хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Арешт Тимошенко позначиться на економічних стосунках з ЄС

Засудження екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко негативно вплине на позицію України на міжнародній арені, а вплив Росії при цьому посилиться. Про це пише Ростислав Павленко в журналі «Український тиждень».

За його словами, по-перше, засудження стане серйозним аргументом у руках скептиків щодо України в США та ЄС.

«Відтак інтеграційні ініціативи, насамперед ті, які вигідні бізнесу (зона вільної торгівлі) чи позитивно сприймаються громадянами (спрощення візового режиму), будуть згорнуті. РФ могла не зважати на такі перспективи – європейці все одно купуватимуть її газ, тож матимуть із нею справу в будь-якому разі. Нашій же країні таких аргументів бракує», – пише автор.

По-друге, на думку Павленка, ціла низка посадовців вищого рівня, які, на думку Заходу, були причетні до організації процесу над Тимошенко, можуть стати нев’їздними до США і провідних країн ЄС.

«Так сталося, наприклад, із білоруськими чиновниками. У випадку Білорусі цей захід не мав особливого ефекту: тамтешній режим і без того не вітав роз’їжджання посадових осіб «по Європах». Однак Україна позбавлена такої специфіки – її можновладці звикли до можливості пересування «вільним світом». До того ж чимало з них мають на Заході ділові контакти, а дехто навіть власність чи рахунки. Втрата доступу до них не компенсуватиметься втіхою пересування в межах «Русского міра» за прикладом нев’їздних на Захід білоруських керівників», – стверджує автор.

Автор подає ще один аргумент щодо наслідків арешту Тимошенко.

«По-третє, у спробах протистояти намаганням Кремля взяти під свій контроль провідні галузі української економіки (знову-таки подібно до Білорусі) українська влада потребує свободи маневру і можливості спиратися якщо не на союзників, то принаймні на дружньо налаштованих партнерів у ЄС. Без цього довго протистояти російському тиску вона не зможе: економіка потребує зовнішніх кредитних вливань та інвестицій, які так чи інакше треба буде отримувати. Відчуження Заходу в разі винесення вироку опозиціонерам критично звузить свободу маневру керівництва держави», – додав Павленко.

«Тож якщо Тимошенко та інших опозиціонерів засудять, то і країна, і влада суттєво програють на міжнародній арені й вплив з боку Росії посилиться. Однак особливо небезпечні наслідки доведення справ над опозицією до вироків чекають у внутрішній політиці», – пише автор.

Президент Віктор Янукович замовив справу проти свого головного опонента – Юлію Тимошенко. Про це в інтерв’ю «Українському тижню» заявила колишня заступниця голови Ліберальної групи в ПАРЄ та колишня співдоповідачка Моніторингового комітету ПАРЄ щодо України Ганне Северінсен.

«Безперечно, президент замовив справу проти свого головного опонента і призначив на процес суддю, який має посадити її за ґрати, аби вона не змогла брати участь у наступних парламентських і президентських виборах. Політичні рішення, з якими хтось може не погоджуватися, тепер перетворилися на обвинувачення у кримінальних справах. А це вже серйозно для демократичної країни, в якій серед головних цілей мусить бути мирний спосіб переходу влади від одного уряду до іншого», – стверджує Северінсен.

http://www.ut.net.ua/News/27878

7

Коментарі

15.08.11, 00:56

Гадаю, окупаційну адміністрацію анітрохи не лякає погіршення стосунків з Заходом, бо їхня душа, друзі та "дах" знаходяться у Москві.

    25.08.11, 11:56

    При будь-якому роскладі в цій ситуації найбільше постраждаємо ми, прості смертні

      35.08.11, 19:14

      Влада робить все щоб відвернути захід від України,запроданці сплять і бачать себе в обіймах кацапстану.