хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

І знову про проблеми "Полімінералу"

  • 02.03.10, 15:13

Сесії місцевих рад Дрогобицького регіону ще раз проситимуть Кабінет Міністрів України профінансувати консервацію рудника № 2 на ДГХП «Полімінерал»                        

            

1 березня у Стебнику під керівництвом першого заступника міського голови Дрогобича Петра Суди, голови комісії відбулося виїзне позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні комісії були присутні головний інженер Дрогобицького РЕМу Богдан Ярема, заступник головного інженера Дрогобицького високовольтного РЕМу ВАТ «Львівобленерго» Роман Дутко, головний інженер КП «Дрогобичводоканал» Василь Головко, начальник окремого підрозділу Дрогобицького районного відділу ГУ МНС України у Львівській області Володимир Лучковський, сільський голова Модрич Мирон Флюнт,начальник Дрогобицького відділу ДАІ Михайло Кузьмін, начальник Стебницького міського відділу міліції Вадим Рябцев, головний інженер філії «Дрогобицький райавтодор» Богдан Кісера, Стебницький міський голова Роман Калапач,  начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Микола Летнянчин, керівництво «Полімінералу». У засіданні комісії  взяли участь член-кореспондент Академії гірничих наук України Анатолій Гайдин, представники Громадського форуму Дрогобиччини.  Присутні обговорили ситуацію, яка склалася на шахтному полі рудника № 2 Стебницького ДГХП «Полімінерал», у зоні активізації карстових процесів. Також ішлося про стан фінансування «Комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель Стебницького ДГХП «Полімінерал»». Окрім цього, заслухали усіх присутніх керівників служб.

 Комісія відзначила, що надзвичайна ситуація на руднику № 2 не ліквідована, не виконується графік фінансування. На сьогодні профінансовано лише на 20%. Деформаційні процеси продовжуються, однак кошти, які наприкінці минулого року виділив уряд у сумі 5 млн 800 тис. грн. на перенесення русла річки Вижниця, не надійшли до Стебника повністю і роботи не завершені. Комісія відзначила, що слід відшукати джерела фінансування і провести організаційні та проектні роботи щодо винесення водогону Гірне-Дрогобич та лінії електропередач, яка живить Дрогобицький район, за межі впливу просування грунтів. За попередніми оцінками фахівців водоканалу та електромережі, вартість проектно-кошторисної документації на водогін становить 110 тис. гривень, на лінію електропередач – 180 тис. гривень. Роботи можна розпочати тільки після завершення розробки цих проектів. Як було відзначено, з роботами зволікати не можна, бо у разі активізації деформаційних процесів цілий регіон може залишитися без електроживлення, 70% Дрогобича - без води, що загострить епідемічну ситуацію. Як зазначив  член-кореспондент Академії гірничих наук України Анатолій Гайдин, водогін перебуває у постійному напруженні, тому у будь-який час може відбутися руйнування труб водогону. Комісія прийняла рішення ще раз актуалізувати це питання. Через сесію Дрогобицької міської та районної рад, Трускавецької міської ради, Модрицької сільської ради прийняти звернення до обласної комісії з  питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Кабінету Міністрів України з проханням терміново профінансувати комплексний проект консервації рудника № 2.

 

  Бухгалтерам бюджетних організацій пояснили як правильно і економно використовувати бюджетні кошти

2 березня перший заступник міського голови Петро Суда за участю начальника фінансового управління виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Ігоря Пудлика, начальника Дрогобицького відділення казначейства Оксани Савран провів нараду з керівниками та бухгалтерами бюджетних установ. На нараді йшлося про узгоджені правила фінансової діяльності, нововведення, які набули чинності з початку цього року. Петро Суда поінформував присутніх про ситуацію у бюджетній сфері.  Як зазначив начальник фінансового управління Ігор Пудлик, оскільки поки що нема затвердженого бюджету – виплати проводяться лише по захищених статтях видатків. Станом на 1 березня місто має позику в обласному фінансовому управлінні на суму 1 млн. грн. Оксана Савран розяснила порядок оформлення документів у казначействі, зміни, які нещодавно набули чинності. Петро Суда зазначив, що для узгодженої роботи найважливішими є солідарність всіх бюджетних установ та відповідальність кожної посадової особи, а також жорсткий контроль подачі документів у казначейство. Фінансове управління має забезпечити механізм роботи бюджетної сфери, а казначейство контролювати процес цієї роботи.

 

 

   Дрогобич співпрацюватиме з гміною Фредрополь

2 березня перший заступник міського голови Петро Суда провів зустріч із війтом гміни Фредрополь (Республіка Польща) Жаком Збігнєвом, його заступником Маріушем Снєжеком та директором готелю «Арламув» Яном Гринішином. Участь у зустрічі взяли голова громадської організації «Товариство Юрія Дрогобича» Володимир Кондзьолка, директор КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала, головний спеціаліст відділу економічного розвитку виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Жанна Гармич.

Присутні обговорили можливість співпраці між Дрогобичем та гміною Фредрополь у напрямку розвитку туризму та реконструкції  у водному господарстві. У ході обговорення вирішено, що обидві сторони поінформують одна одну про конкретні можливості у реалізації цих проектів, а відтак будуть підписані договори.

 

 

 

 

1

Коментарі