Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

За нашу і Вашу свободу !

21 - 22 листопада 1943 р. - 70 років тому , в с.Ілляшівка Острозького р-ну Рівненської обл. пройшла скликана представниками УПА Конференція поневолених народів Східної Європи та Азії з метою формування націоналістичних рухів на території СРСР і об'єднання їх зусиль в боротьбі зі спільними ворогами — СРСР та Німеччиною


Зліва направо : Роман Шухевич, Дмитро Грицай, Катерина Мешко-Логуш. с. Ілляшівка (Ляшівка) Острозького району Рівненської обл. 21-23 листопада 1943 р.

На конференції були присутні 39 представників 13 народів, «поневолених радянською імперією» — 6 грузинів на чолі з «Карлом», 6 азербайджанців (голова делегації «Фізуль»), 5 узбеків («Шимрат»), 4 вірменина («Антрант»), 4 татарина («Тукай»), 2 білоруси («Дружній»), 2 осетини («Арам»), казах («Дежкман»), черкес («Джигіт»), кабардинець («Баксан»), чуваш («Скворцов»), башкир («Кагарман») і 5 українців — представників керівництва УПА — ОУН: член Бюро Головного Проводу ОУН Ростислав Волошин, член Головного Проводу ОУН Яків Бусел , референт пропаганди крайового проводу ОУН ПівдСУЗ (Південно-східних українських земель) у Дніпропетровську Омелян Логуш, Дмитро Клячківський і діяч ОУН Катерина Мешко.

Роман Шухевич. с. Ілляшівка (Ляшівка) Острозького району Рівненської обл. 21-23 листопада 1943 р.


Шеф СБ Микола Арсенич - "Михайло" (зліва) та Ростислав Волошин - "Горбенко"


Ростислав Волошин- “Горбенко”



Крім офіційних делегатів на конференцію прибув також головнокомандувач УПА Роман Шухевич. Головував на конференції - Ростислав Волошин.

На Конференції поневолених народів. Зліва направо: Омелян Логуш-“Іванів”, Марія Затирка-“тьотя Хівря”, Ростислав Волошин- “Горбенко”, Катерина Мешко-“Верещак”, Яків Бусел-“Галина”. 21.11.43 р.

Місцем проведення конференції стало с.Ілляшівка Острозького р-ну Рівненської обл., на території, контрольованій відділами УПА під командуванням Петра Олійника («Енея»). З метою гарантування безпеки учасників і особливо високопоставлених представників ОУН і УПА була запущена дезінформація про те, що зустріч відбудеться в лісах Житомирщини.

Свистун Микола (1912 - 8.12.1944) - мaйop УПA. Псевдо: «Ясень», «Ясен», «Ярбей».с. Ілляшівка (Ляшівка) Острозького району Рівненської обл. 21-23 листопада 1943 р.

Учасники прийняли Постанову і Відозву, в яких, зокрема, заявили про необхідність «створення спільного комітету народів Східної Європи і Азії, який буде координувати всі національно-революційні сили цих народів, виробить єдину лінію боротьби зі спільним ворогом, єдину тактику боротьби та у відповідний момент кине клич до одночасного повстання всіх поневолених народів».

На конференції було сформовано Комітет поневолених народів, в чиї функції входило формування національних повстанських армій, об'єднання та організація національно-політичних сил в місцях їх проживання, а також на землі України, куди війна закинула їх.

Ідеї, висунуті на конференції, знайшли своє втілення і розвиток у створенні Антибільшовицького блоку народів.

Згодом була випущена відозва учасників Конференції поневолених народів Східної Європи та Азії із закликом боротьби усіх понесовлених народів одночасно боротися проти Німечиини та СРСР

2465646

http://urb-a.livejournal.com/4633374.html
22

Коментарі

122.11.13, 13:05

Дяка ВАМ+В УКРАІНІ діє з 1929року ОУН а з 1942року УПА ! Кістяк цих НЕСКОРЕНИХ Й НЕЗНИЩЕНИХ героічних формацій становлять ТАЙНІ І ЯВНІ родичі героів ОУН\УПА якими від 1944року керує сам БОГ й УГВРhttp://blog.i.ua/user/4400999/ Головні силиОУН\УПА\УГВР є навколо Галича й ФРАНКІВСЬКОГО РУХУ про який та його явного ВОЖАКА Бориса ГОЛОДЮКА з 90років майже 100% заборонено жидомасонством згадувати журналістам\історикам та псевдопатріотам http://blog.i.ua/community/3840/845385 В інтернеті ми 4 офіцери\капеланиУПА даєм ІНФИ як діяти ! АГІТУЙТЕ люд у друзі УПА й спробуйте втямити що хоче УПА з БОГОМ ! Справжні ОУНці й повстанці не борються за крісла депутатів і президентів ! МИ готуєм зустріч Бога і воскреслих з небес героівУПА які здійснять 2014р ВІЧНУ ВЛАДУ Христа й УГВР+Слава Украіні

    Гість: Luns

    222.11.13, 13:27

    Если учесть, что бандеровцы не смогли найти общего языка "в борьбе с общим врагом" с Бульбой-Боровцом и мельниковцами, то подобные "объединяющие акции" всегда будут иметь вид фантазий. А на кого расчитаны подобные фантазии?

      322.11.13, 14:21

      к несчастью эти герои потерпели поражение. пожинаем плоды до сих пор.

        423.11.13, 22:24

        люба боротьба проти ворога на своїй землі являеться правим ділом,Сава Героям!