Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Знову про дешевий газ

Дешевий газ буває лише в мишоловці, у газовій камері та в Митному союзі(Стаття в УП Олега Медведєва)Боротьбу регіоналів за "дешевий" газ та справедливу "ціну" на нього ще якось можна пояснити.

Бо "національний інтерес" - це лише прибутковий рядок у власному бізнес-плані. Бо нема нічого святого, чим не можна було б торгонути в обмін на непоганий дисконт.

Бо європейською перспективою 46-мільйонної країни можна легко пожертвувати заради відчуття того задоволення, яке щовесни приносить черговий стрибок до гори в рейтингу найкрутіших людей, що його укладає найкрутіший журнал "Форбс" чи вітчизняні "Кореспондент" та "Фокус".

Куди складніше збагнути логіку націонал-демократів, які вже третій рік поспіль клянуть і клянуть січневі газові угоди. Здавалося б, хто-то, а це товариство мало б розуміти, що лише ринкова, а не "справедлива" ціна на енергоносії забезпечує реальний суверенітет, надає можливість проводити незалежну зовнішню політику та розв’язує руки у внутрішній.

========

Важко не погодитися з двума тезами Медведєва про те, що:

1. Тільки ринкова ціна гарантує незалежність державної політики.2. Всі угоди щодо "справєдлівой ціни" можуть існувати лише за умов непрозорості і підкилимних домовленностей, які обов"язково будуть мати наслідки і не для олігархів, а для простого люду.

13

Коментарі

121.04.11, 09:29

Дякую Вікторе за допис. Стаття вельми цікава, а мій власний висновок такий: Тут замішана велика політика і Росія буде гризти з-під себе навіть г...., лишень би не допустити щоби Україна приєдналась до Європейського співтовариства, бо це для неї рівноцінно загибелі. Моква звісно розуміє, що це може стати каталізатором свободи і для її суспільства. Відносно ж потуг Азарова - то цей тупий монгол готовий продати й батька рідного, лишень доказати, що він щось може. А за все треба подякувати противсіхам і іх патрону Ющенку, за те, що зіпхнули нас в лапи мафіозному кланові. Але що говорити про мораль, коли наше суспільство деградувало до такого стану, що матері вже навіть власних дітей продають. Це плата за байдужість до власної держави.

    221.04.11, 09:40Відповідь на 1 від Парнас

    простим людям не байдуже до держави! а от керівники держави, так звана псевдо еліта, це просто бізнеспроект мафії. у них дійсно нема нічого святого!

      321.04.11, 10:27

      рускій мір поповнюється черговою складовою

        421.04.11, 11:05

        Рашенські політики не раз заявляли, що їм потрібна не частина України, а вся Україна. А газова голка найефективніший важіль у цьому процесі.

          521.04.11, 11:12

          "Делегація на чолі з Тимошенко на переговорах у Москві зробила максимум з того, що можна було зробити. "Угоди, що були підписані, забезпечили Україні головне – мир з Росією і газ" - Оце є найголовніше!

            621.04.11, 11:22Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

            "Делегація на чолі з Тимошенко на переговорах у Москві зробила максимум з того, що можна було зробити. "Угоди, що були підписані, забезпечили Україні головне – мир з Росією і газ" - Оце є найголовніше!мабуть Гриценко вже забув, що він казав у 2009 році.
            Біда в тому, що в цьому питанні забагато політики і політиків. Участь політиків потрібна лише у питанні набуття прозорості всіх газових домовленностей, бо вони заключаються від імені держави. Що стосується ціноутворення, то тут треба звертати увагу більше на те, що говорять експерти.

              721.04.11, 11:28Відповідь на 6 від viktor67

              Покажіть мені хоч одну ділянку в нашій країні, де є прозорість. Конституцію і право людей на інформацію просто ігнорують.

                821.04.11, 11:48

                В Європу нам треба.Ох Росія Росія....

                  анонім

                  921.04.11, 15:41

                  Мне противно, что "мужики" (хотел вместо Ж, Д написать) в то время свалили кто на Канары, кто на лыжах кататься, простите "бабу" оставили гавно за ними всеми убирать, а сейчас корчат из себя судей ( с шавкой хуйской, слово БОГ не могу написать рядом с этой ....). Если бы не Дашавское хранилище то после похмела праздников народ замерзать начал бы.

                    Гість: lyo Dnepr

                    1024.04.11, 18:09

                    Жаль, что вся эта аналитика недоступна большинству украинцев. им с утра до ночи промывают мозги платные пиарщики доморощенных воров в законе

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна