хочу сюди!
 

Кристина

34 роки, діва, познайомиться з хлопцем у віці 30-40 років

Імперія рабства

І робітників, і селян – усіх трудівників примусили працювати. Праця стала обов’язковою – наче в концтаборі. І на державних умовах. З кожних 100 копійок, зароблених робітником, йому віддавали 7-8 копійок, решту держава забирала собі. З цих 92-93 копійок держава згромаджувала великий бюджет, з якого від свого імені і з великим самохвальством фінансувала житлове будівництво, «безплатну» медичну допомогу, «безплатну» освіту, пенсії. При цьому вона мовчала, що з цих же 92-93 копійок собі виділяла щедрий штам, фінансувала армію, величезний репресивний апарат, цілу армію пропагандистів, понад 80 комуністичних партій в різних країнах світу та проводила величезну роботу у справі розширення московської імперії. Цю внутрішню «благодійну» діяльність подавала як досягнення нового, передового, найпрогресивнішого і т. ін. соціалістичного ладу.
Людей відучували від самостійного мислення і привчили дивитися на комуністичну партію, керівну силу держави як на єдине зосередження розумних людей, відучували від ініціативності і привчали до бездумного слухняного виконання вказівок партії. Жорстоким терором привчили до абсолютної безпринципності, коли навіть не насмілювалися висловити бодай найменшу незгоду і покірно схвалювали все, що їм пропонували.
З другого ж боку держава давала робітникові все: регулярно видавала зарплату, гарантувала відпустку, освіту, медичну допомогу, недорогу (після очікування 15-20 років) квартиру. Людей привчили в усяких дрібницях звертатися до влади: потрібна віконна кватирка – господар квартири пише заяву в ЖЕК, щоб йому відремонтували. Чоловік з дружиною посварився, жінка йде поскаржитися до секретаря партійної організації – просто тобі наче в дитячому садочку!

***
Тоталітарний режим робив усе можливе, щоб відучити людей від самостійного мислення, щоб убити в них активність і зробити пасивними. На Кожному кроці розвішали плакати: «КПРС – розум, честь і совість нашої доби», «Народ відданий партії» (не партія має служити народу, а народ - партії).

 Честь і совіть повинні повернутися туди, де мають бути - в людську душу і серце!
8

Коментарі

Гість: луцкий88888

19.11.09, 23:14

зато чичас мядицина бесплатная. и у таго у каго есть честь и совесть - повязка и лексус

    210.11.09, 09:25

    Чудово викладено. Коротко і все всім зрозуміло. Особливо мені сподобався висновок.

      Гість: Vosk67

      310.11.09, 09:28

      А что есть честь и совесть???

        410.11.09, 11:11Відповідь на 3 від Гість: Vosk67

        Правда один шлях має, а неправда багато! Кожному своє

          Гість: Vosk67

          510.11.09, 11:49Відповідь на 4 від Mamay_

          Правда,не правда, честь, совесть т .д. термины и понятия придуманные социумом, людьми и у каждого своя правда свое понятие о чести, совести и т.д. Как можно опираясь на субъективное говорить о чем-то))))

            610.11.09, 14:44Відповідь на 5 від Гість: Vosk67

            Людина за своєю природою є істотою соціальною! То хто придумав соціуи чи людина? А коли і де існувала людина поза соціумом, за виключенням, наприклад понахів-аскетників. Я Вам не забороняю спертися на об"єктивне і поговорить про це Поняття честь і совість не можуть існувати поза людиною, інакше вони втрачають зміст. А яке у Вас, особисто, розіміння совісті?

              Гість: Vosk67

              710.11.09, 14:50Відповідь на 6 від Mamay_

              какое понятие совести у ребенка???? какое понятие морали у ребенка??? к моему великому сожалению я еще не пришел к осознанию себя, но приду, а когда ты осознаешь себя истинного тебя не интересует ни совесть, ни честь, ни социум ни вся остальная чухня вбитая нам в голову с младых лет. Ибо войдет в царствие небесное только тот у кого душа ребенка.

                810.11.09, 15:03Відповідь на 7 від Гість: Vosk67

                Відповідь вичерпуюча, не можу не погодитися.
                А як з тими хто вже не дитина, і не намагається усвідомлювати, та ще й планує на вашому горбу "увійти" в царствіє?
                Кожен сам відповідатиме за себе, але не можна бути байдужим до ...

                  Гість: Vosk67

                  910.11.09, 15:06Відповідь на 8 від Mamay_

                  мы рождаемся и умираем в одиночестве.... и потом, что-то я не слышал что бы меня кто-то просил о помощи)))))

                    1010.11.09, 15:12Відповідь на 9 від Гість: Vosk67

                    Тобто, шлях, який/яким людина проходить від А (народження) до Я(смерті) абсолючно нічого невартий? Померти можна за різних умов у різному стані усвідомлення і що?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна