хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Вроки: вигадка чи ні?

  • 05.09.09, 14:36
Часом, коли нам дошкуляють проблеми зі здоров`ям, невдачі в особистому житті чи щось не вдасться на роботі, ми кажемо собі: "Мабуть, хтось наврочив". Навіть нині, в третьому тисячолітті ми вдаємося до послуг бабусь, щоб злили віск або яйця над головою, "спалили рожу". Або йдемо до модерновіших ворожок, які вміють зняти "вінець нешлюбності" чи "причину".
Що ж таке – оці вроки? Чи є вони насправді, чи це лише плід нашої уяві? Що каже офіційна медицина? Хто може зняти вроки? Все це кореспондентка "Експресу" намагалася з`ясувати у представників офіційної та народної медицини, а також у служителів Церкви.
- Що ж таке вроки? Чи насправді існує щось невидиме оку, що може впливати на наше життя, здоров`я, долю, події? – питаю у професора Віктора Бабича, завідувача кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ЛНМУ ім. Данила Галицького.
- Сучасна наука вже довела, що людина – багатовимірна. Вона має не лише фізичне тіло, але й сукупність так званих тонких тіл, які становлять енергетичний каркас фізичного тіла. Глибинні причини хвороб лежать у цьому тонкоматеріальному каркасі… Ці знання мають тисячолітню історію. Вони сконцентровані в досвіді світових релігій, народної та альтернативної медицини.
- Що це за тонкі тіла?
- Традиційна медицина найкраще вивчила фізичне тіло – від функціонування організму в цілому до побудови атомів клітин. До 50-х років західна медицина не визнавала енергетичних зв`язків між органами. А тепер вчені не сумніваються: нема окремо хворого органа, хворіє весь організм.
Отже, як стверджує багатовимірна медицина, ми маємо сім тіл. Перше – фізичне. Далі – ефірне, астральне, інтуїтивне, ментальне, казуальне та духовне. Ефірне найдосконаліше вивчила східна медицина. Астральне тіло – тіло емоцій та бажань, ментальне – тіло думок, інтуїтивне – відображає душевні переживання, казуальне – царина причинно-наслідкових зв`язків і, нарешті, духовне тіло, яке відображає волю.
Ці тонкі тіла становлять ауру, біополе людини. її можна ушкодити дуже легко. Наприклад, у стані сильного емоційного напруження чи при операціях під наркозом. У такі моменти відбувається занурення чужорідних енерго-інформаційних структур (у релігійній термінології – бісів) у тонкоматеріальний каркас. Крім того, такі негативні структури зароджуються всередині людини під впливом пороків (у християнській термінології – гріх). У народі це називається вроками. Біополя людей часто перетинаються, а тому їх пошкодження неминучі.
- Виходить, цілителі – це люди, які можуть побачити наші тонкі тіла та виправити помилки?
- Протягом тисячоліть феномен цілительства був утаємничений. Ці знання залишені в формулах древніх мислителів, описи магічних технік збереглися в монастирях Тибету, Китаю, Індії, Японії, в молитвах християнських монахів. Загальним для них є інформаційно-енергетичний вплив на тонкоматеріальний каркас, який оточує фізичне тіло.
У древніх школах причини хвороби розглядалися як результат пошкодження насамперед тонких тіл людини за рахунок потрапляння чужих енергетичних сутностей з тонкого світу, який оточує людину. Або навіть як результат порушення енергетичних зв`язків всередині самої людини внаслідок пороків. Зцілення пов`язано з вивільненням цих сутностей, переводом їх у паралельні світи. Для цього треба знати картографію паралельних світів, яка, до речі, з`явилася задовго до географічних карт. Зцілювати могли тільки вибрані.
Не можна відкидати існування інших вимірів людини. У світі тонких тіл часто трапляються своєрідні аварії. Наші думки також є матеріальні, тому думка з негативною енергією може ушкодити біополе іншої людини, а може нашкодити і нам самим.
- Чи є якісь позитивні механізми впливу на біополе людини?
- Ефірне тіло виконує функцію провідника енергії. Тут є входи енергії, енергетичні центри (чакри), біоенергетичні центри, енергетичні канали (меридіани), виходи відпрацьованої енергії. Енергетичними входами є очі, вуха, рот, ніс, ступні ніг, біологічно активні точки.
Через очі до нас потрапляє світлова енергія, через вуха – звукова, через ніс - енергія повітря, через ступні ніг – енергія випромінювання землі, через точки та чакри – космічна енергія. Усі ці енергії плюс наслідкова енергія називається біоенергією, яка накопичується у чакрах. Тому древня медицина була направлена на те, щоби навчитися управляти чакрами, підтримувати енергобаланс. Для цього розроблено асани, дихальні вправи, використовують вплив кольорів і звуків.
Ось, скажімо, мелотерапія – терапія за допомогою звуків музики. Є спеціальні музичні композиції, які посилюють енергію в чакрах. Найбільший центр мелотерапії є в Парижі, де кожному пацієнту індивідуально підбирають музику. На чакри впливає і колір. Найпростіше – носити одяг відповідного кольору. Зазвичай людина інтуїтивно тягнеться до того кольору, якого немає в аурі й який допоможе очистити чакру. До речі, найбільший центр кольоротерапії є в Лондоні.
- Як ще можна захиститися?
- Кожна людина має свого ангела-охоронця. Але він може бути як добрим, так і злим. Цей вищий дух "харчується" нашими думками – добрий дух захищатиме добродія, а людина зі злими словами чи помислами породжуватиме зло. Щоб захиститися від вроків, поганого ока, пристріту, треба дотримуватися чистоти власних думок та вчинків.


КОМПЕТЕНТНО

Тетяна Гарник, голова Комітету з питань народної і нетрадиційної медицини при МОЗ України, доктор медичних наук:
- Поняття навернення "вроків", "пристріту", "негативної енергії" та їх "зняття" виникли в давні часи, коли людству не були відомі причини хвороб. Ці терміни часто заміняли діагнози, а процедури зняття вроків були направлені на лікування хвороб, яке проводилось здебільшого через вплив на психіку людей та розглядалось як один із видів народної психотерапії.
Така магія була одним із неодмінних компонентів практики народного лікування усіх народів, цікавого збереженням пережитків давнього світогляду, дохристиянських звичаїв та ритуалів. Народна медицина українців – це складний комплекс, в якому знайшли поєднання емпіричні знання, засоби лікувальної магії, народна традиція, а згодом – елементи професійної медицини.
Тепер у народі вважають, що деякі хворобливі стани викликані вроками, не обтяжуючись виявленням їх істинних підстав. Між тим, згідно з чинним законодавством України про охорону здоров`я, медична практика визначається як діяльність, пов`язана з комплексом спеціальних заходів, спрямованих на покращення здоров`я, запобігання захворюванням...
Отже, такі види діяльності, як зняття пристріту, негативної енергії, не є медичною практикою.


А ЩО КАЖЕ ЦЕРКВА?

Ігор Яців, отець УГКЦ:
— Негативний вплив енергетики однієї людини на іншу доведений наукою, і заперечувати це було б нерозумно. В побуті це називають вроками. Якщо людина є віруючою, але посправжньому, яка перебуває в єдності з Богом, то це дає силу протистояти зовнішньому злу. Там, де є Бог, нема зла. Тож захисту треба шукати не в амулетах, не в "зливаннях воску", а у Бога, у вищої сили.
Серед тих, що знімають вроки, є також віруючі люди. Вони знають про цю Божу поміч. Але їхня помилка в тому, що вони приписують благодіяння собі, а не Богові. Така діяльність не має благословіння Церкви. Якщо вважаєте, що вас наврочили, зверніться до священика й через нього ви отримаєте поміч Бога. Все, що треба для спасіння, має Церква. Не потрібні заговори, є молитва. Не треба зливати віск, є свята вода.
До речі, Церква має таку книгу, як "Требник", у якому зібрано молитви на різні людські потреби. Там є молитва на освячення врожаю чи меду, на оздоровлення, є молитви для тих, що хочуть мати дітей, а не мають, для тих, що позбавлені сну... Молитва, щиро звернена до Бога, приносить зцілення. І священик ніколи не скаже, що це він оздоровив. Оздоровляє Бог.


Марина ТИМЧУК-МОРОЗ

Газета «Експрес»
17-24 лютого 2005 року №20 (2270)
1

Коментарі

15.09.09, 15:30

Дякую! Хоч багато що вже й знала, але все одно - повчально!

    25.09.09, 17:39Відповідь на 1 від МятежнаЯ

    Дякую! Хоч багато що вже й знала, але все одно - повчально!

      анонім

      36.09.09, 10:13

      Дякую за додаткову інформацію, але як пояснити таке, були ми в церкві і одні жінці стало погано, падає , втрачає свідомість, її винесли з церкви і її подруга вмила водою і витерла виворотньою стороною плаття, вона підвелась як і нічого не було. А піп нічого не бачив навіть. А ще я знаю, що до церкви ходять дуже багато злих людей, навіть ті жінки які там служать між собою свараться, то як це пояснити, а ще туди ходять відьми на одне із релійних св"ят....

        Гість: КультурнаДама

        46.09.09, 11:08

        ого букоффф...

          56.09.09, 11:44Відповідь на 3 від анонім

          Дякую за додаткову інформацію, але як пояснити таке, були ми в церкві і одні жінці стало погано, падає , втрачає свідомість, її винесли з церкви і її подруга вмила водою і витерла виворотньою стороною плаття, вона підвелась як і нічого не було. А піп нічого не бачив навіть. А ще я знаю, що до церкви ходять дуже багато злих людей, навіть ті жінки які там служать між собою свараться, то як це пояснити, а ще туди ходять відьми на одне із релійних св"ят....значит бес в ней сидит