хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Завершено ревізію Русько-Лозівської сільської ради

  • 11.01.20, 12:47

Харківські аудитори провели ревізію Русько-Лозівської сільської ради

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби провели ревізію сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Русько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області за період з 01.05.2016 по 30.04.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 121,63 тис. гривень.

 

Перевіркою питання надання в оренду комунального майна підприємствам, установам, організаціям встановлено, що між приватним підприємством та сільською радою було укладено договори про передачу в оренду спец автомобіля.

 

Проведеним розрахунком встановлено, що сільською радою не коригувався розмір орендної плати на індекс інфляції, що призвело до недоотримання коштів від надання в оренду спецавтомобіля в сумі 15,17 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді.

 

Крім того, сільською радою здійснено покриття витрат приватного підприємства, без зворотного відшкодування цих послуг, на загальну суму 76,03 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді.

 

Перевіркою питання надходжень до бюджету сільської ради, виявлено, фактично недоотримання коштів від надання в оренду водопровідно-каналізаційних споруд в сумі 22,69 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді на відповідну суму.

 

Під час проведення інвентаризації основних засобів та іншого комунального майна встановлено, що на балансі сільської ради безпідставно рахуються одноповерхові приватні житлові будинки в кількості 20 шт, які на час проведення ревізії приватизовані та мають відповідні свідоцтва на право власності (або інші підтверджуючи документи щодо права приватної власності) на суму 7752,74 тис. грн, що призвело до завищення активів у бухгалтерському обліку сільської ради.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 КУпАП шляхом накладання штрафів.

 

З метою недопущення в подальшому порушень бюджетного законодавства голові сільської ради направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

 

Всі фінансові порушення виявлені під час ревізії були відшкодовані сільською радою, у повному обсязі.

 

Про результати ревізії та виявленні порушення, проінформовано правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі