хочу сюди!
 

Кристина

34 роки, діва, познайомиться з хлопцем у віці 30-40 років

Дух гри

І нам прищеплювали бажання миру. Це цілковита нісенітниця! Мир потрібен колонізаторам для спокійної експлуатації підкореної нації та її загарбаної землі, а не уярмленому народу. Нація, що через поразку опинилася у рабському стані, прагне не миру, а національно-визвольної війни. Мир у колоніальному стані – це рабство, і всяка нація, що хоче продовжити своє існування, повинна боротися за місце під сонцем. Нація, яка перестала боротися, це вже не нація і вона не варта поваги: для долі нації важливо мати незалежну державу, але ще важливіше мати дух боротися за неї. Коли є цей дух, то рано чи пізно нація доб’ється незалежності, а коли бойового духу і прагнення до національного самоутвердження немає, то й незалежність небагато дасть для розквіту націю.
Російська імперія не сімдесят комуністичних років, а три століття «виховувала» із українців гречкосіїв і викорінювала козацький дух з його жовто-блакитною мрією. Їй, імперії, треба було, щоб українці були миролюбні, а не войовничі, і щоб рука українця пестила не ручку шаблі, а чепігу плуга.
І Москва досягнула величезних успіхів у вихованні з нас рабів. Десятки, сотні разів я чув у різних областях України від бідних нещасних людей слова: «Слава Богу, що немає війни!»
Сумно. Ці нащадки козацького роду втратили сміливість і любов до свободи. Вони чіпляються за життя, в якому, крім біологічного існування, не залишилося нічого.
Чого не кинути грізно катам: «Ви також жити хочете. Хочете жити довше, ніж я, бо у вас влада, багацтво, життя собі на втіху, чого я не маю, то чого я маю боятися війни більше, ніж ви? Тож хай буде війна! У війні я можу здобути свободу! Війна може зірвати ваші кайдани з моїх рук і перетворити мене з раба на вільну людину. Я нічого не втрачу к війні, а ви можете втратити все. Тож нехай буде кривава затята війн!»
Дивна річ: люди про яких кажу, зовсім не боягузи у взаєминах з природою та собі подібними рабами, а ось влади бояться. Імперська пропаганда миру зайшла в підсвідомість людей, і вони втратили здатність проводити різницю між своїми, українськими, інтересами і інтересами чужими, московськими, і сприймають інтереси окупантів за свої власні, наче вони – ці в’язні великої російської тюрми народів – рівні московським наглядачам цієї тюрми.

***
Тепер, коли Україна стала незалежною державою, необхідно подолати наслідки імперського виховання як частину духовної антиукраїнської колоніальної спадщини. Гидко дивитися, як деякі хлопці хочуть уподібнюватися до дівок і носять сорочки з мереженої тканини та на голові довгу жіночу косу. (Не козацький оселедець, а жіночу косу!) Коли жінки надають собі чоловічого вигляду, то це зрозуміло: кожна хотіла б бути мужньою, коли ж чоловік прагне набути жіночого вигляду, то це вже психічне збочення, бо як же можна прагнути перейти із сильнішої до слабкішої половини людства? Треба відроджувати козацькі традиції і виховувати населення в дусі прийняття війни як звичної події в захисті кордонів Батьківщини. Тисячі років своєї історії українці не боялися зброї і сміливо йшли у бій за рідну землю і свої сім'ї, то чому ж тепер маємо боятися війни!? Любов до зброї і готовність до війни має виявлятися у всьому: у вивченні тактики й стратегії козацьких війн і плеканні козацьких традицій, загальнонаціональному пошануванні військової верстви суспільства, в добрій зброї, в бажанні молоді служити у війську, в любові стріляти, в розгалуженій мережі військово-спортивних організацій з тирами для стріляння з різної зброї, з місцями для літнього таборування, зимових походів тощо.
Національна свобода – найбільша у світі людська цінність. За неї син Батьківщини має бути готовим віддати своє життя. Щоб хижим сусідам не здавалося, що Україну можна легко загарбати, держава та національна еліта повинні розвивати, підносити і постійно підтримувати серед народу високий войовничий дух. Нація сама і всі навколо повинні відчувати не просто готовність українців до війни, але навіть бажання вхопитися за зброю й розтрощити всякого, хто посмів би зазіхнути на українську землю. Національний дух (задля збереження умов мирного життя) повинен випромінювати не миролюбність, а войовничість. І постійним гаслом всякого дужого тілом хлопця мають стати рядки з козацького гімну:

А чи пан, чи пропав –
Двічі не вмирати:
Гей нумо, браття, до зброї!

Нам поможе святий Юрій
І пречиста мати
Волю здобувати!


Лук"яненко Л.
12

Останні статті

Коментарі

Гість: PR3D4T0R

18.05.09, 23:54

Хочу національної диктатури.

    28.05.09, 23:59

    Привет! Давно тебя не слышал. Интересная заметка. Но, как по мне, уж очень политизованная. да и ценности объявляет совсем не те. Раб - это состояние сознания. а не внешнее воздействие на человека. если человек раб - тут - воюй- не воюй - результат будет тот же. Тема не простая. Но Лукъяненко я считал более серьезным и думающим человеком. А не банальным экстремистом...Извини. если не в тему..
    Война - штука для нас неизбежная и даже порой. необходимая . Это так . тут очень интересны мысли и слова Бога в битве при Курукшетре. Но вот мотивации и цели там совершенно иные. ИМХО.

      Гість: Сергій +

      39.05.09, 10:05

      Правильна замітка, особливо перший абзац

        49.05.09, 23:01Відповідь на 2 від Коринфянин

        Привіт Та я наче є, точніше буваю)))
        Бажано читати всю книгу, щоб робити висновки, це так витяг. Лук"яненко молодець, щодо оцінки ситуації. З одним можна погодитися з іншим ні.
        Зауваження слушне!

          510.05.09, 21:48Відповідь на 2 від Коринфянин

          Раб - это состояние сознания. а не внешнее воздействие на человека. если человек раб - тут - воюй- не воюй - результат будет тот же.

            анонім

            614.05.09, 02:19

            Вітаю!
            Я - за здоровий націоналізм
            ось до твоєї підбірки ще козацьких приказок

            Бий сороку і ворону, доб'єшся й до ясного сокола
            Береженого Бог береже, а козака шабля
            Боязливому по вуха- сміливому по коліна
            Ведмідь який, а й то кільце в губу вправляють
            До булави треба голови
            Козача потилиця панам-ляхам не хилиться
            Якби хліб та одежа, то козак і вмер би лежа
            Сам загибай, а братчика виручай.
            Кінь, шаблюка, вітер в полі і ніхто не здолає козацької волі!
            Не той козак, що поборов, а той, що вивернувся

              Гість: Данч

              714.05.09, 11:04

              дякую за викладене.

                814.05.09, 21:57Відповідь на 6 від анонім

                Вітаю!
                Я - за здоровий націоналізм
                Я теж за здоровий, радикалізм - це вже остання міра! Дякую

                  914.05.09, 22:49Відповідь на 7 від Гість: Данч

                  Заходьте