хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Про Сталина продолжение

  • 07.12.08, 18:06





   
Настоятель храму Святої рівноапостольної княгині Ольги в передмісті Санкт-Петербурга якийсь час назад виставив у церкві ікону, на якій блаженна Матрена Московська благословляє "батька всіх народів" на ратний подвиг - боротьбу з фашистськими загарбниками. Згідно з легендами, Сталін кілька разів зустрічався з Матреною і радився з нею.

Формально ікона не містить порушень церковного канону, оскільки над головою радянського лідера немає обов'язкового для зображень святих німба - він зображений лише як учасник дії. Однак за церковними правилами, в храмі не можна виставляти образи навіть неканонізованих святих, не кажучи про політичних діячів, саме відношення яких до релігії викликає сумніви. Критики ж такої позиції стверджують, що в зображенні мирян на іконах немає нічого негожого і вказують на використовування в церковному живописі образів нечистої сили.

Священика покарають за ікону зі Сталіним

Глава місіонерського відділу єпархії протоієрей Олександр Будников відзначає, що на совісті Сталіна "мільйони замучених і розстріляних в роки репресій, серед них - сотні тисяч священнослужителів ".

"Це він, Сталін, наказав знищити храм Христа Спасителя і сам стояв і дивився, як відбувалося знищення святині. Якщо зображати Сталіна, то тільки як головного гонителя Церкви післявоєнного періоду", - вважає представник пітерської єпархії.

Виставлений в Стрельне образ викликав подив і серед прихожан храму, які відмовилися прикладатися до ікони. У зв'язку з протестами віруючих батько Євстафій був змушений перенести картину до себе додому.

Сам ігумен відстоює своє рішення: "Що б не казали, але для мене Сталін - батько. І я не хочу зраджувати його". На думку священика, Сталін, хоча і очолював атеїстичну державу, але був глибоко віруючою людиною.

відео

3

Останні статті

Коментарі

Гість: Рыжик New

17.12.08, 18:19

    27.12.08, 18:23Відповідь на 1 від Гість: Рыжик New

      Гість: Катька Чехова

      37.12.08, 19:01

      однако

        47.12.08, 19:03Відповідь на 3 від Гість: Катька Чехова

        старался

          Гість: Катька Чехова

          57.12.08, 19:05Відповідь на 4 від Лёва80

          старался