Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Хтось замовляв про науку

Собственно... мені немає чого додати до цих новин

Загальновизнаним в наукових колах фактом вважається, що пілтдаунська людина, начебто зразок відсутньої ланки в ланцюжку еволюції людини, є майстерною містифікацією. Проте до цих пір ніхто не визначив його автора навіть приблизно.

У відомому науковому журналі Nature співробітник лондонського музею природознавства Кріс Стрінгер (Chris Stringer) написав, що сучасні вчені за допомогою численних доступних сьогодні засобів аналізу намагаються вирішити це питання, повідомляє sciencefact.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи відтворили зовнішність тупикової гілки давніх людей

Головним підозрюваним вже довгий час є археолог-аматор Чарльз Доусон, який представив колись публіці череп протолюдини. Насправді він виявився складеною конструкцією з частин черепа людини і орангутана з трохи підпиляною щелепою. Але в списку підозрюваних є ще 11 осіб, причому фахівці не виключають участі відразу кількох людей. Цікаво, що серед підозрюваних називають навіть відомого письменника Артура Конан Дойля.

За допомогою ретельно проведених аналізів різними методами вчені сподіваються точно встановити яким саме видам належать різні частини черепа, де вони перебували до розкопок, скільки їм років насправді або вони були просто штучно зістарені.


Тільки для роздумів я залишаю питання: для чого і з якої мети в двадцятому столітті науковці підтасовували дані?

Показовим прикладом відповіді на це питання є фрагмент запису:
2

Коментарі

Гість: ШамаШ

120.12.12, 16:48

Тільки для роздумів я залишаю питання: для чого і з якої мети...

    Гість: Виктор_воин

    221.12.12, 05:04