хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Про зміни в законодавстві

  • 02.02.10, 15:34

Зміни, що вносяться до порядку надання компенсації працівникам та пенсіонерам ліквідованих гірничих підприємств

Як повідомив заступник начальника управління праці і соціального захисту населення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Іван Терлецький, на засіданні Уряду 13 січня 2010 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку надання пільг на придбання твердого палива за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам і Порядку надання компенсації особам, які мають право на безкоштовне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках з центральним опаленням".

Зазначеним нормативно-правовим актом порядок надання компенсації, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2009 № 887, поширено на осіб, які мають право на отримання компенсації згідно із статтею 48 Гірничого закону України (непрацевлаштовані працівники, пенсіонери, члени сімей загиблих та померлих шахтарів ліквідованих гірничих підприємств).

Одночасно, враховуючи чисельні звернення профспілкових, громадських організацій і шахтарів, спрощено механізм підтвердження права осіб на отримання компенсації.

Органи праці та соціального захисту населення визначатимуть право шахтарів на отримання компенсації на підставі відомостей із трудової книжки. За таких умов пенсіонеру нема потреби додатково звертатися до підприємств за довідками, як це було передбачено у чинному порядку. У разі відсутності необхідних даних у трудових книжках додаткова інформація буде отримуватися з пенсійних справ.

Отримувачі компенсації, які не працюють на вугільних підприємствах  подають:

-                      заяву про надання компенсації управлінням праці та соціального захисту населенням за місцем реєстрації проживання (у заяві зазначається інформація про особу, яка не працює на вугільному підприємстві (прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць і рік народження, серія, номер паспорта, ким і коли виданий, місце реєстрації проживання), а також реквізити рахунка в уповноваженому банку, на який переказується компенсація).

До заяви додаються:

-                      відомості про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами;

-                      довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

-                      трудову книжку та пенсійне посвідчення, що підтверджують відповідність вимогам ст. 43 і 48 Гірничого Закону України;

-                      копію посвідчення на право носіння знаків Шахтарської Слави або Шахтарської Доблесті трьох ступенів;

-                      копію посвідчення інваліда або ветерана війни та праці;

-                      довідку про перебування на обліку в центрі зайнятості (не працевлаштовані працівники);

-                      висновок медико-соціальної експертизи (інваліди);

-                      акт про нещасний випадок, повязаний з виробництвом.

1

Коментарі