хочу сюди!
 

Ирина

48 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 36-50 років

Ін-т сходознавства та інститут археографії під загрозою закриття

Дві наукові установи - інститут сходознавства та інститут археографії під загрозою закриття. Президія Академії наук вирішила приєднати їх до інших наукових закладів і цим зекономити значні кошти. Сходознавці та історіографи , які завтра можуть опинитися поза наукою, залишили звичні кабінети і вийшли на мітинг. В президії Академії наук пообіцяли, що реорганізацію відкладуть. Утім не сказали, як надовго.



Академічний стиль змінився на мітинговий. Під президією академії наук співробітники двох поважних інститутів - археографії та сходознавства борються за виживання.

У національній академії наук визріла ідея - реорганізувати інститут історіографії та інститут сходознавства, приєднавши до інших наукових установ.. Учені ж впевнені - це фактично ліквідація установ. І обіцянкам, що всі і надалі працюватимуть, учені не вірять.

Ліквідацію двох авторитетних інститутів не можна допустити, переконаний президент Києво-Могилянської академії. Академік Оніщенко, якого колеги перестріли на ганку, бере на себе авторство об’єднавчої ідеї. І пояснює - це не від доброго життя.

Революційний запал науковців змушує академіка дати обіцянку. Якби вони не протестували, їхніх інститутів не стало б уже сьогодні, впевнені мітингувальники. Бо питання реорганізації планували розглянути на засіданні сьогоднішньої президії академії наук.
5

Коментарі