хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

звіт про біорізноманіття тваринного світу

Всесвітній фонд дикої природи (World Wide Fund) представив черговий звіт про біорізноманіття тваринного світу. Його дані вражають: за останні 40 років кількість видів тварин скоротилося в 2 рази. Особливо згубно людство вплинуло на мешканців прісноводних водойм, чисельність видів яких скоротилася на 75%! Кількість наземних видів зменшилась на 40%.

Для того, щоб вплинути на ситуацію і привернути увагу громадськості до даної проблеми, в 1931 році у Флоренції, на Міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, було прийнято рішення заснувати 4 жовтня Всесвітнім днем захисту тварин (World Animal Day). Дата була обрана невипадково - саме в цей день в 1226 році помер святий Франциск Ассизький. Засновник чернечого ордену був найбільшим захисником і покровителем братів наших менших, він чуйно ставився до будь-якого прояву життя, вчив співчувати і відчувати біль живих істот гостріше за власну. Він проповідував духовну єдність людини з природою, намагався замінити ідею про безмежність панування людей на ідею рівності всіх живих створінь, включаючи людину. Премія імені святого Франциска присуджується за видатні заслуги в галузі захисту природи.

Спочатку метою Дня захисту тварин було привернення уваги громадськості до тяжкого становища вимираючих видів, але ідея свята отримала настільки масову підтримку, що поступово перетворилася на день вшанування всіх тварин світу. У цей день товариства захисту тварин, екологічні організації, та й просто групи небайдужих громадян проводять різні заходи, спрямовані на активне інформування людей про існуючі проблеми тварин, вираз подяки братам нашим меншим за вагомі ролі в нашому житті, прославляння тваринного життя у всіх її проявах. Як підсумок - не тільки підвищення усвідомленості суспільства, поповнення рядів зоозахисників, а й юридичне оформлення прав тварин. Так, в 1986 році Радою Європи була прийнята Конвенція із захисту експериментальних тварин, а роком пізніше - із захисту домашніх вихованців.

1

Коментарі