хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

Касьянова Олена Володимирівна с.2

  • 09.06.24, 18:48

У співавторстві з Л.Ю.Цвєтковою являється розробником першого покоління Галузевих держстандартів України зі спеціальності «Хореографія» освітньо-кваліфікаційних рівнів «спеціаліст» (2003), «бакалавр» і «магістр» (2005). Основні курси, що викладала в Київському національному університеті культури і мистецтв: «Історія бального танцю», Композиція синтезованих сценічних форм бального танцю», «Методика викладання  фахових дисциплін, «Методика організації навчального процесу в мистецьких навчальних  закладах», «Методика організації хореографічних закладів»  та інше. Здійснювала керівництво магістерськими роботами та кандидатськими дисертаціями.

В Національній музичній академії України імені П.І.Чайковського читає такі курси:

-«Історія хореографічного мистецтва (спеціалізація «Музична режисура» та «Музична культурологія») – компетентність в застосуванні танцювальних жанрів і стилів в оперних творах різних історичних епох;

-«Хореографія» («Музична режисура») компетентність в режисерських інтерпретаціях танцювально-пластичних сцен в оперних виставах;

-«Танець» (спеціалізація «Спів») компетентність у створенні вокально-сценічного образу в  опері танцювально-пластичними засобами виразності).
В академії започаткувала  проведення спільного заліку з «Історії хореографічного мистецтва», «Хореографії», «Танцю» у формі  театралізованої програми на тему: «Танець в історії  музичного театру» з апробацією на глядача. Студенти спеціалізації «Музична режисура» здійснювали їхню жанрово-стильову інтерпретацію, художнє оформлення та світлову партитуру в контексті певної історичної доби. Студенти спеціалізації «Спів» виконували танцювальні фрагменти з опер, дотримуючись у створенні вокально-сценічного образу рольових завдань, визначених режисером-інтерпретатором.

За час роботи у вищих навчальних закладах 3-4 рівнів акредитації Олена Касьянова підготувала майже 1 тисяча фахівців, бакалаврів, спеціалістів, більш як 100 магістрів (36 як науковий керівник магістерських робіт), які працюють у навчальних закладах  України, Польщі, Італії, Америки, Канади у професійних мистецьких колективах. Серед них 16 кандидатів наук, 1 народна артистка України, 1 заслужений діяч мистецтв України, 9 заслужених артистів України, 4 заслужених працівника України, 1 срібний призер першого Міжнародного конкурсу «Танцювальне Євробачення», 7 бронзових призерів Чемпіонату Світу з формейшн, 36 лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів майстрів мистецтв, 40 викладачів вищих навчальних закладів 3 та 4 рівнів акредитації.

Олена Касьянова має більше 50 наукових публікацій. Брала участь у 34 Міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях з актуальних проблем мистецької освіти, науки і практики, апробуючи результати досліджень.

Балетмейстер постановок у співавторстві з О.Є.Касьяновим більш як 20 авторських програм, як за участю студентського театру бального танцю демонструвалися на провідних сценах України та за кордоном (Австрія, Нідерланди, Італія, Іспанія, Португалія, Азорські острови, Польща, Угорщина, КНР, КНДР та інші. і транслювалися по телеканалах УТ-1, УТ-2, ТРК «Київ», «Культура».

У співавторстві з О.Є.Касьяновим  балетмейстер багатьох мистецьких заходів міжнародного, державного, урядового рівнів. За участю студентського бального танцю здійснювали обслуговування мистецьких заході дипломатичних прийомів Президента України в Маріїнському палаці, Дипломатичній академії, Днів Європи в Україні, Віденських балів під патронатом посольства Австрії, Президентських балів та Міжнародних балів-маскарадів, концертів до державних і професійних свят, благодійних акцій для багатодітних сімей, сиріт, інвалідів, зустрічей Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Мера Києва зі студентською молоддю (2000-2008). 2 листопада 2020 року помер від інсульту чоловік Олени Касьянової Олег Касьянов.

 

0

Коментарі