хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Проведено аудит діяльності театру ХНАТОБ

  • 03.04.20, 10:03

Проведено аудит діяльності театру ХНАТОБ

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено  аудит ДП «Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка» за період з 01.01.2016 по 30.06.2019 року.   

 

Харківські аудитори виявили, що внаслідок неузгодженості дій органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування відбулось розділення майнового комплексу Театру. Частина приміщень майнового комплексу, перейшла до комунальної  власності.

 

Через брак власних приміщень Театр вимушений винаймати зали для репетицій та приміщення для розміщення творчої майстерні, на що витрачено  667, 5 тис. гривень.

 

Частина приміщень майнового комплексу, що залишилась в комунальній власності, тривалий час не експлуатувалась, що позбавило театр можливості отримання додаткового доходу від оренди майна в сумі 395, 4 тис. гривен.

 

Через несвоєчасне відшкодування власниками та балансоутрпмувачами майнового комплексу Театру вартості спожитих комунальних послуг, енергоносіїв, експлуатаційних витрат, податку на землю, тощо, відволікаються обігові кошти ХНАТОБ, що має негативний вплив на його діяльність.

 

На сьогодні Театр, який за своїм статутом є державним підприємством, фактично має ознаки бюджетної установи, оскільки його доходи протягом досліджуваного періоду більш ніж на 80% формувалися за рахунок фінансової підтримки з державного бюджету, розмір якої щороку зростає.

 

Суттєвий вплив на зростання відвідуваності Театру має участь популярних акторів та видовищність вистав.

 

Віднесення окремих вистав до певної категорії та, як наслідок, встановлення вартості квитків в Театрі не завжди було обґрунтованим. Перегляд протягом року категорій вистав є джерелом додаткових доходів від продажу квитків.

 

Також, за результатом системного аналізу кадрової політики Підприємства, встановлені значні недоліки у організації роботи творчих працівників Театру, а саме: система оплати праці. Діюча система оплати праці в Театрі, як в бюджетній установі, є обмеженням самостійності підприємства.

 

Крім того, запровадження власного сервісу інтернет-продажу квитків могло стати джерелом мінімізації витрат Підприємства на сплату відсотків розповсюджувачам, кі становлять 1,4 млн гривень.

 

Більш детально з аудиторським звітом Ви маєте можливість ознайомитись,  на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Головна сторінка » Результати діяльності » Аудиторські звіти » 2019» Аудиторські звіти за 2019 рік.

 

З метою покращення ефективності діяльності Підприємства Харківськими аудиторами направлено рекомендації здійснити заходи щодо забезпечення підвищення ефективності управління коштами Театру та державним майном, покращення системи внутрішнього контролю, які мають позитивно вплинути на розвиток Театру та підвищення його прибутковості. 

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі