Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Жиди є загарбниками Палестини.

  • 12.01.13, 21:40
Израильские власти намерены снести палаточный городок, которые возвели палестинцы на Западном берегу реки Иордан в знак протеста против планируемой здесь крупной поселенческой стройки, сообщила в субботу канцелярия главы правительства Биньямина Нетаньяху.

Накануне, по данным палестинских СМИ, в зону E-1 между Иерусалимом и крупным еврейским поселением Маале-Адумим проникли около 200 палестинцев, которые поставили там палатки и объявили об основании поселка "Ворота Солнца". Этот район Израиль сам планирует застроить жильем для поселенцев, против чего выступает и мировое сообщество, в том числе США, а также палестинцы, угрожающие обратиться в Международный уголовный суд. Израильский проект, как утверждают его многочисленные критики, отрежет арабские районы Иерусалима от Западного берега и лишит палестинские земли "территориальной непрерывности", пишет РИА Новости.

Премьер-министр уже дал распоряжение силовым структурам "разогнать скопление палестинцев" в зоне Е-1, а также объявил этот район оккупированного Западного берега "закрытой военной зоной". Выполнить приказ силовики смогут не ранее, чем Высший суд справедливости Израиля (БАГАЦ) отменит временное постановление, задерживающее освобождение территории.

"Нетаньяху дал указание силам безопасности немедленно разогнать скопление палестинцев на территории между Маале-Адумим и Иерусалимом. Для этой цели государство обратится в Высший суд справедливости с просьбой отменить временное указание суда, задерживающее освобождение территории. До решения суда премьер-министр приказал перекрыть любой доступ к данному месту во избежание скопления народа", — говорится в сообщении канцелярии Нетаньяху.

Коломойський спеціально банкротить "Аеросвіт"

  • 12.01.13, 21:34
На думку експерта, Коломойський банкротить "АероСвіт", щоб перенести активи з однієї своєї юридичної особи на іншу. Фото: ukrpohliad.org

Ігор Коломойський спеціально банкротить "АероСвіт", щоб захистити свій авіабізнес від рейдерства.

Про це заявив Gazeta.ua Захар Чистяков, керуючий партнер "Агенції конфліктного PR - / PR i Z".

"Коломойський банкротить компанію не тільки для того, щоб не віддавати борги, а тому, щоб перенести активи з однієї своєї юридичної особи на іншу юридичну особу. Таким чином не треба віддавати кредити. Це стандартна схема відходу від недружнього поглинання. Якщо хтось і забере цю компанію, то з неї вже залишиться тільки пшик", - вважає Чистяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" звільнить усіх своїх працівників

Як приклад, піарник пригадав історію рейдерського захоплення фармацевтичної фірми "Дарниця" у 2007 році.

"Там був конфлікт по капіталу, рейдерське захоплення. У результаті ті, хто захопив "Дарницю", не отримали нічого - акціонерне товариство виявилося без жодного активу. Те ж саме буде з "АероСвітом". Цю компанію не дарма злили з "Міжнародними Авіалініями України", бо щоб зливати треба щось заливати в уставний капітал. І це не гроші, а літаки й інше майно. А борги залишаються на "АероСвіті". Таке добро нікому не шкода", - зауважив він.

На питання, хто саме є рейдером, Чистяков відповів: "Той, чиє ім'я пов'язують із усіма рейдерськими захопленнями, починаючи з 2010 року".
Джерело: Gazeta.ua

У Чернівцях через суд хочуть заборонити пікетування.

  • 12.01.13, 21:18
"Свобода" своїми пікетами виступатиме проти "постійного втручання Росії у внутрішні справи України". Фото: religion.in.ua

Апеляційний суд Чернівецької області в суботу о 14.00 розгляне позов Чернівецької міської ради про заборону пікетів засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

"Чернівецька міська рада подала позов до Апеляційного суду Чернівецької області про заборону проведення пікетування засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії під головуванням міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова у колишній резиденції Буковинських митрополитів 13 січня", - повідомляє сайт газети "Молодий буковинець" із посиланням на голову обласної організації партії "Фронт змін" Олексія Каспрука.

"Ми повідомили міській раді про намір провести мирне зібрання 13 січня біля аеропорту і біля Чернівецького національного університету. Але отримали відповідь про позов до Апеляційного суду, який має бути розглянутий сьогодні о 14.00", - розповів Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський міністр приїде, щоб обговорити приєднання до Митного союзу

У свою чергу, керівник фракції ВО "Свобода" в обласній раді Назар Горук повідомив, що "Свобода" планує провести кілька пікетів на вул. Університетській.

"Ми плануємо мирні пікети без будь-яких незаконних акцій", - запевнив він.

Горук пояснив, що таким чином "Свобода" протестує проти переговорів із Росією про можливий вступ України до Митного союзу і проти "постійного втручання Росії у внутрішні справи України".

Нагадаємо, глави МЗС України та Росії проведуть сьоме засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії 13-14 січня у Чернівцях.
Джерело: Gazeta.ua

"Свободівці" атакували київський офіс компанії Ахметова.

  • 11.01.13, 22:34
Близько 20 "свободівців" увірвалися в офіс компанії ДТЕК. Фото: radiosvoboda.org

Понад 20 активістів всеукраїнського об'єднання "Свобода" увірвалися у бізнес-центр, де знаходиться офіс компанії ДТЕК у Києві, і вимагають зустрічі з керівництвом.

За повідомленням Радіо Свобода, наразі працівники компанії блокують двері офісу, щойно на місце прибула міліція.

Свободівці вимагають від керівництва компанії виконати вимоги, які напередодні висунули гірники з шахти "Червоний партизан", що на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зневірені гірники захопили дирекцію шахти Ахметова

10 січня ті заблокували кабінет директора шахти і зокрема вимагали скасувати наказ генерального директора підприємства ДТЕК "Свердловантрацит" (до складу якого входить шахта) про зміну організаційної структури підприємства від 21 грудня 2012 року, що передбачає скорочення виробництва й масові звільнення працівників.

Як відомо, власником об'єднання ДТЕК "Свердловантрацит" є мільярдер Ринат Ахметов.
Джерело: Gazeta.ua

Росія має власну квоту в уряді Азарова — Сиротюк

  • 10.01.13, 23:43
У чинному Кабінеті міністрів України є квота Росії.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Сиротюк.

Зокрема, Сиротюк зазначив, що Москва контролює гуманітарні та силові структури нашої держави."Ця квота включає в себе гуманітарний і силовий блоки", – сказав парламентарій.

Націоналіст зауважив, що на зміну одному екс-громадянинові Росії на високу посаду в Україні приходить інший екс-громадянин Росії.

"Інших фахових якостей немає. Людина, яка була громадянином Росії, займала керівну посаду в Донецьку, зараз очолює Службу безпеки України", - обурився Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто у ВР не знає справжню біографію голови СБУ - Наливайченко

На думку "свободівця", нове керівництво силових структур України покликане для того, щоби повністю знищити національну безпеку.

Нагадаємо, ще недавно тепер вже глава Служби безпеки України Олександр Якименко вживав замість СБУ абревіатуру КДБ, хотів гнати журналістів "поганою мітлою" і засмучувався через реорганізацію російської армії.

Редакція ТВі натрапила на переписку форуму Єйського вищого військового авіаційного училища (ЄВВАУ), в якому свого часу навчався новопризначений голова Служби безпеки України.

Слід також зазначити, що попередній міністр оборони Дмитро Саламатін отримав українське громадянство лише у 2005 році.
Джерело: Gazeta.ua

Дивіться пряму трансляцію лекції про останнього командира УПА.

  • 09.01.13, 22:19
Всі 94 роки життя Головного командира УПА Василя Кука були викликом, — розповідає історик Володимир В'ятрович. Запрошуємо послухати про українського військового та політичного лідера, який першим пішов у підпілля і став останнім командиром УПА.

11 січня 2013 року виповнюється 100 років від дня народження Головного командира УПА генерал-хорунжого Василя Кука — "Лемеша". Напередодні Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" запрошує послухати лекцію Володимира В'ятровича "Василь Кук. Життя як виклик". Історик був знайомий із командиром, а останні роки працює з особистим архівом Кука, що за заповітом зберігається у Центрі досліджень визвольного руху.

Дослідник біографії Кука розповідає: "Він першим з ОУН ще у 1937 році пішов у підпілля і залишався останнім командиром Української повстанської армії до 1954 року. Він народився селянином, а став воїном, мав шанси лише на початкову освіту, але вступив до університету і вільно володів сімома мовами, мав загинути, але вижив, мав зламатися, але не піддався. Генерал-хорунжий Василь Кук — "Леміш" мав бачити "торжество комунізму", але побачив українську незалежність".

Видатний керівник визвольного руху, вправний організатор, талановитий публіцист — автор першої у світі наукової критики комуністичної колгоспної системи, командир найбільшого бою УПА та творець підпільної мережі на Тернопільщині, а потім Дніпропетровщині, Кук залишався лідером і політиком високого ґатунку до кінця життя.

Щоб попрощатися з останнім командиром Василем Куком в Києві, а потім у Львові у вересні 2007 року, прийшло понад 100 тисяч людей. Поховали командира в його рідному селі Красному на Львівщині. Пам'ятні заходи до 100-річчя Василя Кука пройдуть на могилі командира в його рідному селі Красне Буського району, у Львові та Києві.

Дивіться пряму трансляцію лекції Володимира В'ятровича на сайті Gazeta.ua 10 січня о 18:00 – 19:15.

Пряму інтернет-трансляцію лекції організовує інтернет-телебачення BeTV.
Джерело: Gazeta.ua

Новий голова СБУ 7 років служив у російській армії.

  • 09.01.13, 20:47
Новопризначений голова СБУ Олександр Якименко розпочинав службу як радянський військовий льотчик, після розвалу СРСР він ще сім років "захищав інтереси і територіальну цілісність Росії" у Криму

Олександр Якименко закінчив Єйське вище авіаційне училище. Після випуску служив у Монголії та в Криму.

У 1997 році він закінчив російську Військово-повітряну академію ім. Гагаріна. За словами самого Якименко, він був льотчиком-винищувачем і літав на СУ-37.

З лав Збройних сил Росії новопризначений міністр звільнився в 1998 році.

Далі у біографії шефа української спецслужби - пробіл, тривалістю понад 10 років.

У серпні 2011 року Якименко був призначений керівником СБУ Донецької області, до цього більше року Якименко обіймав посаду начальника управління СБУ в Севастополі.

При переведенні на роботу з Севастополя до Донецька він отримав генеральське звання. Як начальник Управління СБУ в Донецькій області, Олександр Якименко розслідував падіння літака Анапа - Санкт-Петербург у Сухій Балці 22 серпня 2006, де загинули 160 людей.

Також він був ініціатором будівництва каплиці на честь святого Олександра Невського, на відкриття якої приїжджала дружина Віктора Януковича - Людмила.

На думку опитаних "Главкомом" джерел, останнім часом Якименко тісно спілкувався з Олександром Януковичем. Син президента, як кажуть джерела "Главкому", був безпосередньо залучений в процес формування нового уряду. Звідси і призначення Павла Лебедєва на посаду глави Міноборони, а Якименка - на пост глави СБУ.

Нагадаємо, 9 січня президент Віктор Янукович призначив Олександра Якименка главою Служби безпеки.

До цього Якименко був першим заступником глави СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ

Миллиардеры налогов все равно не заплатят, - Тягнибок.

  • 07.01.13, 21:30
Новый Кабинет Министров во главе с Николаем Азаровым является "правительством Орды", заявил лидер ВО "Свобода" Олег Тягнибок в телеэфире.




Лидер "Свободы" прокомментировал создание Министерства налогов и сборов, сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на 24.

"Совершенно очевидно, что такое правительство можно называть не иначе, как правительством Орды. Потому что основная особенность орды - это собирать дань", - пояснил он, говоря о создании Министерства доходов и сборов.

Тягнибок* отметил, что такой шаг напомнил ему времена
Золотой Орды.

"Особенность этого правительства заключается в том, что они создали себе такое достаточно фантастическое, космическое Министерство сбора налогов. Как-то объединили несовместимые вещи - таможню и налоговую", - заявил депутат.

Читайте на «Цензор.НЕТ»: Азаров с Рыбаком и Клюевым отстояли службу в Лавре

По его словам, действующая власть планирует в первую очередь собирать налоги с тех, кто непричастен к власти, пишет Украинская газета. "Все те миллиардеры, миллионеры, которые приближены к нынешней Партии регионов, они же все равно не будут платить налогов", - убежден Тягнибок.

"Свободовец" также считает, что для них будут постоянно создаваться различные льготы. Напомним, президент Виктор Янукович своим указом от 24 декабря постановил образовать Министерство доходов и сборов Украины, реорганизовав Государственную таможенную службу и Государственную налоговую службу Украины, а также возложив на министерство, которое образуется функцию по администрированию единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование. Министром доходов и сборов Украины назначен Александр Клименко, который до этого занимал должность председателя Государственной налоговой службы.

Азаров збільшив штат секретаріату Кабміну до 720 осіб.

  • 05.01.13, 22:21
Гранична чисельність співробітників секретаріату уряду зросла на 70 осіб.


Прем'єр-міністр Микола Азаров підписав постанову про збільшення граничної чисельності працівників секретаріату Кабінету міністрів до 720 осіб, з яких в апарат прем'єра входить 52 працівники.

Відповідну постанову №5 від 3 січня опубліковано на сайті уряду.

Крім того, згідно з документом, у структурі секретаріату буде створено три служби віце-прем'єрів і служба міністра Кабінету міністрів.

Мінфіну наказано передбачити збільшення асигнувань на утримання працівників секретаріату при внесенні змін до держбюджету на 2013 рік, виходячи із затвердженої граничної чисельності.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року кількість співробітників секретаріату Кабміну було збільшено на 26 осіб - з 624 до 650 співробітників

Глава МЗС Швеції звинуватив Росію в шантажі України.

  • 05.01.13, 22:12
Москва шантажує Київ в економічному плані, щоб змусити його змінити політичний курс, вважають у Швеції.


У Швеції вважають заяву представника російського МЗС щодо взаємин Києва і Митного союзу спробою шантажу.

"Очевидно, що Росія використовує важкий економічний шантаж, щоб змусити Україну змінити політичний курс", - написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на своїй сторінці в Twitter.

Він додав, що Київ потім відреагував на заяви Росії.

Нагадаємо, 1 січня директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не стане знижувати для України ціну на газ, якщо Київ не приєднається до Митного союзу.

"Україна хоче одночасно зберегти два вектори: .. І вступити в Євросоюз, де її особливо і не чекають, і взяти участь у Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трохи вагітним", - сказав Горбань.

В українському МЗС розцінили цей коментар як образливий.

"Нам абсолютно незрозумілий трохи істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі з приводу взаємин України з МС", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він підкреслив, що Україна в переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з ЄС, або будь-якою іншою міжнародною організацією, переслідує виключно свої національні інтереси.