хочу сюди!
 

Людмила

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-57 років

"АнтиАлатир": про слов"янство.

Проблема слов’янства давно мусолиться різними вченими: брак наукового матеріалу і особиста приналежність автора до того чи іншого слов’янського народу призводять до виникнення чи то міфічних, чи то фантастичних концепцій слов’янства.
Ось і на нашому форумі вигулькнуло співтовариство «Алатир» // Манифест сообщества Алатырь http://blog.i.ua/community/1461/233503/ // із благими побажаннями і метою створення колгоспу «Слов’янство». Як створюються подібні колгоспи нам добре відомо.
Виникає кілька важливих питань:
1) хто такі слов’яни? //Кто такие Славяне http://blog.i.ua/community/1461/221931/ //
2) і чи належать москселі до слов’янства взагалі?
// Являются ли русские славянами?
http://blog.i.ua/community/1461/224381/ //
Яким це чином не слов’янська мордва затусувалася до слов’ян? Схоже на нобелівську премію в галузі історії?
// Славянство http://blog.i.ua/community/1461/233490/ // ідея філософії слов’янства полягає у вивчені культур слов’янських народів! Ну ніби нічого страшного, але тут починається саме цікаве. Всі замітки співтовариства на 99,9% про Україну: про історію України, міфологію, світогляд, культуру, зброєзнавство і багато чого іншого. А як же інші слов’яни?
Чому це раптом автори нічого не пишуть про СЕБЕ - моковитів, чи їм любих слов’ян поляків, сербів, болгар, білорусів… Описують український матеріал і при цьому оголошують, що все українське є слов’янським. Воно то є, але до чого тут ви мокселі?
Московська окупація України довго заперечувала існування українців і України, коли заперечувати вже було не культурно, народилися байки про «брацтво», потім ліпили колгосп «советський народ», а зараз ліплять колгосп «слов’янський народ».
Кому це потрібно?
Виникають ще питання, на які не має відповідей: коли «іконно рускіе» згадали про своє надумане слов’янство, закинуло своє «ісконное православіе» і почали молитися українським богам і сповідувати український світогляд?
Сьогодні проти нас розпочалася нова інформаційна війна, а може це продовження тієї давньої, під гаслами «слов’янства »: мовляв у всьому винні жиди і християнство, а ми «рускіе», «браття» і наші боги «рускіе» допоможуть нам вижити у цьому ожидівському суспільстві, чи щось там таке… А навіщо ви тоді 350 років українську культуру знищували, якщо вона слов’янська, а ви палко закохані у слов’янство?
Таким чином, це просто банальне привласнення української історії і української культури. Російський етнос сформувався з 12-14 століття, глибшого коріння вони не мають, а якщо мають то не знають, бо доки чуже крали, своє згубили і цей весь писк про слов’янство, це спосіб натягти на себе ковдру (слов’янської) української старовини. Якщо колгосп і все «общее» значить і наше – тягти можна?
Коли москаль туця себе в груди і кричить «русссскій», чомусь він не націоналіст, а коли мова зайде про українця, то ким тільки він не є і українським шовіністом , бандерівцем, петлюрівцем, фашистом. Тільки справжні фашисти і шовіністи – мокселі – на злодію і шапка горить.
Будучи культурно нижчими за поневолені народи, москселі переймали все у всіх: татар, українців, поляків, німців, французів – тільки про своє не дбали; а основним засобом збереження імперії було приниження і духовне поневолення «підкорених народів», стримування їх розвитку, заборона національних мов, культур, насадження думок неповноцінності… і багато чого іншого.
Тепер пропонується все забути і «об’єднатися», тільки ніхто з цієї 5 колони не договорює, що Московію, вони сунуть на престол ними створеного слов’янства. Кому з слов’янських народів воно потрібно?
Перлів співтовариства вистачає, думка про те, що московські лапті, це слов’янський одяг // Одежда славян http://blog.i.ua/community/1461/242980/ //, або, що Расея, щось сіє // Расея – расы сеющая http://blog.i.ua/community/1461/235201/ //.,  - "зажигають"
.
Доведеться систематизувати свої замітки про українсько – московське «брацтво» і дати їм почитати, якщо духу вистачить.

Вас москалів не зрозуміти, то ви родства хочете:

«У Украины и России могут быть взаимные претензии и непонятки, но отрицать факт родства русских и украинцев - это чересчур.» ;

То ви заперечуєте своє існування і заодно наше;

«Пора уже уяснить себе, что во времена Древней Руси никаких украинцев не было в принципе, так же как и русских (в смысле россиян).»

Так, а я Вам про, що пишу: вас не було, а українці були з часів Трипілля, бо то наша хліборобська культура. Скіфія, Сарматія, Антський союз, Русь, Гетьманщина – українські державні утворення. А, що ви про себе знаєте?
12

Коментарі

Гість: Сергій +

120.04.09, 20:45

Якщо ти очікуєш від них відповіді, зніми галочку в налаштуваннях "Заборонити коментарі користувачів з негативним рейтингом" звісно якщо вона не знята.
Розумію, тобі не подобаються інтернаціональні ідеї "словьяне всего мира обьединяйтесь" )))
Не хочеш щоб до нашого ніхто не примазувався але те, що товариство намагається дати поштовх темі нашого коріння хіба це погано.

    анонім

    221.04.09, 11:03

    Вирішення цього спору з моєї точки зору просте.
    Ідея об'єднання являється очевидним засобом захисту прав учасників. Об'єднуватись можуть тільки рівні нації.
    Єдине, що для цього потрібно зробити - це правдиво визначитись в головних питаннях:
    1. Хто є суб'єктом об'єднання і наявність у них чітко окреслених національних інтересів.
    2. Чітко сформульована мета для об'єднання.
    Ідеї інтернаціоналізму від лукавих.
    - життя - це праця і боротьба за iнтереси людини, нацiї, держави. Мiсце людини, нацiї, держави у свiтi залежить вiд їх умiння i здатності виборювати свої права та ефективно працювати;
    - "... той буде вiльним, хто звiльниться сам, кого звiльнять – в неволю вiзьмуть..."(Леся Українка);

      Гість: vitaliч

      321.04.09, 14:01

      хто хоче з ким об"єднатись?????

        Гість: Quetzalcoatl

        421.04.09, 14:29

        Дякую за поставлене запитання. Оскільки я засновник співтовариства "Алатир", мені належить відповідальність за напрямок і тематику. Я не стверджую, що познав історичну істину і знаю напевно хто такі слов"яни і яка в них культура. Я вивчаю ті матеріали, які мені попадають в руки. Тому, я не заперечую, що можу помилятись.
        Але. Я ж нічого не вигадую. Цитую авторів. Щодо маніфесту - висловив своє бачення, засноване на цитованих авторах. Тобі не подобається? Це не дивно. Не може всім подобатись одна ідея. Ми різні.

          Гість: Quetzalcoatl

          521.04.09, 14:30

          Вибачаюсь за мою недосконалу українську.

            Гість: Quetzalcoatl

            621.04.09, 14:38Відповідь на 2 від анонім

            Можливо я невірно реалізую свій задум. Спочатку, в мене була така ідея: треба повернути увагу людей до своєї культури, історії, коріння, віри і т.д. Досить чужинської філософії, релігії, і деградованої культури. А потім виникла ідея об"єднання всіх слов"ян (як я розумів хто такі слов"яни) в єдину метакультуру зізбереженням всіх культурних відмінностей.
            Це було десь так: http://blog.i.ua/user/178683/27312/

              анонім

              721.04.09, 16:22Відповідь на 6 від Гість: Quetzalcoatl

              Можливо я невірно реалізую свій задум. Спочатку, в мене була така ідея: треба повернути увагу людей до своєї культури, історії, коріння, віри і т.д. Досить чужинської філософії, релігії, і деградованої культури. А потім виникла ідея об"єднання всіх слов"ян (як я розумів хто такі слов"яни) в єдину метакультуру зізбереженням всіх культурних відмінностей.
              Це було десь так: http://blog.i.ua/user/178683/27312/

              Ідея повернення своєї культури, історії, коріння... та ідея об'єднання слов'ян (навщо???) - ця абсолютно протилежні і взаємозаперечувані ідеї.

                Гість: Quetzalcoatl

                821.04.09, 19:36Відповідь на 7 від анонім

                Ідея повернення своєї культури, історії, коріння... та ідея об'єднання слов'ян (навщо???) - ця абсолютно протилежні і взаємозаперечувані ідеї.Можливо...

                  Гість: Quetzalcoatl

                  921.04.09, 21:11Відповідь на 7 від анонім

                  Ідея повернення своєї культури, історії, коріння... та ідея об'єднання слов'ян (навщо???) - ця абсолютно протилежні і взаємозаперечувані ідеї.Я міркував про це. Вважаю, що ви неправі. Князь Ігор (12 стол.) волів об"єднати слов"янські племена. Він вбачав в цьому шлях перемоги над половецькою загрозою. В різні часи князі та царі вважали за необхідне об"єднувати слов"янські народи та руські землі для створення могутньої держави.
                  Тепер, повернення культури. Одне друге доповнює. Християнство - культура рабів, вона тільки розлагає суспільство (для цього воно й було створене). Слов"янським народам потрібна рідна віра, істове язичництво, щоб стати вільними і могутніми. Це може нас з"єднати, на мій погляд.

                    Гість: Quetzalcoatl

                    1021.04.09, 21:20

                    Мене дивує твоя агрессія проти "русссссских". Чому ти так наляканий вважати русів своїми братами? Порівняй китайців, малайців, індусів, негрів, арабів - з расологічної точки зору, руси - найближчі нам.
                    Проблема в тому, що в когось їснує образа на те, що впродовж тривалого часу російське керівництво намагалося знищити українське коріння? В цьому я підтримую тебе, ми тривалий час мали антислов"янських керівників. Включаючи Петра першого.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      14
                      попередня
                      наступна