хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Миздобули

Давайте рахувати без емоцій. саме цього і хотіли? Тоді далі буде ще гірше, якщо не зупинемо.

"РІК БЕЗ ЯНУКОВИЧА - «ДОСЯГНЕННЯ». ДЕНИС АНТОНОВИЧ

Не міг пройти повз тексту, який гранично красномовно відображає картину, що склалася в суспільно-політичній свідомості українського суспільства. Називається він «Рік без Януковича - 12 основних досягнень і невдач української влади» . Мене безумовно цікавили досягнення - що пред'явить на суд громадськості медіа-обслуга київського режиму. Досягнень журналісти нарахували аж шість - що ж, доведеться прокоментувати їх.

Теза: Позитивний момент - Україна без четвертого президента Віктора Януковича нарешті звільнилася від диктатури і стала на шлях реформ.

Антонович: Типове Орвелівське двоємисліє. Зараз у Верховну Раду внесено законопроект про кримінальну відповідальність за критику влади - найкращий доказ відсутності диктатури, не інакше. До речі, назвіть, будь ласка, хоч одну проведену реформу. Нескінченне підвищення тарифів і податків не пропонувати!

Досягнення перших: Швидке та ефективне оновлення співпраці з МВФ та іншими західними донорами (ЄС, Світовий банк, ЄБРР і т.д.), а також залучення фінансування навесні 2014.

Антонович: Вкрай сумнівне досягнення. Кредит без всяких умов від Росії в $ 15 млрд розміняли на кілька мільярдів від МВФ, які йдуть на погашення попередніх боргів і знищують соціальну сферу - чого варта лише підвищення тарифів на газ на 280% на вимогу фонду. Україна йде шляхом Латинської Америки, кілька десятиліть тому активно співпрацювала з МВФ, - громадянські війни, дефолти і зубожіння.

Досягнення друге: Початок реформ:

а) Створення пакету антикорупційних законів: «Антикорупційна стратегія 2014-2017 рр.», «Про запобігання корупції», а також початок створення антикорупційного бюро.

б) Новий закон про освіту, який незважаючи на всі свої недоліки, набагато краще, ніж його «попередник» і є суттєвим кроком на шляху до створення західного типу освітньої системи.

в) Певна дерегуляція, а також зміни в державних закупівельних процедурах. Наприклад, електронні торги з реалізації заставного майна стали повністю прозорими.

Антонович: Самі-то в це вірите?

а) Не можеш побороти корупцію - очоль її. Всі корупційні потоки замкнуться на «антикорупціонерів» - до ворожки не ходи.

б) «Західний тип» освітньої системи впроваджувався всі роки незалежності України - результатом стала лише повальна деградація освіти, а також моральних та інтелектуальних якостей випускників ВНЗ.

в) Рівень «відкатів» при здійсненні державних закупівель після перевороту істотно виріс - це медичний факт.

Досягнення третє: Загальна проєвропейський напрям зовнішньої політики України та підписання Угоди про асоціацію з ЄС, незважаючи на весь символізм в початковій стадії.

Антонович: Ну і? Де обіцяні Яценюками європейські інвестиції, кредити, нові робочі місця, дешеві товари, безвізовий режим? Пора нарешті визнавати, що так звана євроінтеграція не більш ніж пустушка.

Досягнення четверте: Відродження армії і початок військових реформ.

Антонович: Відроджену армію постійно заганяють у «котли» вчорашні шахтарі і металурги. Крім того, армія вже заплямувала себе військовими злочинами, мародерством і насильством щодо мирних жителів, а воєнкоми і генерали використовують війну як засіб особистого збагачення.

Досягнення п'ятий: Реформи структури НБУ і ринку:

а) Реальне оновлення банківського сектора: замість надання державної підтримки, проблемні банки зникають з ринку.

б) Внутрішня реструктуризація НБУ і перехід від де-факто штучної підтримки курсу за рахунок інтервенцій на ринку до гнучкого управління валютним курсом, що в довгостроковій перспективі матиме позитивний вплив на українську економіку.

Антонович: Ви серйозно?

а) Вже навіть великі банки, наприклад «Дельта Банк», оголошуються неплатоспроможними і зупиняють повернення населенню депозитів - причому банківська система стрімко падає за принципом доміно, разом з собою затягуючи в глибоку безодню торгівлю, промисловість і сільське господарство.

б) завдяки «гнучкому управлінню валютним курсом» доходи населення у валютному еквіваленті стали найменшими в СНД.

Досягнення шосте: реверсному поставки газу та угоди з Європою в цій галузі.

Антонович: Чи не приписуйте собі чужі досягнення - угоди про реверс були досягнуті ще урядом Азарова. Крім того, газ в «реверсної» трубі все одно залишається російським і гроші відправляються в Росію, з якою Україна, за версією київського режиму, веде війну.

Загалом, як зазвичай це і буває - всі провали оголосили «перемогамі». Втім, одна хороша новина дійсно є для громадян України - сьогодні вони живуть значно краще, ніж через кілька місяців - коли гривня впаде ще більше, тарифи піднімуться до захмарних висот, а загроза голодних бунтів перетвориться з фігури мови в реальну загрозу.

Денис Антонович, спеціально для News Front
4 березня 2015 11:08" http://news-front.info/…/god-bez-yanukovicha-dostizheniya-…/

0

Коментарі