Вирок невтішний – хвора

  • 05.12.08, 14:42

                               Вирок невтішний – хвора

   На одній із редакційних літучок було поставлено завдання – зробити матеріал із хворим на СНІД. Люди з цим діагнозом у своїй більшості ховаються від звіряче налаштованого суспільства по відношенню до них. Та все ж через п’ятих друзів моїх знайомих вдалося вийти на таку людини.

   Зустріч було назначено в ніжинському парку ім. Шевченка. Для більшої надійності, ну щоб не помилитися кого чекаю, попросив підійти друга. Стояли ми, ляси точили, раптом в поле зору потрапив шприц під деревом із бурувато-чорною рідиною. Заговорили про наркоманію, розмова перекинулася на проблему СНІДу. Раптом Толя, з яким я прийшов, замовк і аж ніби перемінився на обличчі. На зустріч нам йшла вродлива дівчина років 20-25 в червоних лакованих чобітка.

   – Привіт, мальчики, чого замовкли? – із нас її погляд перенісся на шприц, з презирством в голосі вона додала – Що, кісточки мені перемивали… Як я розумію це ти хотів про Снід поговорити?

   – Ну да, а ти та сама Жана?

   – Що значить «та сама», хочеш говорити, говори, а знущатися нічого. В мене за півгодини автобус, тому в тебе часу обмаль.

   – Навіть не знаю як запитати щоб не образити. Розкажи краще сама як дізналась що хвора.

   – Нічого цікаво немає. Колись строїла великі плани на майбутнє, ще «носила рожеві окуляри». Успішно здала екзамени в школі, вступила до київського вузу. В Києві зустріла своє  перше і вже тепер єдине своє кохання. Мріяла, що ось закінчу інститут, одружимося, зроблю успішну кар’єру.

   Коли була на п’ятому курсі, то подруга потрапила в аварію. Потрібна була кров для переливання, тоді її рідні як то кажуть «скинулися». Саме потім я дізналася, що є брак донорської крові. Для себе вирішила, що здаю останній екзамен і жертвую для медицини те що недопив інститут. Так і зробила, склала останній екзамен і того ж дня пішла здавати кров, чи вже тепер точніше здаватися. І все, з тої миті я нічого не пам’ятаю. Майже місяць ніби випав із мого життя, ну типу це так організм від стресу захистився. В пам’яті залишився тільки чорний кабінет і фраза: «Дарагуша, а ти знаєш шо спідом бальна?»

   Як потім дізналася, батьки розповіли моєму хлопцю про ситуацію. Я телефонувала йому, та марно. Він хутко-хутко зник в невідомому напрямі. Добре що хоч подруги підтримали, не відвернулися.

   Повернувшись до життя я почала аналізувати, звідки взялася ця напасть. Єдина відповідь – від мого колишнього. Тоді про цю хворобу взагалі не думалося. Боялася  тільки небажаної в той час вагітності, виходом від якої були пігулки.

   А зараз я живу як нормальна людина. І з здоров’ям поки що все ніби нормально. Щоправда ні з ким не зустрічаюся, хватить що я вже життя втратила. Трудилася на одній фірмі  секретаркою із розширеним колом обов’язків. Працювала за трьох, а отримувала як за одну посаду. Як тільки там дізналися що я хвора, то відразу звільнили, аргументувавши скороченням штатів. Та це швидше через мою позицію, я не приховую свого положення. Проте тепер афішувати не хочу, це не з нашим суспільством – люди просто з’їдять.

   Порозмовляли ми ще хвилин п’ять на теми моралі сучасного суспільства. Потім Жанна пішла на автобус і загубилася на зупинці серед натовпу.

Андрій Грудницький 

 

  


6%, 1 голос

94%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

В роходженні техогляду сталися зміни

  • 26.11.08, 10:50

= автовласнику =          В проходженні техогляду сталися зміни

   Зміни в законодавстві, що стосуються безпеки руху, торкнулися не тільки питання підвищення розмірів штрафі. Як повідомили у державтоінспекції згідно нового закону стала новою процедура проходження техогляду.

   Зокрема розреблоне проект положення про уповноваження субєктів господарювання на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду.

   Тому прийнято рішення про невідкладне проведення заходів з уповноваження субєктів господарювання на проведення перевірок технічного стану транспортних засобів під час проведення ТО. Заплановано провести провести бесіди з відповідними субєктами господарюванняна предмет можливості здійснення перевірок технічного стану під час проведення державного техогляду. Детальну інформацію про порядок прийому та розгляду заяв на надання повноважень із зазначеного виду діяльності можна оторимати в державтінспекції.

   Що ж стосується автомобілістів безпосередньо, то з нового року техогляд передбачає перевірку технічного стану автомототранспорту субєктами господарювання. На державтоінспекцію покладено завдання контролювати правомірність експлуатації засобів та допуску їх до участі в дорожньому русі, а також оформлення результатів проведення техогляду. Субєкт господарювання за результатами первірки видаватиме власнику транспорта протокол первірки технічного стану, засвідчений підписом його посадової особи та скріплений печаткою. Тільки за наявності такого протоколу працівник державтоінспекції видає талон про проходження техогляду. Відмовою у його видачі, за наявності всіх необхідних документів може бути несплата штрафу за адмінпорушення. Доречним буде зауважити, що техогляд нових транспортних засобів зареєстроаних Державтоінспекцією проводитиметься без перевірки техстану.

   Згідно нових правил експлуатіція транспортного зсобу заборонена за відсутності талона, із закінченим строком дії. Талон про проходження техогляду тепер можуть і вилучити, зокрема при: використанні талона, строк дії якого закінчився, механічного пошкодження транспортного засобу, що безпосередньо загрожує руху, виявлення несправностей при яких забороняється експлуатація засобів, реєстрація засобу новим власником або переєрестрації у звязку із зміною номерних знаків чи переобладнанням.

   Вібтепер техогляд буде проводитись в такій послідовності: двічів рік – засоби призначені для перевезення пасажирів з кількість місць для сидіння більш як девять та спеціалізованих засобів для перевезення небезпечних вантажів; один раз на рік – засоби, призначені для перевезення вантажів з максимальною дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги тощо; один раз на два роки – засоби. Призначені для перевезення пасажирів з кількістю місця для сидіння не більш як девять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонн, а також мотоцикли і іншті транспортні засоби.

   Період проведення ТО визначено з 15 січня по 15 грудня – для ТЗ техогляд яких проводиться один раз на два чи один рік. Для засобів, техогляд яких поводиться два рази на рік, визначено дати з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня. Якщо ж засіб не проходив ТО протягом більше шести років підряд або встановлено факт його перебування в розукомплектованому і непридатному для експлуатації стані, або неможливо знайти його вланика Державтоінспекція знімати такі засоби з реєстрації.

 

Шо за горе штани поре? (прикол)

  • 20.11.08, 11:14

Предсьавте, bazar сижу я зараз за компом hypnosis– в правій руці мишка, а в лівій гудзик від штанівhelp. він відірвався. шо робить, як пояснити начальнику шоб він відпустив додому пришивати гудзик бо штани спадають. сьогодні щей ременя не одяг. взяв я значить штани в дві руки, шоб трусами несвітити тай пішо... в інший кабінет. взяв підшивку газет, витяг звідти мотузок та й підвязався ним. тепер чекаю обіду, щоб потрапити додому і пришити того клятого гудзика.

**

а якби по шву штани порвались, я навіть неувляюlol


33%, 3 голоси

67%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Пиздець(вибачте) Автолюбителі, всі на революцію! передай другу!

  • 17.11.08, 15:05

З 15 січня згідно постанов і т.д. і т.п. техогляд можна буде пройти лише після проходження огляду на акредитованій за європейськими мірками СТО. В нас в області такої жодної, будемо на техогляд їздити в київ. В такій ситуації вся Україна. Вартість обладнання лише для перевірки гальмівної системи тоість тормозов коштує більше 100 тисяг гривень. така СТО обійдеться десь в мільйон і окупить себе років за 15-20. тобто їх будувати в Україні ніхто не буде. а якщо буде, то коштуватиме техогляд авто в межах тисячі гривень, але не варіант що після сплати ви його пройдете.*

*

*

*

Даєш революцію!

(даішники тож в шоці)


14%, 2 голоси

86%, 12 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

З нас викачують гроші? Чи що це? (Не про ДАІ)

  • 17.11.08, 10:13


 з нас на юані качають гроші? натискаю оновити і видає інформацію що на малюнку. Що це?

Барбармия кергуду

  • 11.11.08, 11:38
Барбармия кергуду! Млять!

0%, 0 голосів

14%, 1 голос

71%, 5 голосів

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Навіщо закінчувати ІНСТИТУТ?

  • 11.11.08, 10:58
Ні, навіть так "Навіщо навчатись в школі?" Знаю людей, які закінчивши школу навіть читати невміють. Але вини їздять на іномарках, мають шикарні житлові приміщення. Одним словом УСПІШНІ. Поряд з ними люди, які закінчили інститути. Вони ледь зводять кінці з кінцями. Пригадується фільм "Брат" – "Брат, в чому сила?", "В правді брат", "Ні брат, в грошах". То де правда? Людина париться пять років, ходить інколи голодна, намагається отримати освіту. А її сусід по шкільній парті, ніби Коперфільд, вже має все. При цьому в слові мама робить пять помилок. То навіщо закінчувати ІНСТИТУТ? [ null ]

що краще – легалізація шляхом повідомлення чи шляхом реєстрації?

  • 10.11.08, 16:06
Скажіть, що краще – легалізація шляхом повідомлення чи шляхом реєстрації? Мова про молодіжну громадську організацію. 

Коли день студента?

  • 07.11.08, 14:50
коли день студента, в січні чи листопаді?