хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Різдво Божича Коляди!

Різдво-Коляда і Українська традиція служби Богу

Просити гроші - неввічливо 

У давнину колядників пригощали млинцями, особливо гречаними, горіхами, цукерками. Дуже рідко давали гроші. Причому їх обов’язково треба було витратити на святкування Різдва (харчі), а не на інші потреби. 

Просити гроші або щось інше вважалося негарним вчинком. Зараз же, навпаки, у юних колядників у моді вирази на кшталт “Або дай ковбасу, або хату рознесу!”, “На полиці кораблі, дайте, дядьку, три рублі”, “Ми прийшли колядувати - мусите вина нам дати”. Батьки мають вчити своїх дітей класичних традицій колядування. Молодь не повинна перетворювати чудову релігійну традицію у свого роду бізнес. Деякі діти вміють наколядувати понад 100 гривень. Зрозуміло, в кілька разів більше грошей дають родичі, ніж сторонні люди. Вони можуть дати і десять копійок, і п’ять гривень. 

Але на першому місці має бути відповідність старовинному обряду, рівень виконання пісень, що має радувати людей і допомагати зберігати старовинну українську культуру. http://aratta-ukraine.com/sacred_ua.php?id=66

ШАНОВНІ РІДНОВІРИ ГРОМАД ОРУ!

21 грудня о 18.30 у приміщенні галереї Івана Гончара (м. Київ, вул. І. Мазепи, 29) ми святкуємо Різдво Божича Коляди!

Запрошуємо побратимів та посестер громад Об’єднання рідновірів України на Різдвяне святкування. Вхід — 30 гривень з дорослих. Для діточок рідновірів вхід вільний — на них чекатимуть подаруночки. Не забудьте вдягнути святкове національне вбрання та взяти з собою різдвяні страви для Братчини.

Щасливого Різдва!

http://svarga.kiev.ua/

4

Коментарі

125.12.11, 17:04