Господиня блогу до наслідувачів Вед стосунку не має.
Наслідування даним правилам не може гарантувати саме
такі результати, які мають місце в автентичній культурі.
Ведична культура одна з найстарших зафіксованих, що й досі практиткується в світі культур.
Якимсь дивом арії, навіть, пройшлися територією сучасної України. Які вони сліди залишили, і чи навчили чомусь тутешніх мешканців - важко сказати, але їхня кухня за принципами не поступається жодній відомій у світі. Адже, це справжня філософія кулінарної обробки продуктів, сервірування. За численними прикметами - як господиня розставляє страви, чи не залишила порожнього місця на столі - можна з*ясувати подальшу долю мешканців...
Та то таке. А от самі поради.
ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ
Не радять жінці розкладати багаття самій... Радять закликати чоловіка задля того, щоб він це зробив.
Радять харчуватись різноманітною їжею, адже одноманітна робить стосунки одноманітними.
Тут пряма аналогія з сімейними стосунками .
Кожна додаткова страва - подарунок для відносин. Таким чином можна викликати в свідомості чоловіка відповідне бажання робити подарунки. Робите щось додаткове, незвичне, - і в чоловіка з*являється бажання зробити сім*ї приємне. Умови - природність (рос. - естественность) і кількість - 7 разів ви - і можна чекати - 7 подарунків.
Жінці, скажімо, не радять поспішати з забаганками, а чекати на накоплення позитивного настрою у чоловіка. Бо повинно накопичитись бажання щось робити. А жінці треба лише діждатись і вона може прохати всього, що забажає.
Ще в Аюрведі сказано, що ваше життя матиме такий вигляд, який має ваш трапезний стіл. Прикрашайте його якомога довше і краще і життя ваше стане смачним і прекрасним.
Чим меньше на столі порожнього місця, тим меньше порожнечі чекає на вас у житті.
Порожне місце на столі вказує на те, що господиня не готова віддати все своє серце сім*ї.
Стол варто заповнити ще й для того, аби не виникало в голові у чоловіка та дітей безглуздих думок.
Окрім того, в Ведах зазначається, що справжня краса жінки виражається у красі її кулінарної майстерності. Таким чином виражається її внутрішня сутність, її природа (натура).
Звичайний обід покаже те, що не здатна виказати зовнішність. Наприклад, якщо обід повноцінний, маслянистий (масло важлива складова ведичної кулінарії, щось навродь нашого - сала з хлібом), таким же повноцінним, масним (жирним) буде і наступне - подружне життя. Окрім того за таким показником можна дізнатись чи хороша з жінки буде мати.
Якщо обід гострий - варто чекати бурхливих відносин, постійних змін, яскравих вражень.
Якщо обід складається з солоних страв і він нерізноманітний, значить, - господиня надто розумна, самодостатня, вона здатна влаштуватись у житті без стороньої допомоги. Віднайти з нею золоту середину у відносинах буде нелегкою справою.
Якщо на обід подається багато страв з борошна, то така жінка здатна піклуватись про всіх і захищати, як це здатна робити справжня хранителька роду, - така жінка апріорі вважає себе і - являється старшою і мудрішою!
Якщо страви за обіднім столом вражають різними кольорами, то і подружне життя буде різнобарвним, будуть задоволені різноманітні потреби сім*ї. Життя буде схожим на відвідання парку розваг.
Якщо обід багатий - складається зі страв, за якими скоріше можна визначити статусність (в Індії такий обід складатиметься з молочних продуктів, топленого масла, дорогих спецій) - вважається, що сім*ю очікує багатство. Богиня достатку і удачі обідає за таким столом.
Також важливе значення має процес приготування іжі.
Коли жінка перемішує їжу - вона повинна бажати щастя і удачі всім рідним. За езотеричними практикам перемішування проти годинникової стрілки може стимулювати енергії розриву.
Коли пропонувати їжу.
Важливо знати, що їжа смачна для того, хто зголоднів. Тому не варто занадто часто пропонувати її - аби перекусити, наприклад. Повноцінні сніданки, обіди будуть зберігати смакові відчуття на все життя - рідним буде подобатись такий ритм харчування. Інакше смак страв буде знецінений і відносини будуть розірваними, рідні шукатимуть новий смак деінде. Так само психологи кажуть, що їжа яку споживають бідні - смачніша через голод, який вони відчувають частіше. Голод породжує чутливість до смаку іжі (Подумайти чи варто підсажувати дітей на замінники, підсолоджувачі, що маскують ніби-то "корисну" іжу. Корисна їжа - ще один сучасний маркетинговий стовп споживання ). Відчуття смаку нерідко полишає багатих, в них може бути слабке травлення (я б сказала - пасивне).
Отже деякий голод повинен відчуватись.
Будисти кажуть ось що: триразове харчування - відповідає тварині, дворазове - людині, одноразове - святому. Це твердження не стосується дітей та хворих. Але, як добре - не концентруватись на їжі і давати собі душевний і фізичний відпочинок!
СМАК ЇЖІ - НЕ У САМІЙ ЇЖІ, А У НАШОМУ ДО НЕЇ СТАВЛЕННІ.
Можна споживати дуже вишукані страви, але якщо ми роздратовані, то така їжа видаватиметься нам не смачною. Вона може навіть стати отруйною, якщо ми збентежені, роздратовані.
Про спокій тих, хто їсть повинна турбуватись жінка. Варто попрохати відкласти книжку, вимкнути комп*ютер, телефон. Інакше їжа не перетравиться.
ПОНЯТТЯ "ЇЖА" - ВКЛЮЧАЄ ВСІ ЧУТТЕВІ ЗАДОВОЛЕННЯ!
Наприклад, форма - це те, що споживають очі. Запах - те, що споживає ніс. Дотик - те, що споживає шкіра.
Досвідчена жінка піклується про те, аби усі види відчуттів були "нагодовані", заспокоєні. Тому процес приготування їжі не завершується тільки кулінарною обробкою. Жіноче (в розумінні - материнське) піклування здатне наповнити відчуття всіх піднесеними емоціями.
Відомо, що психологічні центри, що відповідають за задоволення від іжі, сексу, музики - знаходяться поруч і здатні стимулювати і підсилювати один одного.
А ще вид прекрасної жінки здатен стимулювати мисливські інстинкти чоловіка. Краса - це стимул, який здатен втримати високе матеріальне становище сім*ї.
Якщо людина відчуває, що її травлення порушене - варто готувати самому собі окремо. Організму важливо, щоб їжа подобалась, була саме так зварена чи оброблена, як він того бажає.
Рекомендації для окремих продуктів .
Молоко - відповідає за "солодкість" стосунків, інакше кажучи - це "нектар стосунків". Веди радять, наприклад, аби позбавитись негативних емоцій перед народженням дитини - перейти на споживання молока. Така дієта вплине на самопочуття матері, і дитина народиться доброю і щасливою.
Якщо стосунки з жінкою псуються - вони описуються як"кислі", ділові. Так і кажуть, - "кисла жінка". Чоловікові варто пам*ятати, що досить легко "молоко" перетворити на кисляк, а от навпаки - неможливо. Коли ж в домі багато молока - це насправді показник щастя, що переливається через вінця.
Існування громадянських шлюбів - показник того, що втрачене землеробське коріння, "відсутня та корова, що дає молоко". Постійність стосунків, безкорисливість, максимальне задоволення любити, бути щасливим - якісні ознаки "молока" (достатку). Відсутність такої складової - ставить відносини в залежність від грошей, майнових стосунків і відчуття власності, (що такими стосунками породжується, і знецінює справджні почуття).
Зелень . Її присутність в їжі заспокоює зір, робить тих, хто споживає задоволеними. Досвідчена господиня додаванням зелені підкреслить позитивні якості страви.
Присутність у стравах хліба, крупи - знижує загальний рівень депресії.Особливо коли на вулиці зима, холоднеча. Тому правильно приготовані круп*яні страви позбавляють від стресів, нервових перенавантажень.
Вкрадена їжа, або кармічна їжа .
До таких знавці Вед відносять страви з м*яса. Насправді, ця їжаназивається кармічною через те, що потребує очищення або справляє безпосередній вплив на поведінку людини. Забивання тварин, породжує сильні емоції, які в такій перенаселеній і багатонаціональній країні, як Індія призвели б до постійних воєн. Півострівна практикта замирення, як бачите, витікає з соціальних і релігійних традицій. А страви, що готуються з м*яса породжують пристрасті. Вегетеріанство позбавляє подібних стресів. Люди, що споживають м*ясне, вирощують чи забивають - несуть відповідальність за худобу, її матеріальне перебування на землі. Місія своєрідна! Правильно вирощена, забита або впольована тварина, навпаки, буде вдячною за те, що не відчула передсмертних мук. Бо страху вона й так натерпиться за життя, інстинкт виживання - великий стрес для усіх. І для людини теж! Правильно оброблений і спожитий продукт - своєрідне перетікання енергій, частиною яких і ми являємось.
Очищена їжа - призводить до очищення пам*яті, витонченості переживань.
Погано очищена їжа вбиває пам*ять.
ПОСУД.
Чистий посуд свідчить про чистоту свідомості жінки. Коли жінка вимиває посуд вона, ніби, вимиває з серця корисливі бажання (один з принципів йоги). Іноді, це найвірніший спосіб досягти щастя у подружньому житті. Якщо в сім*ї ніхто не хоче мити посуд, це може означати, що корисливість перемогла у стосунках. Полишений на ніч брудний посуд у Аюрведі дорівнює відкритим дверям, крізь які виходить достаток. Добра господиня ладна навіть під час приготування їжі мити посуд. Але з іншого боку, знаю, що мити посуд відразу після їжі шкодить процесу травлення, перенастроює свідомість.
Чистий посуд притягує в дім хороших гостей, брудний відповідно... З іншого боку, якщо ви, перебуваючи в гостях, бачите багато брудного посуду - не варто залишатись в такому домі надовго, можна перестріти небажаних гостей.
ПОКУПКИ
Кожного разу, коли жінка купляє додому хороші продукти - вона оплачує дні щастя своєї сім*ї. Чоловік у свою чергу повинен забезпечити половинку доходом, з якого вона здатна купити якісні продукти. Звичка економити на їжі виливається у економії на стосунках - відсутність у таких стосунках глибини. Перевитрати, навпаки, призводять до лінощів. Отже варто розрахувати золоту середину.
Варто істи освячену їжу . Про таку просять молитвою. В український традиції також достатньо великих свят, коли можна освятити воду, сіль, борошно, які сім*я може споживати весь рік. Темна, неосвячена їжа призводить, ніби, до затмарення свідомості. Споживання освяченої іжі освітлює шлях, яким сім*я рухається.
ЗАЛИШКИ ЇЖІ.
У доброї господині їх, зазвичай, не залишається. Смачна і поживна їжа приготована у потрібному об*ємі з*їдається відразу. Той хто викидає залишки їжі - викидає удачу, пояснює Аюрведа. З цієї причини не варто їсти все відразу. Звичка не переїдати формується у дитинстві. Згодом споживання страв невеличкими порціями здатне підказати скільки і в якому випадку потрібно спожити, яби цілком задовольнитися.
"Очей двоє, а шлунок один. Покладіть стільки скільки подобається шлунку і відділіть половину".
Якщо з*їсти не вийшло - варто з кимось поділитись.
Взято з відеолекції пана Рузова на ех.ua,
Коментарі
Соняшний
129.06.11, 15:29
Цікаво, але багато русизмів і "опечаток".
Elsa von Phil
229.06.11, 16:08Відповідь на 1 від Соняшний
передивлюся - виправлю...