Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Виховання

Появилися і нові фігури учителів з різними своїми причудами, пристрастями, схоластичністю або дикою суворістю, несправедливостями, неуцтвом або лінивством і недбайливістю. Слащавий єхида-піп З-ков, самодур-учитель грецької мови Б-ко («Безголовий»), а потім чудак В-кий (Обезьяна), тупо-педантичний німець К-ман, наївно-дурнуватий п’яничка – француз А-рі, садистично – лютий О-да, «Дон Кіхот» М-кий і т.д. Незважаючи на всю різнорідність їх натур, метод навчання і відношення до своїх обов’язків, всі вони, однак, робили одне діло, переслідували одну мету: взяти ум і волю дитини в певні шори і направити думання й бажання її певним шляхом, а саме – зробити з неї слухняного «вірноподданого». Найменший прояв якоїсь окремішності немилосердно нищили.

Мільйони дітей народжуються в умовах, які не вимагають від них такої роботи їхнього ума, яку мусіла зробити скалічена душа української дитини. То є діти пануючих націй, які від того часу, коли тільки іще починають спинатися на ноги та вимовляти перші слова, і до самої своєї старості живуть в умовах нормального зародження й розвитку свого національного почуття, ніхто їх не намагається покалічити і, навпаки, їм допомагають украпитись в свідомості свого національного «я». Але наші українські діти росли й виховувалися в інших умовах; до них належав і я. Нам ніхто не допомагав нормально розвиватися й усвідомлювати себе національно; навпаки, нас калічили в школах різні «патріоти», вбиваючи нам в голову «русскость». Ті нечисленні щасливчики із українських дітей, які уродилися в родинах національно свідомих батьків, не можуть, мабуть, належно оцінити, яке велике щастя вони мали в своїм житті, коли їм не довелося іти кривулястими доріжками й плутаними стежинами, шукаючи шляху до усвідомлення себе національно. Тому-то я в юнацтві так глибоко відчував необхідність бути в оточенні родинного життя української інтелігентної родини.

М.Г. З моїх споминів...

П.С. Тож будьте свідомими батьками, виховуючи свідомих дітей, в ім"я нашої великої Батьківщини!
7

Коментарі

118.10.10, 22:27

"Нам ніхто не допомагав нормально розвиватися й усвідомлювати себе національно"
Это две взаимоисключающие стратегии.

    Гість: Еgor Ivanov

    219.10.10, 09:54Відповідь на 1 від фон Терджиман

    Ой, Сима, кому Вы морочите голову!
    Эти понты уже всем приелись.
    Придумайте шонибудь посвежее.

      325.10.10, 01:50

      На мій погляд нормально розвиватись і усвідомлювати себе національно є одним і тим самим. Ненормальний розвиток у яничара