Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Вдругий раз купую АКБ

Перша заводська прослужила 3 повних років за паспортом і викинув просто по терміну з малими ознаками старіння. Друга Кстар дала не кращі показники і думаю вона і є не краща як наче 7.5Ач протримала кілька місяців а прослужила 1.9 років, за паспортом в буферному режимі, від 3 до 5 років. Не знаю в чому обман. Завтра пошта доставить Макстер. Безперебійник вислужив майже 5 років. Відео бачу вперше, напрягло... Конденсаторів то в запасі не багато.


Map

Середній розрахунок життя діодних ламп

Жартівний заголовокpodmig lol

Але спробуємо розрахувати: не хотів сказати, що моделі лампочок є крім оригінального виконання корпусу від чого термін служби, а ось: на моїй новій лампочці так як всі які коштували 50 грв, перегоріли за рік і сумнівно такі ремонтувати... вказано допустиме відхилення частоти електромережі, а також вказано 220В. Зазвичай вказується 150-240В. Чому 220В?  Чи є у схемі стабілізація? Термін дії 30 000 годин на мене це вийде 8 років. Отже мої висновки, що години вказуються на стабільність напруги, а це непередбачено отже термін дії невідомий. Лампочка на 220В, а робочий період на моєму столі припадає коли напруга 234 а то і 241В то і не дивно, що горять раніше розрахунку. Однак на цей раз я купив дорожчу з керамічним корпусом а магазин взяв на себе гарантію 1 рік так як лампочка у повній мірі ремонтопридатна, мене зацікавило бо ті які за 50 грв навряд чи придатні до ремонту після року служби. Якщо є стабілізація то можна очікувати довге життя.


Map

Пригода з зарядним пристроєм

Робити фото зарядника для мобільника думаю не треба, вони майже всі однаково виглядають, а насправді у моєї підробки телефон, мізки у самому телефоні, тому зарядити такий телефон можна просто через юсб компютера, через це зарядник є блоком живлення найпростішого імпульсного зразка, і навіть вирівнюючий місток з одного діоду не бачу і баластного конденсатора і не знаю чи є в ньому баластний резистор якщо є то він мав би бути потужнім але нічого потужного там нема та й стабілітрон маленький уявляю як гріється. Заряджав він мобільник за дві години, як відомо конденсатори живучі на обмежені години. Не перший раз але зарядник залишився увімкненим на всю ніч, очевидно мобільник від себе його відєднує сам, тому не страшно для батарейки. Вранці я почув стрілянину і запах звичайно ж, зарядник вже потух. Експертиза показала, що всі напівпровідники в схемі, були на КЗ, від діода, стабілітрона, транзистора і навіть трансформатор зіпсувався, а  винуватцем очевидно був фільтр компенсації. В схемі стоїть три фільтри не знаю чи низькоімпедансні отже перший на містку розірвався. А прикол в тому, що немає запобіжника на аварійні випадки. Отже зарядник не для ремонту. У мене був точно такий же від массажеру для очей в ролі блока живлення, з магазину він глючив, я вирішив ним зайнятись, замовив для нього комплектуючи і хороші фільтри з підвищеним терміном дії та ЕСР(на жаль не подумав купити запобіжник щоб впаяти). Результат неймовірний: мобільник заряджається за 46 хв. а було 2 годн. Нормальнінько?  Нічого не гріється і телефон теж. Поставив класні електроліти адже вони грають акумулюючи функції і на виході зарядник має видавати в 5 разів більший струм. Тільки запобіжник треба бо ремонт обійшовся в пів ціни зарядника, а з запобіжником на пару гривень.  


Map

Що у нас на дно

На дні можна знайти я би сказав золотий провайдер в Україні по мобільному Інтернету. Мій провайдер пішов на дно, і не всі знають, що сьогодні він надає дуже якісно і оптимізовано свої послуги. У мене потокове відео з якістю 720 р без обмеження в нічний час за 50 коп. сеанс і можливістю вимикати щоб економити. Провайдер бережливо керує тарифами як всі інші зашкалили, а якість трафіку низька. Провайдер на дні, і на грані зупинки бо покриває лише чотири області, несподівано оголосив для новачків акцію вартістю понад 700 грв на рік. Тому кому цікаво, і вміє оптимізовувати робочий простір, запитуйте. Правда за картою покриття класифікується "задовільно" і "добре" у мене "добре"



Як бачимо на кімнатну антенку у мене сигналу понад 100% а пропускна здібність станції теж на всі 100%

В підтримку у тестовому режимі я змушений зводити увагу на нового провайдера Лайф щойно почавшого покриття у моєму поселенні, формат дійсно конкурентний але наразі послуги працюють на зниження як наприклад без антени сигнал 105 дбм, а ліміт на місяць всього 18 Гб це змушує знижувати до 360 р якості відео. Швидкість на сьогоднішніх умовах очевидно перевищить Піплнет, а з антеною яка не дешево коштує, може сягнути 7.2 Мб.с. Провайдер перспективний, явно патріот України і з любовю.

Думаю чесно описав переваги обох провайдерів.

Також знайшов клад для радіолюбителя http://www.texnic.ru/shems/izmertex/0001.html


Map

Що може робити ПК радіолюбителю?

Зібрав схему http://www.zapisnyh.narod.ru/rcl.htm

там є файл для простішої версії, вимірює від 1 до 10 000 мкФ. За посиланням ще не пробував але  принцип типовий. 

 в налаштуванні є деякі тонкощі, а автор на третій лист не відповів ще, думаю справився самостійно.

Отже купив новий мультиметр m830buz, скромно і зі смаком, якось треба демонструвати на Ютуб та заробити ще 5% знижки. Просто радіолюбителю не поганий, по акції всього за 143 грв, а ось розширив функцію з допомоги див. посилання так як замість конденсаторів  у цього мультиметра є генератор меандри(логічні імпульси).

Можливо є ще сайти на тему приставок радіолюбителю для ПК?



Map

Ловимо мисль

Засперечався з племінником(18 років) чи можна на льоту через Інтернет чомусь навчитись... він відчуває труднощі. Колись я посиленно займався Біблією, а як ставала задача чи якась справа то я говорив, що починаю черпати ману небесну, збирав інфу(без Інтернет), і діставався успіху. Для багатьох треба закласти міліон щоб щось здвинути з місця. Отже спір в тому, що на стелі потухло чотири лампочки я з ними не ознайомлений щоб ремонтувати і збираю сили ремонтувати одну з них для кухні. 



Map

Справжнім все справжнє

На мою ліцензійку, вискочив сюрпризapplause




Map

Задраяти електрику

Я тут після реставрації по освітленню на діодне, вишукав де ще витікає струм в трубуpodmig

Цифрова приставка на ТБ з антеною SWA і навісний адаптер живлення, а можна його скинути і дати напругу з фідера приставки. Як правильно це зробити? Отже кинувся в пошук Ютуб і... скажіть, що в першому ролику, підказки нема?


В другому ролику про чудові функції цієї приставки


Map