Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

У Тернополі "свободівці" влаштували масову бійку з "Беркутом"

  • 26.02.13, 21:05
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 Фото: прес-служба "Свободи"
 1/7 

Виїзну колегію за участі представника Адміністрації Президента України у Тернополі зірвали місцеві "свободівці". Депутати різних рівнів під керівництвом нардепів Олега Сиротюка та Михайла Головка з бійкою прорвали кільце "Беркуту", які обороняли вхід до приміщення, де проводилася колегія.

"Свободівці" вимагали відставки губернатора області Валентина Хоптяна, який, за їхнім переконанням, блокує роботу обласної ради.

"Хоптян дав злочинний наказ міліції не пускати народних депутатів на колегію. Біля входу зібралося десь із сотня правоохоронців – "Беркут" і люди у цивільному, які не представлялися. Коли ми спробували пройти, то вони не зважали навіть на жінок – тягали їх за волосся і кидали на землю. Постраждали наші депутати облради Марія Чашка і Наталя Турецька – вони вже зняли побої", - розповідає Gazeta.ua Михайло Головко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатор Тернопілля посварився зі "свободівцями" і викликав міліцію

"Свободівці" врешті прорвалися на колегію. Головко з мегафоном сказав усім присутнім не підкорятися наказам губернатора Хоптяна та президента Януковича. У цей час ні Хоптяна, ні представника Адміністрації Президента - Олександра Нефьодова у залі вже не було. Колегію у результаті так і не провели.

"Валентин Хоптян - це хам, боягуз і пияк. Саме через нього обласна рада не може нормально працювати другий рік. Він дав наказ своїм людям не приходити на засідання ТВК і через це 19 депутатів не можуть виконувати свої повноваження", - продовжує Головко.

"Свободівці" заявили, що переслідуватимуть Хоптяна доти, доки він не піде у відставку, а ТВК не введе в облраду депутатів.

Напередодні "свободівці" уже мали сварку з губернатором у його кабінеті.
Дивитись тут.youtube.com/watch?v=b5c96GrcM8k

Частина правил поведінки з жидами.

  • 22.02.13, 23:42
Гарна ідея - закривати єшиви, синагоги, розганяти єврейські суспільства і громади, заборонити як нацистські та установи іудомафіі. Ловить тих, хто приїжджає з засраіля і вести дізнання не брав участь в масових вбивствах скоєних терористичними організаціями типу ЦАХАЛ, якщо так - то на осику. Як свого часу робили англійці по відношенню до жидів терористів в Палестині - вішали.
Не зовсім зрозуміло чому в Нюрнберзі сіоністів не вішали, які дуже тісно спілкувалися з Гітлером і воювали проти англійців - відтягуючи на себе значні сили. З Гітлером сіоністи не воювали, з Гітлером сіоністи дружили і обіцяли дружити ще сильніше, якщо Гітлер визнає р. ісраль в Палестині.

Дійсно тут і повилазять, навіть ті жиди, хто на публіку бив себе в грудину і верещав що він росіянин в десятому поколінні.

Правила написані чудово. Можна ще додати


1. Закони про вбивство - розходження між убивством жида і вбивством не жида (вбивство жида вважається злочином менш тяжким).

2. Не можна порушити вихідні та деякі інші свята задля порятунку жида,жида рятувати не потрібно.

3. Нежид не повинен платити, якщо його бик заколов бика жида. А якщо, навпаки, бик жида забодал бика нежида, той повинен відшкодувати збиток.

4. Жиду не можна повертати те, що він втратив, зі співчуття чи симпатії до нього,до жида може бути тільки огида.

5. Якщо жид помилився в розрахунках не в свою користь (наприклад, дав більше здачі, ніж треба), йому не треба повертати.

6. Страти підлягає тільки той, хто вкраде у не жида, але не у жида.

7. Той, хто поб'є жида, не повинен компенсувати завдані збитки, у той час як жид, що побив не жида, підлягає умертвіння.

8. Обдурив жида в угоді (наприклад, продавши йому щось по безмірно завищеною ціною) не повинен йому компенсації.

9. Жида не можна призначити на царство або на який-небудь інший високий державний пост.

10. Той, хто паплюжить ім'я жидівки, не підлягає тілесному покаранню (яке покладається того, хто паплюжить ім'я не жидівської жінки).

11. Заборона «Та не зненавидиш в серці своєму» відноситься тільки до не жидівї; ненавидіти жида можна.

12. По відношенні до жида допускається помста і злопам'ятство, і заповідь «Возлюби ближнього, як самого себе» також не поширюється на жида.

13. Той, хто проходить повз жидівські могили, повинен сказати: «Сором і ганьба, щоб із вами, і т. д.».

14. Жиди подібні низькоутробним тваринами.

15. Бик, поранити рабиню-жидівку, прирівнюється законом до бика, поранити осла.

16. Тіло померлого жида не поширює (ритуальної нечистоти), і жид, що досягне мертвого тіла, не приймає ритуальну нечистоту - аналогічно тварині, торкнувшись мертвого тіла.

17. На не жида не можна лити масло помазання, а на жида можна, тому що він подібний худобині.

19. М'ясо тварини, зарізаного жидом, не можна використовувати в їжу - воно вважається брудним, отруєним, оскільки жид подібний худобині

20. «Плоть жидів - плоть ослів», і вони прирівнюються до тваринами.

21. "Кращий з жид - убий його, краща із змій - разможжи їй голову". (Талмуд, Тосафот)

22. "Жидів, що впали в колодязь, не слід рятувати, але в той же час їх не слід туди зіштовхувати, щоб вони там помруть і забруднять воду."

23. "Не стикався не жида в яму і не витягуй його звідти". Маймонід (законовчитель)
він же

23. "Що стосується жидів, з якими ми не воюємо ... заборонено їх вбивати, але заборонено і рятувати їх, якщо вони на межі смерті; якщо, наприклад, хтось із них впаде в море, його не слід рятувати, бо написано : "не стій в неробства над пролитою кров'ю ближнього твого"; але жид - не "твій ближній".
Це потрібно памятати кожному пересічному громадянину в усьому світі,ЖИД твій ворог.

"Росія розвалиться на ті ханства й князівства, з яких починалась

  • 01.02.13, 22:18
Фото: Сергый Старостенко
Володимир Білінський. Народився у 1936 році в місті Дунаївці на Хмельниччині. Навчався в Дніпропетровському університеті на кафедрі мостобудування. У 1959 році отримав направлення в Караганду. Починав майстром мостобудівної бригади. Виходив на пенсію з посади заступника міністра. Збудував близько сотні мостів у Казахстані й Сибіру. "Ніколи не був дуже релігійним чи навпаки антирелігійним. У 1980-х, коли більш-менш можна було ходити до церкви, не робив цього. Бо там розмовляти російською мовою. Треба було звертатися до Бога не від душі, не своєю мовою. Мене від цього коробило." У 1999 році переїхав до України. Одружений. Дружина – Любов Сергіївна – росіянка. Має сина Ігоря й онуків. У середині 1980-х років таємно почав писати книгу "Країна Моксель". У ній спростовує російські історичні міфи. Заперечує слов'янське походження росіян та правдивість "літописних зводів". Називає їх фальшивкою цариці Катерини. Вважає Росію наступницею "Золотої Орди". Розвінчав міф про Олександра Невського. Називає його найбільшим прислужником Орди. Книгу відмовлялися надрукувати в Казахстані. В Україні вийшов тритомник "Країни Моксель" та два томи "Москви Ординської". Живе в Києві.

Українець, який з дитинства чує російську мову, згодом тягнеться до російського, як до свого рідного. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів історик Володимир Білінський.

Чому українці так багато говорять про росіян?

- Колись ми з ними були пов'язані, бо були у складі Російської імперії чи Радянського Союзу. У Львівській чи Волинській області більше розмовляють про Польщу. Митрополія завжди намагається винищити прошарок інтелігенції, нав'язати місцевому народу свою мову. Український народ тричі породжував інтелігенцію. Першу — за часів Київської Русі. У 14-16 століттях поляки намагалися окатоличити українську еліту. Останній здався князь Василь Острозький. Його старший син Януш був вже католиком, а меншого Олександра, який був православним, поляки отруїли. Тоді здавалося, що народ більше не здатний народити нову еліту. Проте спромігся на козаччину, тодішніх полковників, гетьманів. Тоді росіяни русифікували їх. Нав'язали свою мову, культуру, побут. Третій раз еліту сколихнув Тарас Шевченко у кінці 19 — на початку 20 століття. Її винищила більшовицька влада.

Олександр Солженіцин розвінчав російський месіанізм. Говорив, що росіяни найбільше постраждали від комунізму.

- Він свідомо, яким би не був демократом, пропагував російську ідею, шовінізм. У своєму творі "Как нам обустроить Россию" зазначив, що переважна більшість українських та казахських областей мусить увійти в нову Росію. Хоча у 1944-1945 рр він немов би став демократом. Солженіцин заварив кашу стравлювання народів, а розхльобувати її доводилося населенню.

Можливо, твердження, що росіяни шовіністи - це стереотип?

- Росіянин ніколи не відповість вам українською, навіть якщо знає мову. Навпаки захоче, щоби ви перейшли на його мову. Бо вважає себе господарем. Не тому, що він поганий, так його виховали.

Чому ж тоді багато україномовних, що приїжджають до Києва, переходять на російську?

- Це не українці, а хахлуї. У них у крові сидить раб. Вони не розуміють, що рідна мова - це та, яку їм дали батьки, нею можна звертатися до Бога. Так виховала імперія наших людей. Українцю в столиці здається, що завдяки російській він стане "городським". Імперії вже нема. Але Мойсею довелося водити людей пустелею 40 років, щоби вибити з них рабство. Так вони не мали ні з ким контакту. Нинішнє покоління українців мислить так само, як його батьки за радянського часу.

Як це змінити?

- Потрібно мати свою національну гордість, яка не приноситиме шкоди іншій людині. Радянська влада виховувала людину такою: ти ні про що не думай, квартиру, роботу, освіту тобі держава дасть. Дітей з трьох років забирали в садочки, щоби виховувати її по-своєму. А батько з матір'ю мусили ходити на роботу. Ви не уявляєте, яким я колись був патріотом Радянського Союзу.

Як ви ставитеся до російськомовних українців?

- Таких немає. Є носії або української культури, або російської. Українець, який з дитинства чує російську мову, згодом тягнеться до російського, як до свого рідного. Я не мирюся з людьми, які на чужій землі насаджують свою точку зору. Не подобається тобі українське? Їдь у Росію і живи там у повній душевній гармонії. А насаджувати господарям дому свою точку зору – неправильно. Ми ж росіянам нічого не нав'язуємо.

Чи Росія зараз така ж небезпечна для українців, як за часів Російської імперії чи СРСР?

- Потрібно розділяти російський народ і російську владу. Люди там такі ж, як і наші. Їхня влада становитиме для нас небезпеку до тих пір, поки не зміниться її світогляд. Російські політики досі хочуть відродити Російську імперію. Без поняття імперії Росія не зможе існувати у такому вигляді, як тепер. Якщо в Росії відняти історичні міфи, від неї залишиться лише Московське князівство. Москва, Тверь, Разянь були окремими улусами Золотої орди. У 1290-1294 і 1312-1320 роках її столиця Мохши-Наровчат знаходилася по-середині чотирикутника Москва-Ліпецьк-Пенза-Горький. Це "ісконно руская зємля", яка була частиною Золотої орди. Коли на початку 16 століття вона розвалювалася, Москва відокремилася в окреме князівство.

Росія продовжувач традицій "Золотої Орди"?

- Безсумнівно. Там діють ті ж закони і правила.

Які саме?

- Ти начальник – я дурак. Це стовідсотково ординська традиція. Гнути голову перед сильнішим. Учора я слухав промову Обами. Він сказав, що кожна людина – творіння Боже. І не важливо, чи одна з них є президентом, а інша – двірником. Усі вони – багатство Америки. В Росії жоден президент такого не скаже. Тому її доля визначена. Вона розвалиться на ті держави, ханства й князівства, з яких колись починала складатися.

Україна теж розвалиться?

- Ні. Куди нам валитися? Почитайте Геродота. Він каже, що кордони Скіфії тягнуться від Дністра до Дону. Минали тисячоліття, а кордони лишалися незмінними. Тобто так було завжди і так буде. Інша справа, що нас довго привчали, кажучи, що ми зайди. Що слов'яни прийшли на цю землю в 5-6 століттях. Це неправда. Ми на цій землі автохтони. Тобто корінне населення.

Україна теж неоднорідна. Кажуть, що в Центрі й на Заході – ментальність Київської Русі. На Сході й Півдні – ментальність Орди.

- Є таке. Я би окреслив проблему інакше. На Заході й Центрі люди більші індивідуалісти. А в промислових районах Сходу й Півдня переважають люди зі стадним мисленням. Вони звикли триматися гурту й воліють забути про свою індивідуальність. Ви ж подивіться на нинішню владу. Чого вони на всі ключові посади тягнуть донецьких? Що, в Києві немає фахівців? Бо стадний рефлекс. Це теж російський, навіть радянський пережиток.

Україна пройшла точку неповернення до Радянського Союзу?

- З точки зору народу - так. А чи влада пройшла — не знаю. Проголошення незалежності і є точкою неповернення. Нинішня влада думає, де їй краще, у Європі чи з Росією. Якщо рухатимемося на схід — це кірка, ломик, кувалда, якщо на захід — зінгер, мерседес, комп'ютер. Молодь вже вибрала. Зміниться 2-3 покоління і українці забудуть про імперію.

Ви писали, що "без хорошого міфу не буває великої нації". Нам він теж потрібен?

- Вони були потрібні у 18-19 столітті. Так будувалися англійська чи іспанська імперії. Поняття держави і супердержави інакше, ніж ще 50 років тому. Сьогодні ні розмір території, ні минуле не впливає на її успіх. Російська влада ностальгує за минулим, коли вона погрожувала будь-кому і її боялися. Пересічному росіянину навряд чи це потрібно.

В Україні велися розмови про створення "козацького" міфу.

- Міф — це вигадка, козаччина — дійсність. Її можна зробити красивою і поетичною. Тобто внести елементи вигадки, але саме явище заперечити не можна. Росія повністю змінила історію. На запрошення Катерини ІІ до Росії приїхали німецькі історики Міллєр, Стріттер, Шльоцер. Вони й написали вигідну історію. 1850-х син президента російської академії наук і міністра освіти Російської імперії Олексій Уваров розкопав 7729 курганів і в жодному з них не знайшов слов'янського поховання. Всю центральну Росію розкопав і знайшов тільки фінські. Тоді Росія вже написала свою слов'янську історію. Проте археологія заперечує це.

Уварова заперечував академік Спіцин, який казав, що насправді Володимирські кургани – слов'янські.

- Звісно, Росія боротиметься. Без міфології в неї немає майбутнього. Російська історія, яка викладалася впродовж останніх 300 років, складається із суцільних неув'язок. Росіяни кажуть, що вони є правонаступниками Новгорода. Кажу, що це древня слов'янська республіка, яку вони нищили з неймовірною люттю. Німці не стріляли по нашій Софії Київській. Не було в них ненависті до пам'ятника старовини. А загарбник москвин у Новгороді знищив усе, що міг. Після загарбання Іваном Грозним там лишилося 850 жителів. А були десятки тисяч. Новгород міг виставити 40 тисяч війська. Тому Москва не може вважатися спадкоємцем слави Новгорода. Не може вовк успадкувати гени з'їденої ним вівці.

Хіба одна людина здатна перебороти 300-річну російську фальсифікацію історії?

- Варто тільки почати. Той професор із Росії, що взявся читати мої книжки, признався, що спочатку хотів спростувати мене. Почав із Куликовської битви. Поїхав туди, обходив усі музеї, кладовища, опитав старих людей. Ніде не знайшов слідів цієї битви. Бо на Куликовому полі за двісті років пошуків не знайшли й ламаного списа. А мали би бути братські могили воїнів, кістяки вбитих коней, зброя й амуніція. Нема нічого, бо й битви не було. Професор усе зрозумів. Відтоді він не викладає стародавньої російської історії. Гидує брехнею.

Російська імперія можлива без Закавказзя, Прибалтики, Середньої Азії. Але неможлива без України. Чому?

- Бо імперія стоїть на українських історичних міфах. Російська історія починається чомусь із Києва. А чому не з Москви? Хіба важко історикам написати, як хан Менгу-Тимур заснував у 1272 році Московське князівство? А далі все піде як по маслу. Але цього не роблять. Воліють красти історію в Києва, в українців.

У 1945 році Росія повернула собі втрачені після Першої світової війни землі. Навіть Курили прихопила. Вона здатна здійснити чергові завоювання?

Після втрати земель імперії все важче зібратися на нове завоювання. Це потребує колосальних зусиль. У 1945 році Росія майже відновилася в царських кордонах, але Фінляндію вже не повернула. Польщу вже не повернула. Потім програла холодну війну й втратила ще 15 колишніх республік. Далі буде. Вже зараз Красноярському краю лишають 11% валового продукту. Решту забирає Москва. Ви думаєте, що в Красноярську з цим миритимуться вічно? Підірвали вертоліт з генералом Лебедем, який про це говорив, але проблему не вирішили.
Джерело: Gazeta.ua

В Києві Жириновського закидали квашеною капустою.

  • 28.01.13, 22:32
У лідера ЛДПР Володимира Жириновського в понеділок під час прес-конференції у Києві одна з журналісток жбурнула квашену капусту, вигукнувши при цьому: "Українофоб!".

Лідера ЛДПР Володимира Жириновського у понеділок під час прес-конференції в Києві дівчина закидала капустою. Про це у своєму Twitter журналістка Ольга Сніцарчук. За її словами, дівчина при цьому кричала: "Українофоб".

І вона таки влучила: капуста потрапила на піджак і на стіл, за яким він сидів.

Жириновський покликав охорону і вимагав вивести дівчину, після чого прес-конференція продовжилася. Після того, як всі заспокоїлися, російський політик сказав: "Хороша українська квашена капуста".

Сам Жириновський прокоментував цей інцидент так: "Її підкупили, їй дали завдання прийти і зірвати прес-конференцію".

Як відомо, у понеділок у Києві відбулася прес-конференція Жириновського на тему: "Росія - Україна: ощадливе євросусідство чи слов'янський альянс?".










Теги
Політика
Володимир Жириновський

Табачник викинув з ЗНО ще й "шістдесятників" - навіть досі живих

  • 24.01.13, 20:56
Фото: rcp.org.ua

Міносвіти крім Степана Бандери та Шухевича також виключило з програми тестування з історії питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв'язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного.

Про це повідомляє Комерсант-Україна.

Нагадаємо, з розділу "Україна у 1929-1938 роках" програми ЗНО з історії зникли згадки про лідерів Організації українських націоналістів Степана Бандеру і Романа Шухевича, а також ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Крім того, розділ, що називався в програмі 2012 року "Україна в боротьбі за збереження державної незалежності", перейменований в "Український державотворчий процес". З нього виключені згадки про таких політичних діячів Української народної республіки, як Кость Левицький, Дмитро Вітовський, Юрій Тютюнник, а також про економіста Михайла Волобуєва, який виступав за економічну незалежність України від СРСР.

Замість цього були додані пункти про радянських воєначальників та партійних активістів. Так, цього року на ЗНО школярів чекають питання про подвиги червоного командира часів Громадянської війни Миколи Щорса, діяльності першого секретаря ЦК Компартії України Георгія П'ятакова і голови президії Центрального виконавчого комітету СРСР від УРСР Григорія Петровського.

З розділу про розвиток України в період 1945 - початку 1950-х років вилучено згадки про десталінізацію і припинення репресій. Замість цього додалися прізвища першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова, професора Бориса Патона і авіаконструктора Олега Антонова. Міносвіти також виключило з програми питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв'язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного.

Вчора в міністерстві відмовилися пояснювати причини зміни програми, а директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева не погодилася говорити на цю тему: "Програма була затверджена в листопаді минулого року, зміни в ній незначні".

На думку представників регіональних центрів оцінювання якості освіти, зміни викликані тим, що на ЗНО тепер відводиться менше часу.

"У цьому році час проходження тестів з історії України скоротилося з 150 до 135 хвилин. Можливо, тому виключені деякі питання. Шкільні підручники не змінилися, але в програмі ЗНО ми бачимо явний перекіс у бік радянської історії", - вважає директор львівського центру Лариса Середяк .

У Національній академії наук (НАНУ) повідомили, що зміни затверджені експертами Національної академії педагогічних наук.

"До 2013 року програми затверджувалися в Національній академії наук, але зараз Дмитро Табачник (міністр освіти - ред.) Відсторонив нас від цього і долучив Академію педагогічних наук. Мабуть, тому що вчені НАНУ надмірно об'єктивно висвітлювали події історії, спираючись на факти. Радянська історія - це суб'єктивна точка зору на те, що трапилося, а у владі зараз знаходиться політична сила, яка стоїть на радянських позиціях ", - зазначив завідувач відділу історії України 20-30-х років ХХ століття Інституту історії України НАНУ Станіслав Кульчицький.

Почесний голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Другої світової війни, академік Ігор Юхновський вважає, що замовчувати історичні події неприпустимо: "Як можна не говорити про героїв українського визвольного руху, про шістдесятників? Це просто нерозумно! Такі нововведення нікому не потрібні. Люди повинні знати все, що було в нашій історії. Міністру Дмитру Табачнику не треба змішувати свої пострадянські переваги з історичними фактами ".
Джерело: Gazeta.ua

Щоб перекрити дефіцит держбюджету вистачить 6% статків олігархів

  • 23.01.13, 22:53
Фото: golos.ua

Дефіцит державного бюджету можна компенсувати, якщо "податок на розкіш" дасть змогу зібрати 5-7% від статків найбагатших громадян.

Про це заявив народний депутат від фракції Комуністична партія України Олександр Присяжнюк у ефірі "Ера-FM".

"У нас за останні 20 років сформувалася така собі каста олігархів, які вкравши народну власність, стали заможними господарями. Статки найбагатших українців становлять 54 мільярди доларів. Ми маємо сьогодні дефіцит державного бюджету. Якщо хоча би 6-7% своїх статків олігархи заплатили до бюджету, то ми сьогодні не мали би певних проблем - це стипендії, пенсії тощо", - сказав Присяжнюк.

Політик наголосив, що в Україні колосальний розрив між найбагатшими і найбіднішими.

"Якщо не помиляюся, різниця становить 40 разів. Це значна різниця, що може провокувати соціальні зрушення, у тому числі революції", - зазначив Присяжнюк.

Комуніст висловив сумнів, що закон про податок на розкіш буде прийнятий.

"Поки в Україні буде при владі олігархічна влада, такий закон прийнято не буде", - зауважив Присяжнюк.
Джерело: Gazeta.ua

В чому е схожість героїв ролика.

  • 21.01.13, 23:03

youtube.com/watch?v=P029Z3WSDDo


Законопроект кримінальної відповідальності за "кнопкодавство"

  • 15.01.13, 21:36
За голосування за допомогою електронної системи народним депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради за іншого депутата пропонують карати позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від трьох до п'яти років.


Опозиція пропонує за порушення порядку голосування садити депутатів Ради у буцегарню на вісім років


Лідери опозиційних парламентських фракцій пропонують ввести кримінальну відповідальність за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях парламенту України, Криму і місцевих рад. Зокрема, пропонується карати депутатів Верховної Ради за голосування чужою карткою позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Законопроект №2012, поданий до парламенту лідерами фракцій "Свобода" Олегом Тягнибоком, "Батьківщина" - Арсенієм Яценюком і "УДАР" - Віталієм Кличком 14 січня, передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України і Кримінального процесуального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Криму і місцевих рад.

За даними порівняльної таблиці до законопроекту, опублікованої на сайті парламенту, пропонується внести нову статтю "Порушення порядку голосування на пленарному засіданні Верховної Ради України". Згідно з цією статтею, голосування за допомогою електронної системи народним депутатом України на пленарному засіданні Верховної Ради за іншого народного депутата карається позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від трьох до п'яти років.

Крім того, у разі надання народним депутатом України персональної картки для голосування іншій особі, яка і здійснила голосування за допомогою електронної системи на пленарному засіданні Верховної Ради, пропонується покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від трьох до п'яти років.

Також передбачається покарання для депутатів Верховної Ради Криму і депутатів місцевих рад. Так, за голосування чужою карткою депутатами кримського парламенту або місцевої ради пропонується покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від трьох до п'яти років. Надання своєї картки кримським депутатом або депутатом місцевої ради для голосування іншій особі, яка і проголосувала, також пропонується карати позбавленням волі на термін до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від трьох до п'яти років.

Зазначимо, що у Партії регіонів і КПУ розкритикували ідею введення кримінальної відповідальності для депутатів за порушення процедури голосування у Раді, запропоновану опозицією. За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Опозиція нарахувала 22 "кнопкодава" на голосуванні по Соркіну

  • 14.01.13, 23:02
Томенко ФОТО: progolovne.ck.ua

Опозиція нарахувала 22 "регіонала", які не були присутніми на засіданні ВР, але проголосували за призначення нового голови НБУ Ігоря Соркіна.

Про це під час прес-конференції сказав один із лідерів Об'єднаної опозиції Микола Томенко.

Він заявив, що обрання Соркіна було не легітимними, опозиція має докази цього. Опозиція перевірила списки зареєстрований депутатів, та звірила їх із поіменним голосуванням, виявилося, що 22 "регіонала", які проголосували не були зареєстровані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: На фоні бандитської влади, у нас абсолютно інфантильна та лінива опозиція

"це реєстрація вас робить людиною, що працює і на цій підставі вам платять зарплату, якщо и не зареєстрували, то вас не має, і вам не платять зарплату. Ми зробили дуже просту штуку: взяли цю реєстрацію, коли було голосування за узгодження кандидатури Соркіна об 11:11. Проголосували 231 депутат. Ми взяли відповідну письмову реєстрацію. 22 депутати від ПР, які фізично не були присутні на засіданні в ВР, проголосували за кандидатуру Соркіна", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні немає людей, які б врятували Україну від занепаду" - експерт

При цьому політик оприлюднив список цих депутатів: Аркалаєв Н.Д., Богословська І. Д., Веревський А. М., Волкова О. О., Денисенко А. П., Дудка О.І., Зубик В.В., Іванющенко Ю.В., Кацуба В. Н., Клімов Л. М., Лелюк О.В., Мисик В. Ю., Онищенко О. Г., Сальдо В.В., Селіваров А. Б., Тихонов В. М., Хомутиннік В.Ю., Царьов О.А., Циркін І.М., Чертков Ю.Д., Шаблатович О. М., Щербань А. В.

Томенко наголосив, що надіятись на правосуддя в Україні даремно, тому опозиція має має намір апелювати до міжнародних інстанцій.
Джерело: Gazeta.ua