хочу сюди!
 

Кристина

34 роки, діва, познайомиться з хлопцем у віці 30-40 років

Українську землю продадуть за борги

=="Українську землю продадуть за борги

Президент України Петро Порошенко закликав почати загальне обговорення питання про продаж сільськогосподарських земель.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус підтримав ініціативу Президента. Абромавічус вважає, що «це реальний запуск економіки заново», тому як продаж земель сільгосппризначення дасть «божевільний» ресурс для активізації всієї економіки, сприятиме створенню нових робочих місць, залученню інвестицій та позитивно впливатиме на стабільність роботи банківської системи.

За даними експертів, в даний час в Європі спостерігається істотне падіння попиту на українську сільськогосподарську продукцію.

Споконвіку головним багатством України є її родюча земля, її унікальний чорнозем. Україна володіє близько 60% світового запасу чорнозему. За прогнозами вчених, українська земля здатна нагодувати 300 мільйонів чоловік.

Сільськогосподарські угіддя займають 71% території України. З 41,5 млн га сільськогосподарських земель більш 36 млн га обробляють населення і сільськогосподарські підприємства. Близько 95% землі сільгосппідприємства орендують у дрібних власників, які отримали земельні ділянки розміром в 4-5 га в 1990-х роках під час приватизації часткою колишніх колгоспів і радгоспів. Однак українські землевласники істотно обмежені: вони не мають права купувати або продавати свої земельні ділянки. З 2001 року в Україні діє мораторій на продаж землі сільгосп призначення. Заборона діє до 1 січня 2016 року. У грудні 2014 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виключив з програми Кабінету міністрів законопроект про ринок землі.

Іноземці давно скуповують орні землі в країнах, де народ живе впроголодь і з якихось причин обробляти землю не може. Серед таких країн: Ліберія, Габон, Сьєрра-Леон, Мозамбік, Судан, Філіппіни і тепер Україна.

В умовах всесвітньої продовольчої кризи кожен шматок землі, придатний для сільського господарства, цінується на вагу золота. Тому-то іноземні компанії так люто лобіювали скасування мораторію на продаж сільгосп земель. У разі скасування мораторію до 70% українських орних угідь опиниться в руках іноземних олігархів. І тоді Україна піде по стопах Аргентини.

Експлуатація сільгосп потенціалу менш розвинених країн є не чим іншим, як неоколоніалізмом. Основні претенденти на захоплення чужих земель - Великобританія, США, Об'єднані Арабські Емірати і Китай, які вже встигли захопити майже 2% всіх орних земель у світі.

Китай заготовив близько 60 мільярдів доларів для покупки українських чорноземів. За оцінками експертів, вартість 1 гектара нашої землі може перевищити 7 тисяч доларів. До того ж, Китаю українська земля потрібна і в геополітичних інтересах - для закріплення своєї присутності на кордоні з Євросоюзом.

У більшості західних країн сільгосп земля товаром не є. У Євросоюзі при купівлі землі слід довести спеціальної комісії, що новий господар зможе використовувати землю набагато ефективніше колишнього. У Канаді купити можна тільки самі північні малопродуктивні землі. У Японії нерезидентам орні землі не продаються. Заборонено продаж сільгоспугідь і в Австралії.

У головному законі України - Конституції, у статті 13 записано, що земля є об'єктом права власності українського народу.

Очевидно, що розпродаж української землі - це можливість розплатитися з колосальними боргами міжнародних інвесторів, виключно в інтересах іноземного капіталу. Чи варто перетворюватися в неоколоніальної держава - це і належить вирішити на загальному обговоренні.
Дмитро Писарєв (1-04-2015, 15:27) "
http://strana.in.ua/…/8020-ukrainskuyu-zemlyu-prodadut-za-d…

1

Коментарі