хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Патологічна клептоманія

http://www.day.kiev.ua/uk/article/ekonomika/patologichna-kleptomaniya

Патологічна клептоманія

Як і хто хотів обікрасти наших солдатів

— Чому депутати бояться цих двох законопроектів?

— Без цього невеликого, але дуже дієвого і сильного органу — Національного бюро антикорупційних розслідувань — який займатиметься не лікарями, вчителями та головами сільських рад, а вищою посадовою корупцією, система боротьби не працюватиме. Хто буде трусити суддю, депутата, міністра, який вкрав у держави десятки мільйонів? Міліціонер, котрий працює за чотири тисячі гривень?

А що ж до реєстрів — вони просто бояться. Елементарно того, що ми побачимо, що у прокурорів, чиновників з їхніми зарплатами по вісім квартир, я вже мовчу про маєтки суддів. А ще більше, чого вони бояться, то це — розкриття прав власності на землю. У нас же немає ринку орних земель. Тому, за логікою, не може бути латифундистів. А як тільки ми відкриємо кадастр, то покажемо людям, що в нас чверть України — половина орних земель — це приватна власність.

— Яким чином?

— Елементарна схема — через відчуження в суді. Орендується пай, у договорі маленькими літерами вписується, що коли орендар вносить покращення в землю, то власник паю має його компенсувати. Селянин, звичайно ж, не має, чим сплатити компенсації, і втрачає пай. Так через суди створювались величезні латифундії.

От тепер як депутати мають пояснювати виборцям, як за умов, коли в нас немає ринку землі, компанії, афілійовані з ними, володіють десятками тисяч гектарів орних земель? Обман, у якому жили українці десятиліттями, стає очевидним. І автори цього обману спливають.

— Але ж вони не зможуть довго відтягувати ухвалення цих законів. Без цього ж світ припинить нас підтримувати. На що вони сподіваються?

— Не знаю. МВФ грошей не дасть, Євро комісія — теж. До Росії підуть? Чи голодний бунт буде в країні?

3

Коментарі