хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Сертифікати УЦОЯО (ЗНО 2008) - перші несподіванки?

Після отримання перших сертифікатів (ЗНО - 2008) до Українського центру оцінювання якості освіти надійшло багато запитань щодо порівняння результатів тестування за шкалами від 100 до 200 балів і від 1 до 12 балів.

Повідомляємо, що результати зовнішнього оцінювання за цими двома шкалами визначаються на основі різних методик і не можуть порівнюватися.

За шкалою від 1 до 12 балів (критеріальна шкала) визначається результат лише за субтест із української мови, субтест із математики (усі завдання, крім шести з алгебри і початків аналізу з короткою відповіддю, що визначені експертною комісією), субтест з історії України XX – початку XXI століття. Ці субтести є частинами цілісних тестів.

За шкалою від 100 до 200 балів (рейтингова шкала) визначається результат за цілісний тест: із української мови та літератури (усі завдання з української мови та української літератури), із математики (усі завдання з математики, включаючи завдання з геометрії), із історії України (усі завдання за курс історії України, починаючи із найдавніших часів до початку XXІ століття).

Необхідність такого підходу зумовлена тим, що державна підсумкова атестація в загальноосвітніх школах проводиться не з української мови та літератури, а лише з української мови; з математики; не з історії України з найдавніших часів і до наших днів, а лише за період XX – початку XXI століття.

Така оцінка за субтест може бути зарахована за бажанням учасника зовнішнього оцінювання як результат державної підсумкової атестації.

Детальні розяснення щодо відмінностей критеріальної та рейтингової шкал, про порядок визначення результатів буде розміщено на сайті УЦОЯО в найближчі дні.

1

Коментарі