хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

***

І можливо, я б не так зациклювалася на темі виборів, якби... Без пафосу, якби мене не гризло усвідомлення і жах, скільки життів покладено на вівтар "Чого?"

Я б хотіла обрати молодих і "правильних", але сумніви, мене зупиняє їх майстерність жити з арахунок грантів. Бо ніби красива картинка, але життя демонструє у молодих кандидатів уміння піаритися, малювати картинку своєх неперевершених досягнень у 20-ть з коротюсіньким хвостиком і воланням про те, що жити молодим.

Та ніби і моє покоління ще не старе. І не думаю, що вважатиму себе старою й через років двадцять (ха-ха, от хочу на цих 20-літніх подивитися років через стільки ж: якою буде їх передвиборча риторика). Моїх ровесників стало модно називати "совком", але... Нам було тоді також 20-ть, коли була "революція ан граніті", коли платили зарплату мільйонами й купонами, коли не було ні харчів у магазинах, ні роботи. І багатьом із нас довелося обміняти дипломи про вищу освіту й потенційні кандидатські на місця на базарах, щоб виростити й виховати оцих нинішніх самовпевнених ілюзіоністів.

Я дивюся у передвиборчі списки і розводжу руками. Бо не підніметься у мене рука проголосувати за тих, хто вчиться маніпулювати свідомістю виборця вже на старті свого життя, хто, замість освоювати фах, грається у політичні перегони. Я довіряю молодим програмістам, але не довіряю зеленим політикам. Бо чітко постає у моїй памяті картинка більшовицької революції, яку творили 16-літній командир полку Аркадій Гайдар і його ровесники. Вони "знали", як жити молодим.

Я не проголосую за дітей комуняцько-комсомольської номенклатури. Я не оберу фанатичних націоналістів, що йдуть до влади за національною ознакою. Я не вірю й тим, хто вчора "зліз із гір", а сьодні вважає, що усіх "в долині" треба декомунізувати, бо ті, що "в долині" нічого не робили для "незалежності". 
Я б хотіла віднайти баланс бодай в одній політичній силі, але не бачу того балансу. І мрія, і віра в те, що нинішні вибори будуть виграні, зникає з кожним днем. 
Я чекатиму, коли у виборах братимуть участь "пластуни", яким нині всього 15-17. Тоді, думаю, ми всі матимемо непоганий шанс

0

Коментарі