хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

До 100-річчя боїв на Горі Лисоні

  • 05.09.16, 11:27

 2–4 вересня 2016 року в Бережанах відзначили100-річчя героїчних боїв Українських січових стрільців на горі Лисоні.

                                   

Ціною великих втрат легіону Українських січових стрільців вдалося зупинити прорив російської армії до Бережан. Більше половини особового складу легіону заплатили найвищу ціну за цю перемогу: 81 вояк убитий, 293 — поранені, 285 — потрапили у полон.

                                   

Це була важлива перемога, що дозволила затримати агресора, завдавши йому великих втрат. Ця перемога показала усьому світові звитяжний український дух.

До 100-річного ювілею цієї знаменної події було повністю оновлено пам’ятний меморіал та каплицю на горі Лисоня. Для реставрації комплексу із місцевих бюджетів Тернопільщини виділено понад 705 тис. грн.

Над реставрацією працювали відомі митці. Зокрема, заслужений художник України Богдан Ткачик,  Богдан Бринський, Михайло Дирбавка, Микола Шевчук, Олег Шупляк, Віталій Шуляк.

На фресках каплиці на горі Лисоні малярі зобразили історію українських бойових перемог – від Козаччини і до сучасних подій на Сході України. Адже історична пам’ять має зберігати ім’я кожного захисника української землі. Тому що саме від пам’яті залежить виховання наступних поколінь, які будуть брати приклад з подвигів своїх попередників і віддано служитимуть своїй державі.

0

Коментарі