Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Земля і нація

Козацьке самоврядування на землях Запорожських Вольностей базувалося на звичаєвому праві Середньовічної Руси, в основі якого закладена не приватна, а загально-громадська власність на землю. "У придніпровських козаків в основі економічного устрою лежала ідея володіння, а не право власності на землю як головне джерело багатства. Землею володіло військо, але й саме Військо Запорожське як юридична особа не було приватним власником, бо тодішня військова власність вважалась тотожною сучасній державній власності" (УФ с.90). Відхилення від засад істинної демократії, що супроводжувалось приниженням національної гідності і гнобленням українського народу, суворо каралось запорожцями, які уособлювали українську націю і були носіями національних ознак, особливостей побуту й культури. Достатньо згадати численні повстання українського народу під проводом козацтва в часи панування Речі Посполитої на Україні-Русі, зорганізовані козацькими гетьманами: Наливайко (1596), Сулима (1635), Павлюк (1637), Остряниця (1638), Трясила (1630), Хмельницький (1648-1654) та інші. Показово, що в разі відсторонення отамана-гетьмана від священного козацького обов’язку – захисту національних інтересів українського народу, козаки організовувались самостійно, як було в часи узурпації гетьманської влади новоспеченим магнатом Калнишевським, на противагу якому набув широкого розгону гайдамацький рух. "Тяжке життя спричинило цілий ряд повстань народу України у 1734, 1750, 1764 роках і, нарешті, у 1768 році викликало «Уманську різню» (Коліївщину). Саме ці селянські повстання на Правобережній Україні і називаються в історії гайдамаччиною… До економічної причини повстання додалася релігійна, що надала йому характеру страшної жорстокості з боку православного населення до панів-католиків та їхніх постійних поплічників у пригнобленні народу – жидів"
10

Останні статті

Коментарі

128.09.08, 20:43

"в часи панування Речі Посполитої "

Так поляки - они нам враги, или друзья?

    228.09.08, 20:45Відповідь на 1 від CKB

    Люті вороги

      328.09.08, 20:48Відповідь на 2 від Mamay_

      Люті ворогиКругом все враги. Татары, поляки, русские, румыны... Прям по Тарасу Шевченко с третьей степенью опьянения "навкруги - однi жиди.. та й я, мабуть, теж жид"

        428.09.08, 20:54

        серед козаків були і поляки, і татари, і росіяни, хоча швиденько навчалися української мови і звичаїв на Січі!..

          Гість: V-K

          528.09.08, 20:54

          ....цікаво,коли все ж таки буде Українська імперія? Правда,смішне поєднання слів?

            628.09.08, 20:54Відповідь на 3 від CKB

            Коли ляхи розказують, що Львів то "ісконно лядський город", а москалі - "Севастополь - ісконно рускій город", а жиди шинкують ніяк пелька не порветься, що лишається робити українцям?
            Татари не вороги!
            Ти в своєму репертуарі?

              728.09.08, 20:56Відповідь на 4 від AMA-XXX

              серед козаків були і поляки, і татари, і росіяни, хоча швиденько навчалися української мови і звичаїв на Січі!.. Все залежить від людини!!! Я тут москалем спілкуюся - володіє українською

                828.09.08, 20:58Відповідь на 6 від Mamay_

                Коли ляхи розказують, що Львів то "ісконно лядський город", а москалі - "Севастополь - ісконно рускій город", а жиди шинкують ніяк пелька не порветься, що лишається робити українцям?
                Татари не вороги!
                Ти в своєму репертуарі?
                А турки - вообще друзья
                Торонто, наверное, тоже украинский город?
                Делать в наше время ставку на самоврядування - то же самое, что советовать жить при свете лучины по вечерам

                  928.09.08, 21:02Відповідь на 8 від CKB

                  Бусурмати - теж вороги Щось взагалі не весело виходить Куди не ткнись там "ворог".

                    1028.09.08, 21:04Відповідь на 9 від Mamay_

                    Бусурмати - теж вороги Щось взагалі не весело виходить Куди не ткнись там "ворог".да и внутри страны сплошные враги. Видишь как тяпнули полтавскую библиотеку - даже не подавились

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна