хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Результати аудиту Відділу освіти

  • 29.05.20, 21:30

Результати аудиту виконання бюджетних програм Відділом освіти Чугуївської районної державної адміністрації.


.

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби  завершено аудит виконання бюджетних програм Відділом освіти Чугуївської районної державної адміністрації (далі – Відділ освіти) за період з 01.10.2015 по 30.09.2019 року та ревізію окремих питань, проведену в період аудиту.

 

Результати аудиту засвідчили ряд проблемних питань у системі планування та використання бюджетних коштів, які створюють умови для неефективного витрачання коштів під час виконання бюджетних програм.

 

Зокрема, включення до штатних розписів закладів загальної середньої освіти району понаднормативної чисельності посад кухарів стало наслідком завищення потреби в коштах на оплату праці та неефективного використання коштів районного бюджету в загальній  сумі 1,1 млн гривень.

 

Не вирішення питання співфінансування з місцевого бюджету проекту будівництва футбольного поля зі штучним покриттям в смт. Есхар, має ознаки неефективного використання коштів державного бюджету на суму 748,7 тис. грн, спрямованих підряднику на будівництво, яке на дату проведення аудиту незавершене.

 

Прийняття рішення про тимчасове розміщення переміщених осіб з Донецької та Луганської областей в приміщенні Центру туризму унеможливило використання частині приміщень за призначенням та призвело до збільшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв за бюджетною програмою «Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми» в загальній сумі 330,8 тис. гривень.

 

Разом з тим, відсутність відповідних рішень та чіткого механізму відшкодування витрат на навчання в закладах освіти Чугуївського району дітей з прилеглих до нього районів та міст Харківської області призвело до додаткових витрат районного бюджету на утримання 79-ти учнів в 3-х закладах загальної середньої освіти в загальній сумі 1,4 млн гривень.

 

За результатами аудиту, Північно-східним офісом Держаудитслужби  надано шість пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності використання бюджетних коштів Відділом освіти.

 

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти за 2020 рік.

 

Крім того, під час аудиту у Відділі освіти проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності та встановлено фінансові порушення в загальній сумі 769,9 тис. гривень.

 

За допущені порушення бюджетного законодавства Відділу освіти зупинено операції з бюджетними коштами, направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та вимогу про повернення до відповідного бюджету використаної не за цільовим призначенням суми субвенції.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 7 посадових осіб Відділу освіти притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Про результати ревізії проінформовано голову Чугуївської районної державної адміністрації та правоохоронні органи.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

0

Коментарі