Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Можна довіряти БІОС?

Часом я активувався по радіотехніці на тему вивчення компютерних блоків живлення, розгорнувся на низку міжнародних форумів та матеріалах Ютуб, а цей гурт ніби простоює. Ось моя гіпотеза стосовно, що БІОС дає занижчені показання, а мультиметр вигідно приближено.  Насправді тести мої доводять, що мультиметр фіксує пікові показники не вміє проводити цифрову обробку, а БІОС та сторонні додатки вичислюють так, що ми оцінимо якість роботи блока живлення але ж пульсуючий струм, згубно впливає на весь системник. Тепер трохи дослідження

Ремонтуємо БЖ і як звичайно не менше доби чи одного місяця(гарантійний термін майстерні) прогріваємо, а тепер основний етап це налагодити так як клас приладу не високий як наприклад не містить корегуючих елементів чи то силами програмування то нам залишається визначити допустиму хибку приладу, і якість роботи



Звірка утилітою http://www.melinfo.ru/detailfile.php?id=346

Утиліта показує зниження 3.3В до 3.302В

За графіками ми бачимо, що зростає пульсація.

Отже висновок, що зниження показань це рівень пульсацій, а БІОС можна довіряти, і прагнути трохи вищих даних а не нижчих.  Краще не довіряти мультиметру.  Однак БІОС може обманути якщо материнська плата несправна адже з неї йдуть датчики.

Отже графіки показали, що ремонт задовільний але БЖ працює не зовсім якісно, щоб це довести треба замінити ще деякі елементи.


Stats

Годинник краще ремонтувати

Датування годинника 1971 рік, завдання було зібрати артефакти з дошок оголошення, відсортувати комплектуючі, і скласти.  



Stats

Оновимо теорію схеми електронного годинника

Враження що тут ми байдикуємо, а зараз я тестую годинник 

Схема проста як шахматна партія в два ходи, а скільки цікавих роздумів, не все, що я описав, подано в книжці, значить можуть бути помилки, тим і виніс на обговорення. 



Stats

Рішення з компютером і бонус

Пять років тому, купив такий безперебійник, кажись він тоді коштував 350 грв і пересилка, а тепер ціна LogicPower 650VA-PSПОДРОБНЕЕ ЗДЕСЬ HTTPS://COMP.UA/BR_U0029263/

Паспорт вимагає заземлення, продавець, сказав то не критично. Відразу помітив біду: переводжу в сон ПК, пішов пити Чаю, клацнув чайник, напруга в розетці сідає, і в безперебійнику спрацьовують геркони в цю мить ПК прокидається. Продавець каже "Хіба це погано?"

Мучився довго аж відкрив тему(портал не дає вставити лінки отже це комерційна таємниця)

Там по ходу знайшов рішення: команди показали як побачити які пристрої викликають проблеми у них. Через диспетчер системи я заборонив виводити зі сну, а саме мишка і клавіатура.

Ось скільки вже клацали геркони ще не вивело зі сну, а то було гарантовано, що ПК прокинеться через перешкоду яку напевно випускають ті геркони і виникало збудження через ось ці аксесуари.

Ну що ж наразі проблему вважаю вирішеною.



Stats

Віртуальний пристрій для тесту конденсаторів

Ещё особенность этого плагина, что переходник играет минимальную функцию. Данное программное обеспечение использует свойства компьютера и работает именно программа. На указанном сайте есть и не бесплатные решения и по сложнее переходники но принцип это программой организовать к вычислению сам компьютер использовав модули системника.  Нашел там "виртуальный прибор" для теста часов, ох на ценил программист(купить) переходником служит микрофон, программа анализирует по звуку и выдает график с оценкою точности хода и исправности часов. Правда я раньше это умел делать и собственным ухом и даже любил засыпать под бой часов.

Map

Оновив систему безпеки

З гарно перекладено на укр. мову




Map

Переводимо телевізор в режим високої чіткості

Така приставка http://sat-ukraine.info/index.php/topic,10797.msg145208.html#new

Перша проблема знайти досить якісний кабель але вибір вже зробив http://hobbyits.com/interfejsy-podklyucheniya/kak-vybrat-hdmi-kabel-dlya-podklyucheniya-cifrovyx-ustrojstv.html#cc-62443884

Там ми обговорили але заключно я звернувся до філіалу моєї приставки і дістав одобрення.

Очікую поштою і... цікаво чи дійсно буде чіткість 720р та макс телевізора 1080рsmile


Map