Яблучий джем
- 04.08.11, 16:46
- Філософія життя
"Яблука доспіли, яблука червоні"... - писав якось поет Максим Рильський.
Так і я зараз на роботі вичитуючи методичний посібник ігор
"Цікаве образотворче мистецтво-2" і уминаючи яблука, згадала чудовий рецепт
яблучного джему, а може, радше, варення, не знаю, як і назвати цей продукт, тому що яблука у ньому повністю не розварюються, залишаються смачні скибочки, але варенням його теж не назвеш, тому що деякі яблука все-таки перетворюються на джемоподібну масу.
Але те, що виходить, дуже смачне, чудово зберігається і для нього потрібно зовсім мало цукру
(що за сьогоднішньої дорожнечі геть і не зайве!).
Так-от, зазвичай я беру відро яблук, чищу їх від шкірки та серцевини, засипаю 3-ма літрами цукру і однією склянкою оцту, накриваю наміткою та залишаю на ніч.
За ніч яблука пустять сік і трохи замаринуються.
Зранку я ставлю яблука на плиту і варю до готовності.
Не дуже довго, але й не мало.
Ви побачите, коли треба знімати, рідина звариться, і стане ясно, що пора вживати готовий продукт.
Варення, чи то джем, чи повидло (все одно, як назвати) зазвичай залишається золотистого кольору, запашне та смачне.
Я його закриваю у стерилізовані слоїки, інколи навіть капроновою кришкою, попередньо зверху засипавши тонким шаром цукру (на будь-який випадок). Хоча воно й так не псується.
Інгредієнти:
1 відро яблук
3 літри цукру
200 грамів оцту
Так і я зараз на роботі вичитуючи методичний посібник ігор
"Цікаве образотворче мистецтво-2" і уминаючи яблука, згадала чудовий рецепт
яблучного джему, а може, радше, варення, не знаю, як і назвати цей продукт, тому що яблука у ньому повністю не розварюються, залишаються смачні скибочки, але варенням його теж не назвеш, тому що деякі яблука все-таки перетворюються на джемоподібну масу.
Але те, що виходить, дуже смачне, чудово зберігається і для нього потрібно зовсім мало цукру
(що за сьогоднішньої дорожнечі геть і не зайве!).
Так-от, зазвичай я беру відро яблук, чищу їх від шкірки та серцевини, засипаю 3-ма літрами цукру і однією склянкою оцту, накриваю наміткою та залишаю на ніч.
За ніч яблука пустять сік і трохи замаринуються.
Зранку я ставлю яблука на плиту і варю до готовності.
Не дуже довго, але й не мало.
Ви побачите, коли треба знімати, рідина звариться, і стане ясно, що пора вживати готовий продукт.
Варення, чи то джем, чи повидло (все одно, як назвати) зазвичай залишається золотистого кольору, запашне та смачне.
Я його закриваю у стерилізовані слоїки, інколи навіть капроновою кришкою, попередньо зверху засипавши тонким шаром цукру (на будь-який випадок). Хоча воно й так не псується.
Інгредієнти:
1 відро яблук
3 літри цукру
200 грамів оцту
8
Коментарі
Гість: Тираъ
14.08.11, 17:11
класно просто
TatianaR
24.08.11, 17:12Відповідь на 1 від Гість: Тираъ
да
БОНЗАЙ
34.08.11, 17:13
я обязательно попробую сделать этот джем! Мне такую вкуснющу делала бабушка! К сожалениюбабушки не вечны!
Гість: ВандаВідьма
44.08.11, 17:13
Обожнюю цей вірш Максима Рильського
TatianaR
54.08.11, 17:17Відповідь на 3 від БОНЗАЙ
спробуй, бо хоч 2бабушки не вечны" у них є хороші трудолюбиві внучки
TatianaR
64.08.11, 17:17Відповідь на 4 від Гість: ВандаВідьма
Так, вірш справді, хороший, але нагадує про осінь
Гість: ВандаВідьма
74.08.11, 17:20Відповідь на 6 від TatianaR
Так якби не осінь то й яблука не достигли. Але я фанатка грушового джему. Може підкинеш рецептик якогось конфетюру
TatianaR
84.08.11, 17:28Відповідь на 7 від Гість: ВандаВідьма
я теж люблю груші, але якось не варю варення з них, хіба закриваю як компот, це просто робиться (принаймні у мене). Я кип"чу воду, у чисті й сухі банки кладу груші, трохи цукру, декілька ложок, зимою до компоту можна додати цукру. а влітку краще його використати для варення. Коли вода закипить, заливаю у банки, які накриваю стерилізованими кришками і ставлю стерилізуватися. Коли вода всередині банки почне закипати, закриваю.Колись давно я готувала цукати з груш, процес тривалий, тому я його не практикую...
Гість: ВандаВідьма
94.08.11, 17:45Відповідь на 8 від TatianaR
А про яблучка напевне також спробую
TatianaR
104.08.11, 17:54Відповідь на 9 від Гість: ВандаВідьма
спробуй