хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Захід: Тимошенко «світить» умовний термін (світова преса)

Generic – A photo of International and Russian newspapers, Prague, 17Jun2009

Generic – A photo of International and Russian newspapers, Prague, 17Jun2009

Прага – Серед ключових політичних ризиків в Україні західні експерти бачать і судовий процес над одним із лідерів української опозиції Юлією Тимошенко. Один із прогнозів з цього приводу такий, що лідерові «Батьківщини» загрожує внаслідок суду умовний термін і «відлучення» від наступних виборів до парламенту в 2012 році. Аналітики також наводять думки західних чиновників про те, що за «українським фасадом» нині «ховаються зруйновані будівлі» української демократії. Впливові видання також публікують прогнози відомих західних експертів з приводу ймовірних наслідків президентських виборів у Росії, у яких звучить твердження про те, що «США погодилися з перевагою Росії у «ближньому зарубіжжі».

Агентство Reuters оприлюднило черговий прогноз найближчих ключових ризиків щодо України. У ньому виділяють, як фактор поточної політичної напруженості, суд над Юлією Тимошенко, а також ризики неотримання Україною чергового траншу кредиту МВФ у разі зволікання з реформуванням платежів у енергетиці. Звертають увагу на зростання напруження у російсько-українських стосунках у зв’язку з газовим питанням та подальші ризики з відтоком із українських теренів іноземних інвестицій, коли й надалі приватизація на ринку України непрозора і триває владний тиск на великих іноземних інвесторів. Тут також відзначено точки зору провідних аналітиків з приводу ймовірних наслідків суду над Тимошенко, у зв’язку з чим західні експерти прогнозують «умовний вирок», як найбільш ймовірний результат процесу, що заборонятиме Тимошенко брати участь у майбутніх виборах, не перетворюючи її у потерпілу перед громадськістю».   Американське видання «Global Post» не виключає, що нинішній судовий процес над Тимошенко, котрий «стає своєрідним цирком», можливо перетворить підсудну у «політичну страдницю». Тим більше, що вона «відкрито кепкує з головуючого судді, а зовні відбуваються жваві пікети її прихильників і противників». Водночас видання не бачить у цьому суді нічого смішного, бо західні політики серйозно насторожені щодо «політичного підтексту» цього процесу і лише очікують, як «далеко зайде обвинувачення». Спостерігачі, як наголошує «Global Post», «вже жахаються з перспективи, якими брудними і корумпованими можуть бути парламентські вибори у жовтні наступного року». «Однак, – як зауважує видання зі США, – одна сфера не постраждає – це зусилля України на шляху до угоди про співпрацю з ЄС». Але, як непокоїться «Global Post», «ситуація може стати парадоксальною: через рік Україна може опинитися ближче до ЄС та виявитися ще більш авторитарною». Це збиває з пантелику деяких західних дипломатів і чиновників, котрі порівнюють ситуацію в Україні з підготовкою до Євро-2012, коли «за пофарбованим фасадом ховаються зруйновані будівлі».   Директор Центру Європейських реформ із Брюсселя Чарльз Ґрант на сторінках лондонської «Файненшел Таймз» зазначає, що зовсім не важливо, хто стане у 2012 році президентом Росії, бо «домінуючою постаттю залишиться то й же Володимир Путін» і ймовірність «більшого плюралізму в Росії, посилення диктатури закону проти корупції, диверсифікації економіки у більш незалежну від експорту сировини» майже дорівнює нулю, бо «такі зміни можуть загрожувати основі влади і багатству правлячих кланів». Чарльз Ґрант також вважає, що і в зовнішній політиці Росії Путіна не варто «очікувати різких змін», бо в Москві сприймають «перезавантаження» у стосунках зі США лише в російських інтересах та й «росіяни думають, що США прийняли, як належну, перевагу Москви на ближніх територіях, включно з Україною». Василь Зілгалов http://www.radiosvoboda.org/content/article/24284658.html
7

Коментарі

14.08.11, 20:13

Треба не прогнозувати, а нагибати нинішню владу.

    24.08.11, 20:36Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

    Треба не прогнозувати, а нагибати нинішню владу.Вони не можуть відверто втрутитись у внутрішні стосунки, але перші дзвіночки вже є - Обама вже не їде,
    http://blog.i.ua/community/3034/761126/
    Питання тільки в тому куди це все колихне нас.

    Нагнути цю владу, на мою думку, повинні ми самі.
    Не зможем, то тоді Чорні Круки http://blog.i.ua/community/3034/760696/
    доїдять нас.

      34.08.11, 20:44

      Згоден!!!

        Гість: Лютый Гриня

        45.08.11, 06:30

        Найбільш точне становище в нашій країні дало американське видання «Global Post»

          55.08.11, 11:53Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

          Треба не прогнозувати, а нагибати нинішню владу.давно пора

            65.08.11, 19:08

            Вже взята під варту.

              76.08.11, 11:25

              Вони просто до сих пір не можуть зрозуміти що у владі в Україні звичайна криминальна банда мафіозі.Тому европейці ще якось сподіваються на те що це просто лякають так Тимошенко. А ми вже давно не маємо ілюзій і знаємо що ці діячі починали від закативання в асфальт своїх конкурентів,а тепер, маючи у своїх руках весь апарат насильства, розправляються за допомогою державних органів влади!

                86.08.11, 11:32

                чесно кажучи, щось мені видається, що автор підбірки (до речі, звідки він - з якого видання?) налогошує на тому, що "світ (а саме - США) прийняли позицію за якою контроль над Україною належить лилипутам". Тільки народ України ніхто не питав. Тому ми маємо показати своє ставлення до таких перспектив стати провінцією малоросія!