хочу сюди!
 

Наталі

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-53 років

МЕЛЬНИК Ігор Андрійович

  • 12.02.22, 01:56

Рубрика ВИДАТНІ ДІЯЧІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СФЕРИ

МЕЛЬНИК Ігор Андрійович

 (25. 04. 1953, с. Верхньодорожне, нині Дроговиж Микол. р-ну Львів. обл.)Мельник І.А.  розпочав свій трудовий шлях у 1975 році, після закінчення Львівського державного університету імені Івана Франка

 

Поступ, який зробило Всеукраїнське спеціалізоване видавництво "Світ", Львів впродовж 31 року під керівництвом І.А. Мельника, вражає. Від невеликого видавництва, яке видавало в основному наукові праці, воно перетворилося в авторитетне, шановане, відоме не тільки в Україні, а й за її межами.

 Під керівництвом І.А. Мельника видавництво отримало республіканський статус, стало в одну низку з такими видавничими колективами як “Наукова думка”, “Веселка”, “Вища школа” та інш. На початку 90-х з ініціативи І.А. Мельника у “Світі” вийшли книги, що започаткували повернення з небуття культурної спадщини українського народу.Серед них – “Історія запорізьких козаків”  Д.Яворницького у 3-х томах. Було здійснено також перевидання книг “Богдан Хмельницький” та “Історія України” та багато інших. Саме “Світу” держава довірила підготовку та видання “Творів” Михайла Грушевського в 50-ти томах.

Безумовною заслугою І.А. Мельника, як керівника всеукраїнського спеціалізованого видавництва "Світ" є те, що понад 30 років тут регулярно виплачується заробітна плата працівникам, своєчасно здійснюються відрахування до бюджету.

 

Мельник І.А. має почесне звання України  “Заслужений працівник культури України”, нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня; є професором, доктором політичних наук, автором двох монографій і майже 100 наукових та публіцистичних статей.

 

– журналіст, видавець, політолог.

 

Канд. філол. (1982), д-р політ. (2007) н., проф. (2014).

 Орден «За заслуги» 3-го ступ. (2009). Закін. Львів. ун-т (1975). Відтоді працював у ред. г. «Південна правда» (Миколаїв); 1982–85 – у Львів. ун-ті; 1985–86 – гол. ред., від 1986 – дир. вид-ва «Світ» при Львів. ун-ті; водночас від 1997 викладає в Укр. академії друкарства (Львів): від 2002 – проф. каф. видавн. справи та редагування. Наук. дослідж.: видавн. діяльність, політ. ін-ти та процеси, міжнац. відносини.

 

0

Коментарі