Вид:
короткий
повний

Просвіта

Світ ілюзії

  • 15.07.15, 10:56

Останніми днями симптоматично фейсбук страждає насправді одним єдиним питанням: чи може більшість помилятися?

5 років тому я активно подорожував Європою і зустрічав громадян Євросоюзу різних професій, абсолютно різного соціального класу і статку, від політиків до сантехніків, від оперних співаків до професорів університететів. Всі вони в один голос питали мене одне: А Тимошенко справді символ демократії?

Мудрі і освічені люди рідко стверджують, частіше питають і намагаються почути вашу точку зору. Дикі люди свою точку зору захищають, в тому числі силою. Але майже завжди це твердження було сформульовано саме так. Для всієї Європи Тимошенко всі ці роки була символом демократії, що ще не вмерла, але вже майже. Скільки листів я отримав від багатьох моїх європейських друзів з питаннями "А хто такий порошенко?" або "Як Тимошенко могла програти? Всі так чекали, поки вона вийде з в'язниці." Вони бачили ялинку на майдані, де висів портрет "Вони" і нічого не знали про те, що саме цей портрет спровокував гризню серед майданівців. Це вже занадто глибока політика.

Чи може помилятися більшість у Греції, виходячи на протест проти реформ, насправді бажаючи змін і реформ? Навіть у вільному європейському просторі - може.

Ілюзією був Бєня-спасітєль, Парасюк-визволитель, ілюзією був Семен у балаклаві, Аваков-фейсбук.

Всі і скрізь живуть поверхневими ілюзіями, незалежно від освіти і віросповідання. Майдани і їх цілі - теж ілюзії, а гасла "не за те стояв майдан" спроби нажитись на старих ілюзіях.

В історії з Правим Сектором більшість підвладна казковим ілюзіям про робінгудство. Робінгудство народилось і померло в чотирнадцятому сторіччі. Правий Сектор народився під кінець майдану, брутально взяв і використав перемогу, використав крилаті вислови і чини УПА, чого варте тільки одне "Провідник" з уст якого-небудь Дніпропетровського екс-бандита, що краде чужі логотипи. Нікому невідомий Ярош таємно зустрічається з Януковичем і після цього ніхто не стріляє, банда Яроша зі зброєю чомусь теж таємно і без уваги громадськості зустрічаються з контрабандистами і відкриває вогонь.

Чи може більшість помилятися? Більшість, що підвладна символам і ілюзіям - може.

Срам

  • 15.07.15, 10:48

***

  • 14.07.15, 18:55
Як 1600 євро можуть перетворитися на політичну кризу. (Переказ почутого від місцевої цимбори), "Приблизно місяць тому назад Балога відмовився платити закарпатському ПС зарплату. Ну і хлопці почали самі виживати зі зброєю. Тобто під виглядом допомоги братчикам почали через митницю толкати сигарети у Венгрію невеликими партіями. Таможня свою мзду не брала. Однак, напередодні мукачівських подій, хлопці із ПС вирішили відправити два мікроавтобуси сигарет. Начальник одного із митних відділів заявив, що платити мають усі на загальних підставах і йому похер, так як він людина Блюка (Ланьо). І хлопцям з ПС довелося заплатити по 800 євро за кожен мікрік. Це було зле і абідна. Однак, коли начальник митного відділу ввечером йшов з роботи його ці хлопчики погрузили у багажник та дали пізди і він зараз на лікарняному та жалівся Блюку. Блюку треба було рятувати авторітет і він набив хлопчикам у себе стрелку. Пацани приїхали ти уже знаєш з чим. Далі Блюк зателефонував начальнику мукачівськоі міліції та запитав, за кой хєр йому платяться бабки? Тіпа пиздуй сюда і накажи їх. А далі усе було так як ти, та уся Україна знає. Начальник Мукачівськоі міліції він фактично керує міліцією області, а не начальник УВС Шаранич. Пацани уже останні дві неділі шукали собі пригоди, ходили по місту Ужгород відкрито зі зброєю, з біноклем і снайперкою проглядали митні пости, так лякали людей, показували свою силу. Усьо банально."
Як на мене -- це найбільш вірогідна версія. Все тупо і глупо, як казав класик. І пану Ярошу та іншим очильнікам ПС краще було б засудити участь ПС у відвертому криміналі, а не роздмухувати вогонь. Сьогоднішні підриви у Львові -- наслідок цієї ганебної мовчанки "Провідника". 
Ніхто не заперечує того, що кримінальне контрабандне підгрунтя потрібно руйнувати та звільняти коррумпованих силовиків. Але мукачевська історія до цього не має жодного відношення. ПС -- не боровся з контрабандою, а хотів в ній "поучаствовать". І не треба переводити кримінал в політичну площину, це погано скінчиться

ПІДСАДНІ І "ЗСУЧЕННІ"!

  • 13.07.15, 22:10

ПІДСАДНІ І "ЗСУЧЕННІ"!
Все, що діється в Мукачево, це проблема українського і нашого русинського народу! Ми ще не готові відкрито відстоювати свої права, а ідемо домовлятись, рішати і вирішувати!
Зараз у ФБ стрічці, всі накинулись на Ланьо з Шараничем (до-речі, захищаючи Балогівський "Правий сектор"),так-як ВОНИ створили, цей конфлікт! 
Зробивши аналіз оперативного відео, яке оприлюднили, та відео Стойки, поведінка якого нагадала "Промокашку", з банди "Чорная кошка", з фільму "Место встречи изменить нельзя", я зробив висновок, що на закарпатті, що всі народні депутати, що ВСЕ керівницто області та силових структур, та патріотичного бандформування "ПС"ів - ПІДСАДНІ І "ЗСУЧЕННІ"!
Чого міліція і СБУ не переслідує Ланьо і його бригаду? А тому-що "Блюк" і його хлопці, виконували вказівки міліції, що говорить про-те, що ВОНИ - СПІВПРАЦЮВАЛИ! Але "ПС"и прийшли з стількома одиницями зброї, що міліція розуміючи, чим це може закінчитись для мирного населення, в самому місті не розпочала АНТИ-ТЕРОРИСТИЧНУ ОПЕРАЦІЮ! 
Відео "Промокашки"- Стойки, "ПС"и стали безкорисливими ТИМУРІВЦЯМИ, які розпочали патрулювати ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ))) А де подівались прикордонники, де СБУ - у Балоги "під каблуком", тому і не мішають, так-як дали ДОБРО!
Чого міліція допустила їх до Ланья, а не по-дорозі взяла, а того, щоб взяти їх ПО-ФАКТУ ВИМАГАННЯ, а не для того, щоб, як після Львова та після пострілів Пилипіва бути облитими "брудом"! А брехня від "Блюка" про санаторій та оздоровлення для "ПС"ів, говорить, що ситуація вийшла з під-контролю і Вони не мали "запасного варіанту", що МАВ говорити!
Ще одне запитання до нашого "Правого сектору", а чого не зробили, як простий НАРОД у Врадіївці - каміннями не закидали міліцію!
Думайте, та самі робіть висновки, що робиться навкруги, а цю "ВЛАДУ ВБИВЦЬ" - давно потрібно міняти!
Відео знайдете в мережі інтернет! 
Слава Україні!

Про Грецію...

  • 13.07.15, 13:03
http://snob.ru/profile/9972/blog/29210

Коррумпированному правительству никто не хочет платить налоги – за что? Ведь тут налоги – это вообще не о том, сколько должен отдавать народ, а о том, как шикарно жить и сколько красть собираются «слуги народа». Вспомним цель налогообложения: налоги нужны, чтобы предоставить народу, услуги, которые этому народу нужны. Правительство выступает здесь как менеджер проекта, как нанятая народом подрядная организация. Если налоги собираются на личные нужды правительства, налицо рабовладельческий строй. 

Европейский Союз – идеологическое, насквозь лживое «государство», и его ждет та же судьба, что и другие идеологические, лживые государства – коллапс и распад, и чем скорее, тем лучше для всех – и для Германии, и для Греции.

***

  • 13.07.15, 10:25

На відміну від фахівців-конституціоналістів, які п’ють валідол, читаючи запропонований Порошенком проект змін до Конституції України, я ставлюсь до майбутньої «реформи» спокійно.

Насправді українська Конституція не має жодного відношення до реальних суспільних процесів у державі, яка є типовою феодальною країною. А тому зміст внесення змін у Конституцію ніякою мірою не вплине на наше життя, оскільки Конституція не регулює суспільні правовідносини, а лише виконує обрядово-декоративну функцію. А відтак, в Україні діє звичаєве право, що базується не на писаному Основному Законі, а на феодальних традиціях.

Соціальні вибухи (так звані «Майдани») породжені тим, що нинішнє звичаєве право, яке склалось в епоху дикого феодалізму за часів Кучми, суперечить реальним економічним відносинам, що виникли на початку 2000-х років (за винятком Донецької та Луганської областей, де дикий феодалізм панував до квітня 2014-го). Тому справжня конституційна реформа, якби Порошенко дійсно збирався б змінювати країну, могла полягати, передусім, у ліквідації монархії, перетворенні президента та аристократії на звичайних чиновників, запровадженні процедури імпічменту президента та відкликання народних депутатів, розділенні влади на незалежні гілки, створенні органу нагляду за дотриманням законності суб’єктами публічного права (такий орган зазвичай називається «прокуратура», хоча має мало спільного з прокуратурою, наприклад, феодальної Грузії часів Саакашвілі або нинішньою прокуратурою України).

Але є велике «але» - відсутність соціального попиту на буржуазні реформи. Народові це не потрібно, народ просто хоче собі нового хазяїна та очікує чуда - дивіться, з яким ентузіазмом широкі верства посполитих вітають заїжджих пройдисвітів замість того, щоби вимагати від Верховної Ради ухвалення закону про імпічмент президента.


Бойко