хочу сюди!
 

Ирина

48 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 36-50 років

Люстрація ДАВИД ЖВАНІЯ


ДАВИД ЖВАНІЯ

Народний депутат України декількох скликань, екс-міністр з питань надзвичайних ситуацій, один із любих друзів і кум екс-президента Віктора Ющенка, одіозний екс-регіонал, що знайшов підхід і до нинішнього президента, кандидат у народні депутати

– В якості преамбули: тільки в Україні людина з доведено підробним громадянством, кримінальним минулим і сьогоденням, може жити на широку ногу, обкрадаючи народ, що його прийняв. Отже, 1991 році грузинський кооператор переїхав в Україну, де розгорнув свій бізнес. У Києві він з’явився як керівник компанії Brinkford Cons ltd., філії великої транснаціональної корпорації. Окремі джерела стверджують, що в українську столицю приїхав Жванія як громадянин Кіпру. Наразі ж він – власник або контролює низку бізнес-структур: «Брінкфорд», керченський суднобудівний завод «Залив», ВАТ «Луганський верстатобудівний завод», Луганський патронний завод, «Діамант-Банк» тощо.

– На початку 2000-х бізнесмен Давид Жванія зробив свою ставку у великій політичній грі. За увесь час неодноразово змінював своє політичне забарвлення. Так, на парламентських виборах 2002 року він став одним із фінансових донорів «Нашої України» і по її списку прийшов до парламенту. Так само на виборах 2006 і 2007 обирався від НУНСу. Та, через власні бізнес-інтереси і сварку із кумом (несподівано для багатьох Секретаріат Ющенка і Генпрокуратура ініціювали розслідування обставин отримання Жванією на початку 1990-х українського громадянства – при оформленні документів з подачі грузинського бізнесмена в них були внесені завідомо неправдиві дані) у червні 2010-го увійшов до владної коаліції, сформованої Партією регіонів. На виборах 2012 року Жванія проходив як безпартійний, втім користувався серйозною підтримкою з боку «Партії регіонів», тож, здобувши перемогу по округу на Одещині, приєднався до більшості регіонів у парламенті.

– З ім’ям Жванії пов’язана низка корупційних скандалів. Афера з ядерного палива для українських АЕС (1997 рік) – зникли гроші, виділені США на реалізацію проекту, і гроші, отримані в результаті продажу виробленої на АЕС електроенергії. На цій операції Давид Жванія за допомогою «тіньових» схем заробив мінімум $ 200 млн, і в результаті цієї афери Україна не отримала за своє ядерне роззброєння НІЧОГО. Заволодіння шахрайським способом Запорізьким абразивним комбінатом і Луганським верстатобудівним заводом (2004 рік) – внаслідок цього компанією «Брінкфорд» перераховано на рахунки ВАТ «Запорізький абразивний комбінат» 47,1 млн грн. з призначенням платежу за інвестиційною програмою. Відразу після надходження коштів на рахунки комбінату їх перераховували підприємствам, створеним за участю Давида Жванії та його оточення. Хоча Генпрокуратура й відкрила низку кримінальних справ, яку було закрито у 2005 році з перемогою на виборах кандидата в Президенти В.Ющенка.

– Після подій на Майдані-2013 екс-член парламентської фракції Партії регіонів Давид Жванія кардинально змінив політичне забарвлення і знову йде на вибори по 140-му мажоритарному округу у складі «партії влади» Петра Порошенка. Участь Жванії у дострокових парламентських виборах 2014-го вкотре стала для нього наслідком власного «політичного метання». Тепер вже до Блоку Петра Порошенка, який «благословив» Давида Важаєвича на нинішню «одеську мажоритарку». Та навряд чи область, що пережила таку трагедію в одеському Будинку профспілок, заслуговує бути представлена у новому парламенті людиною, яка безпосередньо працювала з режимом Януковича і була вхожою у кабінети головних його «ляльководів». Та й участь Жванії у схемі Коломойського з метою «віджати» 5 округів Донецької області за допомогою його батальйонів, навряд чи зіграє йому добру службу…
1

Коментарі

125.10.14, 21:03