хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Результати ревізії у Геріатричному пансіонаті ветеранів праці

  • 14.02.20, 15:40

 

Харківські аудитори закінчили ревізію у

Геріатричному пансіонаті ветеранів праці

 

Фахівці апарату Північно-східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності в Комунальній установі Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради за період з 01.01.2017 по 30.09.2019 виявили фінансові  порушення, що призвели до збитків, на суму 228,35 тис. гривень.

 

Зокрема, ревізією питання витрачання бюджетних коштів на будівельні роботи встановлено, що підрядною організацією завищено вартість виконаних робіт з капітального ремонту на суму 12,34 тис. гривень.

 

Виявлено, що Пансіонатом за рахунок загального фонду покрито видатки, пов’язані з наданням платних послуг (проживання підопічних на платній основі), які мають здійснюватись за рахунок спеціального фонду, на суму 135,56 тис. гривень.

 

Внаслідок не дотримання вимог діючого законодавства Пансіонатом допущені необґрунтовані витрати на оплату розважальних послуг в сумі 37,6 тис. гривень.

 

         Також, через недотримання норм бюджетного законодавства  призвело до не перерахування в доход бюджету 12,08 тис. грн - коштів, утриманих за невірно нараховану заробітну плату в попередніх бюджетних періодах.

 

Крім того, аудиторами встановлені інші порушення фінансової дисципліни, а саме: установа недоплатила заробітної плати працівникам на суму 10,29 тис. грн, внаслідок завищення натуральних добових норм зайво витратила 10,00 тис. грн на продукти харчування, внаслідок завищення ваги білизни зайво списала прального порошку на суму 1,46 тис. гривень.

Під час ревізії виявлені збитки відшкодовано повністю.

 

Крім того, під час ревізії встановлено порушення діючого законодавства про публічні закупівлі в частині оприлюднення річних планів та додатків до річних планів закупівель.

 

Відносно винних осіб, що допустили зазначені порушення, складено протоколи про адміністративні правопорушення  та направлено до Ленінського районного суду м. Харкова для розгляду справи про адміністративне правопорушення за порушення законодавства у сфері закупівель.

 

За неналежну організацію та ведення бухгалтерського обліку 5-ть посадових осіб Пансіонату притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Про результати ревізії поінформовано Департамент соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації та правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі