Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Документи про заборону української мови (XVII – XX ст.)

У світовій історії жодна мова не зазнала такого страшного нищення від сусідів-ворогів, як українська. Вдалося відшукати низку документів, які у хронологічній послідовності засвідчують нищення української мови поляками, росіянами і більшовиками-комуністами

Згадаємо лише окремі моменти з минулого та недалекого сучасного.

 Частина 1 - http://blog.i.ua/community/586/180795/

 Частина 2 - http://blog.i.ua/community/586/180796/

 Частина 3 - http://blog.i.ua/community/586/180797/

Як бачте, шановне товариство, навіть в три замітки не влазить перелік всіх злочинів проти української мови і нашого народу, тобто нас з Вами - всіх заборон, гонінь переслідувань.
І ось нас продовжують переконувати в тому, що ми когось "щимим" у своїй державі, так як нац. меншин у нас багато а защимлена тільки одна, згадаємо ще раз про цих москалів.

"У людей невольно растет раздражение против посягательств самозваных культуртрегеров
на их естественное, природное право на свой язык. И это раздражение уже
начинает перерастать в неприязнь к украинскому языку вообще."

Мої права на мою мову порушувалися, як мінімум 400 років. Чи не завадить вчорашнім яничарам і запроданцям вивчити мову тієї Держави в якій вони проживають? Чи правила торелантності діють тільки в одному напрямку? Чому не приязнь росте тільки у однієї нац. меншини, а саме тієї, що була панівною в імперії, а саме "тюрмі народів".

І хто-небуть може мені пояснити в цій країні, чому мешканець Львова має знати дві мови, а мешканець Донецька - тільки московську? Як баран з червоними очима, дурбецало, але ТІЛЬКИ ОДНУ і все?

Нам багато хто пророкує територіальний розкол, сподіваюся мудрості вистачить, а якщо ні, то в УКраїні знайдуться люди, рука яких не здригнеться вогнем і мечем навести конституційний лад в козацьких степах.

Вітаю всіх з днем писемності і ще чогось там. Тільки ніколи і нікому не кажіть, що нашому народу щось дали дві середньовічні повії Кирило і Мефодій.
12

Коментарі

Гість: Хулиганка

19.11.08, 22:24

...мені дуже подобається твоя українська, та дуже заздрю тим людям які знають та розмоваляють на ній...але нажаль сама нею так не володію...здебільш виходить суржик...

    29.11.08, 22:32Відповідь на 1 від Гість: Хулиганка

    Подививсяновини - знову зомбують суспільство перед виборами

      39.11.08, 22:32Відповідь на 1 від Гість: Хулиганка

      Питання головним чином у практиці. Будеш намагатись розмовляти гарною українською - буде мова у тебе поліпшуватись, не будеш практикуватись - буде залишатись суржиком.
      Між іншим, нещодавно був у Кременчузі - нормальна у вас там українська мова, русизмів імхо не більше, ніж у Чернівцях. Отже не потрібно соромитись, потрібно розмовляти.

        Гість: Хулиганка

        49.11.08, 22:37Відповідь на 3 від Icebear

        ...для хорошего языка должен быть достаточный словарный запас, я читаю больше мед.книжки, но предпочитаю их на русском, т.к. на украинском спецлит-ра - это просто кошмар!!!...то ли перевод не корректный, то ли так привыкла...а потому....конечно, стараюсь, а там уж как получается

          Гість: Dirty_angel

          59.11.08, 22:39

            69.11.08, 22:41Відповідь на 4 від Гість: Хулиганка

            Я з технічною літературою стикався, такі переклади, що по руках і язиках треба бити. Але трохи часу і терпіння ми це подолаємо)))

              79.11.08, 22:43Відповідь на 1 від Гість: Хулиганка

              http://pravopys.vlada.kiev.ua/index.php?id=45

                Гість: Хулиганка

                89.11.08, 22:45Відповідь на 6 від Mamay_

                Я з технічною літературою стикався, такі переклади, що по руках і язиках треба бити. Але трохи часу і терпіння ми це подолаємо)))..в институте нас заставляли переводить методички на украинский...это был настоящий кошмар...ни литературы в помощь, в смысле словарей, н-и-ч-е-г-о!!!...1990г на дворе..................особенно весело было переводить неврологию......преддверно-улитковый нерв и пр.

                  Гість: Хулиганка

                  99.11.08, 22:46Відповідь на 7 від Icebear

                  http://pravopys.vlada.kiev.ua/index.php?id=45 ...ага...почитаем

                    109.11.08, 22:48Відповідь на 8 від Гість: Хулиганка

                    Це тому, що в радянському союзі все офіційне писалося московською, безліч словників по всім напрямам науки, а нас тільки спалювалося і знищувалося, хоча з голим інтузіастом науковці повідшукували екземпляри українських словників теж різних напрямків, приміром часів 20-х років.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна