хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

7(сімка)

Відомий український учений (фізикохімік та історик - краєзнавець) О.П. Знойко, провівши спеціальне математичне дослідження, показав, що трипільці вже наближалися до математичного обгрунтування періодичного закону в природі (одним із вираженням якого є відомий закон Менделєєва.) Аналізуючи симеелементу зодіакальну характеристику Сонця, вони встановили, що воно проходить 7 зодіакальних сузір"їв за весняно-осіннє півріччя. То ж бо однією з назв бога Сонця Ярила-Сварога було Семиярило, й ще був Семислав, Семикрас, Семирозум тощо.

Літописці пишуть про всесильне божество Сімаргла, якому поклонялися до прийняття християнства. Виявляєтсья, що це і був перекручений Семиярило, тобто бог Семи Ярил, Семи Сонць. Свято Семи Ярил відзначали на Купала – в день одруження Світла і Води. Це було свято на честь великого закону переодичного відродження природи.

Магією сімки позначені не тільки старі фразеологізми (7 днів творення світу, 7 днів потопу, «на сьомому небі»), але й серйозні наукові дослідження. У періодичній системі елементів переіодично повторюються елемеенти від одновалентних до семивалентних, восьмий елемент є інертний (за уявленнями древніх, вісімка є символ інертності, спокою, смерті). Той самий періодичний закон діє і в моделі складних атомних ядер. А сім музичних нот! А наукове поняття білкової речовини! А плями на сонці!


Олексій Губко. Психологія українського народу. Кн. 1.: Психологічний склад праукраїнської народності. К.: ПВП "Задруга", 2003р. - 400с.
7

Коментарі

Гість: PR3D4T0R

118.10.08, 15:41

Так, давайте вже цю мудрість переводити в тверду валюту.

    Гість: Ogin

    218.10.08, 15:47

    Знойко був поважним славістом. У нього є цікава книжка "Міфи київської землі та події стародавні", що правда вона вийшла вже після його смерті і тому трохи розпорошена.

      318.10.08, 15:49

        Гість: Сергій +

        418.10.08, 16:25

        Завжди любив сімку

          518.10.08, 16:32Відповідь на 4 від Гість: Сергій +

          Завжди любив сімкуВізьми визначи своє число: додай усі цифри свого народження: день(17), місяць (08),рік (1985) - додай усі цифри, якщо буде двохзначне число поділи на 2))) Здається так треба)