хочу сюди!
 

Елена

40 років, діва, познайомиться з хлопцем у віці 35-60 років

Британець, про так званих майданутих - "активістів муйдану"

Британець, про так званих майданутих - "активістів муйдану", внаслідок яких і стільки людей гине на на Сході -
""Активісти Майдану - найгірші, серед них багато безробітних, у яких немає ніяких цілей в житті, - каже" Шафран ". - Вони вступили в армію, але не бажають навчатися дисципліні. Коли я намагався чогось їх навчити, вони говорили: хто ти такий, щоб вчити нас, та я на Майдані пляшки із запальною сумішшю кидав ... "

=="Вчив українських солдатів британець - про поразки Києва
22 лютого 2015 
Поразки української армії британський військовий пояснює поганою підготовкою особового складу та некомпетентністю командирів
Газета Sunday Times публікує розповідь відставного британського військовослужбовця, який за власною ініціативою відправився на Україну, щоб допомогти у підготовці українських солдатів, які борються проти сепаратистів.
У публікації названий лише його армійський позивний - "Шафран". Він стверджує, що в лавах української армії панує розлад, а половина втрат серед особового складу пояснюється поганим озброєнням і амуніцією, а також вогнем по своїх.
Остання поразка українських сил під Дебальцеве, на його думку, відбулося через відсутність бойової підготовки та дисципліни у солдатів і помилок командування.
Передбачувана катастрофа
"6 з 10 втрат серед українських добровольців відбуваються в результаті вогню по своїх і невміння правильно поводитися зі зброєю, - стверджує" Шафран "- 40-річний британець українського походження, що пройшов Афганістан і Близький Схід. - З самого початку було ясно, що Дебальцеве обернеться для України катастрофою, однак військове командування і політичні лідери загальмовано спостерігали за тим, як вона розгорталася ".
Лондонець "Шафран", батько двох дітей, звільнився з британської армії в травні минулого року і відправився на Україну, щоб приєднатися до боротьби проти сепаратистів.
Спочатку йому запропонували провести підготовку Національної гвардії, загону добровольців, у яких практично не було військової підготовки. Після цього "Шафран" боровся разом з добровольцями на сході України, в тому числі і в Дебальцевому.
І хоча він високо відгукується про підготовку українського спецназу, самі українські командири, на думку "Шафрана", не готові до ведення гібридної війни з Росією.
Росія заперечує свою участь у конфлікті на сході України, але визнає, що там воюють і росіяни, яких у Москві називають "добровольцями".
"Командири плутають тактику зі стратегією"
"Військове начальство настільки некомпетентно, що це ставить під загрозу життя особового складу, - стверджує відставний британський військовий. - Командири плутають тактику зі стратегією, вони починають наступ, не попереджаючи один одного і без всякої стратегічної необхідності".
Все, що я побачив на Україні, повністю суперечить тому, чого мене вчили в британській армії "
"Шафран", відставний британський військовослужбовець
Хоча на боці України борються близько 30 добровольчих батальйонів і ряд регулярних частин, "кожне угруповання веде свою власну війну, - вважає" Шафран ". - У них немає централізованого командування, вони не координують свої дії і навіть не працюють на одних радіочастотах, що зводить нанівець можливість зв'язку ".
"Шафран" розповів, як учив своїх товаришів по зброї користуватися цифровими радіопередавачами, які дозволяють шифрувати послання, проте українські бійці воліють користуватися звичайними мобільними телефонами, бо так зручніше, хоча їхні переговори з легкістю перехоплюються і розшифровуються за допомогою обладнання, яке "Росія постачає сепаратистам ".
"Вони не тільки користуються мобільниками, але ще й посилають повідомлення в Twitter і розміщують свої фото в Facebook, - нарікає" Шафран ", в січні повернувся додому до Великобританії. - Все, що я побачив на Україні, повністю суперечить тому, чого мене вчили в британській армії ".
Йому навіть довелося вчити своїх підопічних, як користуватися протитанковими ракетами українського і радянського виробництва та іншою зброєю, спираючись на свій армійський досвід.
При цьому, за словами "Шафрана", серед українських новобранців процвітає бравада і хвастощі. Особливо цим, за його словами, відрізняються ветерани Майдану.
"Активісти Майдану - найгірші, серед них багато безробітних, у яких немає ніяких цілей в житті, - каже" Шафран ". - Вони вступили в армію, але не бажають навчатися дисципліні. Коли я намагався чогось їх навчити, вони говорили: хто ти такий, щоб вчити нас, та я на Майдані пляшки із запальною сумішшю кидав ... ""
http://www.bbc.co.uk/…/02/150220_uk_soldier_trained_ukraini…

1

Коментарі

анонім

126.02.15, 02:44

Поразки... поганою підготовкою особового складу та некомпетентністю командирів