хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Працівники машинобудівного заводу просять допомоги у влади

  • 26.02.10, 15:11

 Щоб допомогти працівникам машинобудівного заводу, дрогобицькі депутати звернулися до вищих інстанцій

Сьогодні, 26 лютого, на позачерговій сесії міської ради, яка відбулося під головуванням міського голови Миколи Гука, депутати розглянули питання про ситуацію, що склалася на Дрогобицькому машинобудівному заводі. Заслухавши представника трудового колективу заводу,   депутати поділилися думками щодо цієї проблеми. Всі вони зводилися до того, що місто не має права втратити таке потужне підприємство, тому потрібно вживати дієвих заходів.  Відтак було прийнято звернення, яке скеровано Президенту України, Кабінету Міністрів України, Фонду  державного майна України, Державній  комісії України з цінних паперів та фондового ринку, Львівській обласній державній адміністрації, Львівській обласній раді. У зверненні, зокрема, йдеться: «ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» - одне із основних промислових підприємств міста Дрогобича, яке займається випуском продукції для нафтогазової промисловості, а саме: інструменту для буріння свердловин, запасних частин для нафтового та газового обладнання. Завод має стратегічне значення для України з огляду на необхідність реконструкції усієї газотранспортної системи. Натомість акціонери підприємства ведуть цілеспрямовану діяльність на знищення виробництва, підприємства як такого, створюють соціальну напругу у місті» Депутати звернулися з проханням  надати інформацію про стан приватизації та рух цінних паперів ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод», виконання інвестиційних зобов’язань відповідно до договору купівлі – продажу державної частки тощо, а також негайно втрутитися у ситуацію. Окрім цього, рішенням сесії створено спеціальну групу, яка має відпрацювати ряд заходів щодо допомоги колективу машинобудівного заводу. Після завершення сесії працівники відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради під розписку передали на прохідну заводу листа, у якому міський голова Микола Гук запросив керівника підприємства на нараду, яка відбудеться 2 березня.

Довідково: Засідання сесії транслювалося на площу Ринок, де під стінами Ратуші зібралося близько 50 працівників машинобудівного заводу.

Нагадаємо, 22 лютого під Дрогобицькою міською радою зібралася близько 100 працівників ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод». 10 їхніх представників взяли участь у зустрічі із міським головою Миколою Гуком і подали йому колективну заяву. У заяві, зокрема, йдеться:

«Цією заявою повідомляємо міську владу про виявлення фактів розкрадання та умисного знищення майна ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод». Зокрема, невідомими людьми цілодобово здійснюється викрадення та вивезення майна із заводу, знищення машин та обладнання, перетворення їх на куски брухту та вивезення у невідомому напрямку, як машинами, та і вагонами. Станом на момент написання цієї заяви невідомі особи знищили і вивезли майна на десятки тисяч гривень. Враховуючи ситуацію, вважаємо, що відбувається не тільки розкрадання, а й знищення робочих потужностей заводу». У заяві йдеться також про те, що на підприємстві відбувається постійна затримка виплати заробітної плати, проведено масове звільнення працівників. Окрім цього, як ідеться у заяві, 18 лютого в.о. генерального директора ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» Поповим О. А. видано наказ про реорганізацію структурних підрозділів, згідно з яким  проводиться масове скорочення всіх працівників заводу.

   Заявники просять терміново розглянути та перевірити факти, викладені у заяві та припинити незаконні дії в.о. генерального директора ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» Попова О. А.

Міський голова Микола Гук запевнив представників трудового колективу, що місто зацікавлене у тому, щоб завод працював. Він пообіцяв провести переговори із керівництвом заводу, звернутися до правоохоронних органів з проханням зясувати ситуацію, а також розглянути це питання на позачерговому засіданні сесії, яке відбудеться у пятницю.

 Після зустрічі з міським головою працівники ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод» подали звернення до правоохоронних органів та прокуратури.

 

 

 

 

1

Коментарі

Гість:

127.02.10, 12:45

Україна вже давно розкрадається,а вищі установи цьому лише і сприяють.Мафія - це наша влада,дочекаєтесь від них допомоги!!!А несвідомі люди на неї працюють та ще й надіються на краще;революція-єдиний вихід!!!