Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Україна

1. Україна — це не ім’я держави, а назва землі, на якій протягом 30-ти тисяч років відбувається динамічний розвиток українського геосоціального організму. Ім’я “Україна” (У-країна, 4-крайна) перекладається як “країна-тетрагон”, “виокремлена з 4-х сторін земля”, “свята земля”. Число 4 (чотири) традиційно позначає повноту мудрості, а букві “У” слов’янського алфавіту відповідає стократна четвірка (400), тому ім’я “Україна” ще перекладається як “країна мудрості”, що є синонімом “святої землі” (давньоукраїнське “ук” означає “учений”, звідси “наука”, “укий” — вчений, “неук”, “неукий” — невчений),
Державні утворення на території України завжди мали власні назви — Козацька держава, Русь, Антський союз, Сарматія, Скіфія, Кіммерія, Арта—Аратта—Артанія. Наш край починали називати “Україною”, тобто за назвою землі, лише тоді, коли на цій території в черговий раз руйнувалася державність. Останні два літературно зафіксовані моменти “вири¬нан¬ня на поверхню” назви “Україна” збігаються з часом занепаду Козацької держави (після гетьмана Мазепи) і Київської Русі (1183 р.) — після варварського руйнування Києва у 1169 р. суздальським князем Андрієм Боголюбським. Нинішня назва держави “Україна” підтверджує висновок про те, що насправді вона є тимчасовою адміністрацією, яка загострює внутрішню кризу і таким чином створює умови для переходу до повноцінної української державності, яка, згідно з багатотисячо¬літнім звичаєм, матиме власне ім’я.
2. Українці — це назва не сучасного етносу, а всього українського геосоціального організму (народу), який багато тисячоліть проживає на території України, вкорінений у цю землю і любить її. Приблизно кожні 532 роки українці самоорганізовуються в нові етноси, які мають власні назви: козаки (воїни, від слова “кес” — меч, звідси “кесар” — мечник, “косак” — великий ніж), руси (світлі), анти (богатирі), сармати (воїни), самари—сумери—кімери (воїни), арії (сонячні)
15

Коментарі

Гість: Gold_Hunter

115.04.08, 20:18

    Гість: feride

    215.04.08, 22:19

      Гість: vitaliч

      316.04.08, 09:48

        Гість: litigor_old

        416.04.08, 23:33

        ти як завжди на своїй хвилі, так і треба, побільше таких заміток. до речі є ще одна назва нашго краю "Оріяна" від слова орати - тобто земля орачів - людей, які вважалися святими з прадавніх часів, бо творили найдорожче і найсвятіше, що може створити людина - ХЛІБ

          515.05.08, 14:12

          У Канигіна на це написано, що арії від санкс. орати, як землепашці, вони перші винайшли важкий плуг! Від культури землеоброблення пішов розвиток цівілізації, а Україна він вважа від европейців як Крайні землі, накшталт, що за ними вже мавпи!
          Росіяни дали назву Малоросія! А його думка, що для України підходить Кіївська Русь. Тому, що на санск. Ки юв - Свята земля.

            615.05.08, 14:19Відповідь на 5 від Hudson Hawk

            А я читав у Каганця, що "арій", тобто "ар"я" означає "сонячний" через культ сонця!!! Сварга - це рухоме зображення сонця!!! Так, як землеробство - то новий рік світкується весною (як початок нового циклу життя). "Вийди-вийди щедрівочка, прилетіла ластівочка..." (Яка ластівка в січні прилетить, новий рік святкували весною!!!) Щось таке!!!
            Скіфія, а насправді Скуфія-Скупія - це "союз", "об"єднання" племен.
            Можете не погодитися, але я вважаю, що кацап маніпулює фактами!!! Або риторичне питання "Де істина?"

              715.05.08, 15:06Відповідь на 6 від Mamay_

              Може й так, але як би була машина часу, то й тоді б було важко визначитися, але істіна в тому, що ми найдревніша нація з багатим минулим, є що досліджувати!

                815.05.08, 15:07Відповідь на 7 від Hudson Hawk

                  915.05.08, 16:03Відповідь на 8 від Mamay_