хочу сюди!
 

Людмила

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-57 років

***

- У нас був такий директор архіву, Орест Мацюк. Він їздив по всій Україні, і шукав оборонні замки, церкви, городища. Він зареєстрував їх більше чотирьох тисяч. Україна – це був край, який найбільше оборонявся. Тому що звідусюди перли.

Тільки замків в Україні було більше чотирьохсот. Зараз в Україні більш-менш під дахом знаходиться двадцять вісім замків всього. Хтось ставить зараз питання: А як ми будемо їх утримувати? Треба продавати. Я тут веду боротьбу з тим продажем весь час, тому що те, що лишилося, вже треба зберегти.

***

А ще я хочу знайти поховання Івана Виговського. Польща має гроби – Україна гробів не має. У Польщі під Королівським замком у Кракові стоять всі гробниці королів. Це виховує патріотизм – люди поклоняються своїм королям. У нас же нікого нема.


Хмельницького викинули поляки, Мазепу вкинули у Дунай, Кальнишевський похований на Соловках, єдиний, хто тут лежить – Іван Виговський – може, знайду. Але тоді постане інша проблема – куди я його діну (сміється). Треба робити Пантеон, щоби можна було поклонятися героям.

Цікаве інтерв"ю.

4

Коментарі

Гість: lkjmn

118.09.12, 14:16

Наших героїв могили традиційно невідомо де знаходяться...
"Багато їх, а хто скаже,
Де Гонти могила,
Мученика праведного
Де похоронили?
Де Залізняк, душа щира,
Де одпочиває?
Тяжко! важко! Кат панує,
А їх не згадають."

    218.09.12, 14:22Відповідь на 1 від Гість: lkjmn

      319.09.12, 09:05

      Шкода, нема вже з нами Бориса Возницького...
      Додам. Могила Калнишевського на Соловках - невідомо де, бо наглядачі примушували в’язнів носити його надмогильну плиту по всьому соловецькому кремлі.
      А щодо Виговського - не виключено, що він похований у маєтку в Руді на Жидачівщині.

        анонім

        47.10.12, 21:54

        Занадбані замки передати під резиденції Українського президента України.

          анонім

          57.10.12, 22:04

          Додам, що разом із тисячолітнім Успенським собором жидо-кацапня підірвала поховання Князя Костянтина Острозького з унікальною скульптурою.

          Не раз чув бідкання про те, в тому числі від музейних працівників, що на кладовищах виключно жидівські і польські надгробки, так ніби не знають, що всі українські планомірно знищувалися. А меже не знають?