хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

КОМУ ВНИЗ випустив альбом на слова Шевченка

Хрест, що стоїть на Чернечій горі у Каневі, цифра «4» і підпис: «Шевченко» і «КОМУ ВНИЗ». Це обкладинка збірки легендарного рок-гурту до 200-річчя Тараса. КОМУ ВНИЗ працював над нею протягом трьох революційних місяців – з листопада до березня. Енергетичні коливання, що проходять крізь платівку, спричиняють до необхідних корективів генетичного коду, в якому досі були постколоніальні залишки.

4 – це не лише кількість пісень (їх підсумовує п’ятий елемент – читання пророцтва Осії) та кількість музикантів у складі гурту. Також це символ смерті. Для Шевченка смерть не стала закінченням існування, як і для Бандери та інших велетів українського Духу. Їхнє безсмертя народилося з їхньої саможертовної праці. Відтак смерть для нас є нагадуванням про те, що жодну справу не можна відкладати, адже твій час на землі – обмежений. Говорить про це і цитата з Горація Omnes una manet nox (на всіх чекає та сама ніч), розташована на самому дику.

Досі гурт мав 5 творів на слова Тараса: «Микита Швачка», «До Основ’яненка», «Розрита могила», «Не нарікаю я на Бога» та «Суботів», що став першим широковідомим твором команди. До нової ж збірки «4» увійшли уривки: З «Княжни». Зоре моя вечірняя, з «Хустини», з «Холодного Яру», з «У казематі». За байраком байрак, з «Осії. Глави XIV».

Альбом має чітку драматургійну будову. Місячний пейзаж містичного українського світу розриває рев закличних церковних дзвонів, що скликає батька й сина, брата і брата. А тоді – очищення любого краю від «ласки царської» та її носіїв. КОМУ ВНИЗ став настільки точним і необхідним провідником Шевченка до свідомості сучасників, що Тарасові пророцтва постають перед очима надреалістично. Це відчуття пронизує усе тіло, готуючи його до вирішальних подій. Дякуємо Тарасові, що обрав КОМУ ВНИЗ за провідника свого слова до нас.

«4» можна придбати через сайт КОМУ ВНИЗ (www.komuvnyz.com), у Києві – в клубі «Культ РА» (вул. Володимирська, 4), у Львові – у магазині «Наш Формат» (вул. Братів Рогатинців, 24) або за телефоном: (050) 299-55-41. Також збірка буде доступна для завантаження через іTunes.
2

Коментарі

114.03.14, 20:07

Я взахваті Середі і К Слава!

    Гість: Man-O-War

    217.03.14, 09:57

    Я-б покритикував Андрія. З усіх його пісень за Шевченком мені більш-менш подобається "Микита Швачка", але текст урізано і це справляє негативне враження. Крім того, забагато "Алілуя!" А от епіграф - неперевершений, хоч можна було-б узяти і попередні рядки.

      319.03.14, 00:09

      Я завантажила альбом на i.ua Люблю "Кому Вниз"!
      http://music.i.ua/user/1849879/75595/

        419.03.14, 09:35Відповідь на 3 від Українк@