Чай-пуер
- 26.11.07, 20:13
Смак... після першої спроби здався, м'яко кажучи, не дуже - занадто відчутний смак горіхових шкарлупок, деревної кори та пилюки. Причому,
щоб не казали, що це мені просто неякісний старний товар підсунули - воно хоч і пилюкою віддає, але різниця зі старим чаєм, як між Фламадським пивом (з колекції Зіберта, яке має бути кислим по рецепту) і просто прокисшим пивом (яке кисле, бо так вже вийшло :)). Однак це мене не зупинило. Я відкопав книжку Похльобкіна по чаям, оновив у пам'яті правила заварювання чорного чаю і заварив ще раз, на цей раз майже правильно. Що я можу сказати... різниця вражає - правильно заварений пуер досить смачний, але поки я його смакував з'ясувалась ще одна достить суттєва деталь - його потрібно пити швидко і гарячим, бо вже хвилин через 15-20 після заварювання він починає ставати занадто терпким, смак припорошенного горіхового дерева з родзинки стає суттєвим недоліком і т.д...
Загалом чай досить цікавий, але специфічний на смак і дуже вимогливий щодо заварювання, тому, в моїй особистій ієрархії, стоїть нижче за якісний звичайний чорний чай... Наступного разу спробую знайти червоний чай.
PS Якщо хто ще не бачив - рекомендую: В. В. Похлёбкин "Чай, его история, свойства и употребление"
Коментарі
_A-S_
126.11.07, 20:58
пішов пити

анонім
26.11.10, 21:38
Как раз привезли из Китая этот самый Пу-эр. Я балдею...
Хотя обычный чай не очень люблю - пью оччень слабеньким.
Кстати, когда пьешь пуэр - рука не поднимается сахарку сыпануть
Icebear
36.11.10, 21:56Відповідь на 2 від анонім
Так, я теж чим кращий по якості чай - тим менше кладу в нього цукру.
От що стосується конкретно пуеру, то я б радив все ж спробувати з цукром, але його потрібно класти зовсім трішки (я клав взагалі на кінчику вузького ножа) - чай не стає солодким, але смак, як це не дивно, міняється.