Тортик
- 06.06.12, 12:12
- Філософія життя
Дуже мені хотілося кавового суфле з полуницею. скажете збочення? може й так... але ж яке смачне...
На вихідні приготувала, домашні були щасливі.
Значить так:
В 200 мл молока заварити 2 столові ложки кави, процідити, вистудити, залити холодною кавою 25г желатину
пакет сметани, жирність на ваш вибір, збити з 2 столовими ложками цукру чи пудри. Рекомендують пудру, я чудесно даю собі раду і з цукром, крем від того не страждає. якщо сметана нежирна або використовується йогурт можна додати загущувач для сметани, щоб маса була пишніша.
поки збивалася сметана, желатин набух, можна його запхати в мікрохвильовку чуть підігріти, щоб розчинився. Вилити в сметану, акуратно вимішати ложкою від дна миски вгору, щоб не надто порушити пишність крему.
На цьому етапі можна суміш вилити в форму і поставити в холодильник до повного застигання. До речі, в такому варіанті цукру мабуть можна додавати більше, орієнтуйтеся на власний смак. І давати менше желатину. Нижче поясню чому.
А можна зробити як я - поставити миску в холодильник щоб сметанно-желатинова суміш почала стягатися, а тим часом збити в круту піну два білки з двома столовими ложками цукру.
Білки збивають сильно охолодженими, з дрібкою солі і лимонної кислоти. спочатку в піну без цукру, а потім досипають цукор )
В охолоджену чуть загустілу сметану, акуратно помішуючи, щоб не втекли бульбашки, вести білки. Білки додають пористості і легкості десертові, але потребують досить багато желатину, бо інакше торт розповзеться. З меншою кількістю желатину, суфле краще викладати в порційні формочки і так прикрашати.
Готову масу викласти у форму. Силіконова не потребує ніякої підготовки, всі інші краше або змазати олією, чого я не люблю, або застелити плівкою чи пергаментом.
Зверху прикрасити. Я прикрашала полуницею і м"ятою. Зверху заливала безбарвним желе для торта
Ледь встигла сфотографувати і навіть не встигла зрізати желе, яке розтеклося довкола по тарелі. ))) За півгодини 28-сантиметрового торта ніби ніколи й не було
Таке суфле можна прикрашати і наповнювати якими завгодно ягодами, фруктами. До моєї улюбленої полуниці чудово пасує ванільне чи бананове суфле. А запропоноване кавове можна залити шоколадом.
А ще на дно торта можна випекти чи використати готовий бісквітний корж.
Вдалих вам експериментів
На вихідні приготувала, домашні були щасливі.
Значить так:
В 200 мл молока заварити 2 столові ложки кави, процідити, вистудити, залити холодною кавою 25г желатину
пакет сметани, жирність на ваш вибір, збити з 2 столовими ложками цукру чи пудри. Рекомендують пудру, я чудесно даю собі раду і з цукром, крем від того не страждає. якщо сметана нежирна або використовується йогурт можна додати загущувач для сметани, щоб маса була пишніша.
поки збивалася сметана, желатин набух, можна його запхати в мікрохвильовку чуть підігріти, щоб розчинився. Вилити в сметану, акуратно вимішати ложкою від дна миски вгору, щоб не надто порушити пишність крему.
На цьому етапі можна суміш вилити в форму і поставити в холодильник до повного застигання. До речі, в такому варіанті цукру мабуть можна додавати більше, орієнтуйтеся на власний смак. І давати менше желатину. Нижче поясню чому.
А можна зробити як я - поставити миску в холодильник щоб сметанно-желатинова суміш почала стягатися, а тим часом збити в круту піну два білки з двома столовими ложками цукру.
Білки збивають сильно охолодженими, з дрібкою солі і лимонної кислоти. спочатку в піну без цукру, а потім досипають цукор )
В охолоджену чуть загустілу сметану, акуратно помішуючи, щоб не втекли бульбашки, вести білки. Білки додають пористості і легкості десертові, але потребують досить багато желатину, бо інакше торт розповзеться. З меншою кількістю желатину, суфле краще викладати в порційні формочки і так прикрашати.
Готову масу викласти у форму. Силіконова не потребує ніякої підготовки, всі інші краше або змазати олією, чого я не люблю, або застелити плівкою чи пергаментом.
Зверху прикрасити. Я прикрашала полуницею і м"ятою. Зверху заливала безбарвним желе для торта
Ледь встигла сфотографувати і навіть не встигла зрізати желе, яке розтеклося довкола по тарелі. ))) За півгодини 28-сантиметрового торта ніби ніколи й не було
Таке суфле можна прикрашати і наповнювати якими завгодно ягодами, фруктами. До моєї улюбленої полуниці чудово пасує ванільне чи бананове суфле. А запропоноване кавове можна залити шоколадом.
А ще на дно торта можна випекти чи використати готовий бісквітний корж.
Вдалих вам експериментів
18
Коментарі
анонім
16.06.12, 12:21
я на диете.раскабанел до 89...
Поэт АП Чехов
26.06.12, 12:25
Это ты приготовила? Не может быть!
Не обманывай!
анонім
36.06.12, 12:25
bestiaya
46.06.12, 12:25Відповідь на 1 від анонім
йогурт чи не дуже жирна сметана і полуниця, то не солодке тісто з масляним чи "згущоночним" кремом )) а желатин корисний для хрящових тканина якщо після нього зігнати калорії, то взагалі краса
bestiaya
56.06.12, 12:26Відповідь на 2 від Поэт АП Чехов
ти в мені сумніваєшся? чи напрошуєшся?
bestiaya
66.06.12, 12:27Відповідь на 3 від анонім
Поэт АП Чехов
76.06.12, 12:27Відповідь на 5 від bestiaya
раскусила
bestiaya
86.06.12, 12:28Відповідь на 7 від Поэт АП Чехов
я тебе не кусала
анонім
96.06.12, 12:29Відповідь на 4 від bestiaya
давай адрэсу
bestiaya
106.06.12, 12:32Відповідь на 9 від анонім
нащо?