хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Результати аудиту міського бюджету міста Первомайський

  • 25.03.20, 14:35

Результати аудиту міського бюджету міста Первомайський

 

Фахівцями північно-східного офісу Держаудитслужби проведено  аудит міського бюджету міста Первомайський Харківської області за період з 01.01.2016 по 31.06.2019 року.  

 Завданням державного фінансового аудиту був пошук резервів наповнення дохідної частини бюджету міста та надання пропозицій щодо ефективного використання бюджетних коштів та управління ресурсною базою громади.

За результатами державного фінансового аудиту встановлено фактори, які не спряли наповненню дохідної частини бюджету міста та підвищенню рівня соціальних послуг населенню:

 

Недотримання органами влади та місцевого самоврядування нормативно правових актів, що регулюють визначення розміру орендної плати за використанням земельних ресурсів, та недостатній контроль з боку органів фіскальної служби, на яку покладено функції з контролю за нарахуванням і внесенням плати за землю. Бюджетом міста Первомайськнй розрахунково недотримано доходів, плату за землю в сумі 822,9 тис. гривень;

 

Не достатньо ефективне адміністрування податками і зборами, а також використання наявних ресурсів не дало змогу залучити додаткові надходження розрахунково на суму 598,3 тис. гривень;

 

Не прийняття управлінських рішень керівниками установ при плануванні та затверджені штатних одиниць, які більше одного року не заповнювалися, та отримання асигнувань за вказані посади, з подальшим використанням відповідних коштів, які спрямовані на заохочувальні та компенсаційні виплати, дало б змогу економії витрат коштів місцевого бюджету в сумі 3 млн гривень;

 

Недостатній рівень фінансової дисципліни з боку одержувачів бюджетних коштів та не запровадження діючої системи внутрішнього контролю за витрачанням бюджетних коштів сприяли втратам бюджетних коштів на суму 137,4 тис. грн та використанню субвенції з державного бюджету при будівництві амбулаторії.

 

Таким чином, результати державного фінансовою аудиту виявили випадки недоотримання бюджетних коштів та їх використання з недотриманням норм законодавства, і як наслідок - наявність резервів наповнення дохідної частини бюджету міста Первомайський, в першу чергу через налагодження та вдосконалення системи внутрішнього фінансового контролю, що сприятиме розвитку бюджетної децентралізації та рівню належного контролю на місцевому рівні.

 

Більш детально, Ви маєте можливість ознайомитись з аудиторським звітом, що оприлюднений на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Головна сторінка » Результати діяльності » Аудиторські звіти » 2019» Аудиторські звіти за 2019 рік.

 З метою забезпечення дотримання вимог бюджетного законодавства при формуванні та виконанні місцевого бюджету, уникнення необгрунтованих втрат, врахування усіх можливих резервів зміцнення ресурсної бази бюджету, а також підвищення ефективності використання бюджетних коштів фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби надані пропозиції щодо усунення зазначених у аудиторському звіті недоліків.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі