Депутатський корпус Миколаївської сільської ради

Станом на 1 квітня всі депутати Миколаївської сільської ради своєчасно подали до Реєстру електронних декларацій  відомості про свої доходи та майно.  

Округ № 1

Округ № 2

Округ № 3

Округ № 4

Округ № 5

Округ № 6

Округ № 7

Округ № 8

Округ № 9

Округ № 10

Округ № 11

Округ № 12

Округ № 13

Округ № 14

Щиро дякую від імені громади  за те, що Ви не були байдужими до проблем громади  і проявивши активну громадську позицію  взялися допомогати у їх вирішені.

Хто допоможе Шостаківці ?

Хто допоможе Шостаківці ?


   «Нас спонукають на неординарні поступки, а значить, треба діяти. Траса від нас 500 метрів, а залізниця  – 100. Як порадите?»  Такими словами розпочинався колективний лист жителів селища Шостаківка  в редакцію газети «Україна Центр» , ще в далекому 2008 році. Тоді в газеті на тему листа була надрукована стаття  «Кто поможет Шестаковке?» . Проблема яка довела людей до відчаю – відсутність води. Селище стоїть на гранітній плиті , тому ні колодязів  , ні джерел тут немає , немає навіть річки поблизу.  Пробували  звичайно бурити колодязі в граніті , але вода у них була не те що не питною, а навіть не технічною - червоного кольору . Було вирішено провести водовід з сусіднього села Українки , яка в трьох кілометрах від Шестаківки . У чомусь допомогла сільрада, в чомусь – місцеве підприємство «Заготзерно», але більшу частину роботи виконали самі жителі - вручну рили канави , прокладали труби. Значна частина сьогоднішніх жителів селища - це ті самі будівельники , які своїми руками проклали водопровід. Сьогодні вони, правда, вже зовсім старенькі ...

    За словами місцевих жителів, перебої з водою почалися після того, як до водонапірної вежі стали підключатися нові користувачі. Спочатку це був інтернат, але ніхто не заперечував - діти все-таки. Потім овочева база - теж поставилися з розумінням. Пізніше - місцеві фермери  і нафтопереробне підприємство. І все, потужності водопроводу стало не  вистачати , щоб забезпечити селище.

   Через рік журналісти газети  «УЦ» знову навідались до Шестаківки і  в травні 2009 року, з’явилась  наступна стаття на цю тему  «Шестаковка: вода взаймы» , але судячи із статті газети «Сухие колодцы Шестаковки» -  проблема і в 2013 році була не вирішена. 
   Пройшло вже десять років як жителі селища Шостаківка  вперше благали про допомогу ,  але проблема і досі не вирішена, сільська рада намагається , на скільки це в ії фінансових силах , посприяти у вирішені цього питання ,але таких великих грошей , які вирішили б ситуацію раз і на завжди в бюджеті сільської ради немає. Але проблему все одно потрібно вирішувати – вона сама не щезне ……

Зробимо село квітучим !

  • 24.11.17, 20:12
Зробимо село квітучим !

  Ми всі  хочемо жити в красивому затишному місці ,і дуже добре коли є серед нас люди які не чекають поки їм створять такі умови ,а самі беруть ініціативу в свої руки .  Започаткована  навесні  довгострокова акція «Квітуче село», була продовжена в ці  холодні осінні дні.

    Гарним сюрпризом для жителів села Шевченкове став подарунок місцевого фермера Мороза Юрія Миколайовича  - ним за власні кошти  було закуплено саджанці липи та передано безкоштовно жителям села. Більше чотирьох сотень саджанців були висаджені на власних подвір’ях жителями села.

   Завдяки дружній роботі небайдужих місцевих жителів було проведено упорядкування  території села,та висаджено  саджанці липи  по обидві сторони дороги до кладовища , яка вже була майже розорана недобросовісними фермерами.


     Люблять  жителі  свою маленьку батьківщину, та стараються бути справжніми господарями на своїй землі, робити спільну справу на благо села , за що їм велика шана і подяка.

Газ за соціальною ціною таки існує !

  • 17.10.17, 12:24
Газ за соціальною ціною таки існує !
   Почувши  про дешевий газ я спочатку віднісся до цього скептично, але розуміючи що не буває диму без вогню почав вивчати проблему забезпечення  скрапленим газом  населення сіл району. А проблема дійсно була велика , останню  машину  з балонним  газом я бачив роки чотири назад , і люди вирішують цю проблему хто як може – хто своїм транспортом їздить до міста,до найближчої газової заправки і заправляють балони там (порушуючи низку законів України , і ще це  є вкрай небезпечно – адже на АЗС немає відповідного обладнання для перевірки балонів на герметичність тощо.) ,а хтось  користується послугами приватних перевізників скрапленого газу в цистернах , які теж порушуючи закон , користуючись нагодою та попитом населення  продають газ заправляючи балони прямо на вулиці. І проблема не тільки у порушені закону -  цей газ майже вдвічі дорожчий  від соціальної ціни, яка на даний час становить 270 гривень за повний балон газу, та і про якість самої послуги заправляння балонів можна тільки здогадуватися – ніхто не гарантував ні якість газу ні  його кількість у балоні .
   Але був і законний варіант забезпечення скрапленим газом населення - скраплений газ для комунально-побутових потреб, який вироблений в Україні, реалізується на спеціальних аукціонах і по спеціальній ціні. Це надає можливість отримувати відповідний обсяг скрапленого газу, який потрібен для потреб населення за пільговими умовами. 
      Чомусь про цей законний спосіб мало хто знав, і наразі я намагаюсь розібратись хто мав повідомити населення зацікавлене в отримані скрапленого газу за пільговою ціною.Написано біля десятка депутатських звернень до інстанцій які на мій погляд можуть роз’яснити ситуацію, але це листування займає багато часу , якого і так багато втрачено.   В майбутньому це все буде сприяти доступності скрапленого газу там де він дуже необхідний – на селі.
Коли я знайшов організацію , яка повинна була доставляти скраплений газ населенню ,мені там повідомили, що проблем з газом немає ,а є проблема з оповіщенням мешканців сіл про дану послугу,та формуванням списків бажаючих отримати цей газ. Для отримання скрапленого газу потрібно зібрати бажаючих на сорок балонів – скільки може привезти машина за один раз. Я взяв на себе формування цих списків і діло зрушило з мертвої точки. Жителі Миколаївської сільської ради вже отримують газ по пільговій ціні ,ведеться робота по доступності скрапленого газу для всіх сіл Кіровоградського району ,в Кропивницькому відкрито станцію для заправки балонів  скрапленим газом і доставки його людям. Поки що функції  людини яка збирає списки бажаючих і інформує організацію яка займається забезпеченням населення  газом  може взяти на себе будь який активний житель села .
    По якості послуг доставки скрапленого газу  немає жодних претензій , жителі які не довіряли такій низькій ціні навіть переважували балони з газом ,щоб  упевнитись що їм за півціни не привезли пів балона газу,але і цю перевірку підрядна організація пройшла успішно.
Для повідомлення організації яка займається доставкою скрапленого газу,про наявність бажаючих на сорок балонів газу звертайтесь за телефоном   +380674049788.


Хочу  подякувати  жителям сіл Миколаївської  сільської ради які допомогли з організаційними  питаннями по доставці газу по території сіл ,а саме  Солдатовій Ірині , Гетьманенко Олені, Перепелиці Людмилі ,Яковенко Євгенії , Борса Павлу .

Шкільний автобус - найкращий подарунок на день вчителя !

Шкільний автобус - найкращий подарунок на день вчителя !




Вже в понеділок вийде на свій постійний маршрут, довгоочікуваний шкільний автобус , який буде обслуговувати Комунальний заклад "Миколаївське навчально-виховне об'єднання".
    А обслуговувати є кого -  за той час коли автобус був на ремонті Миколаївська школа  стала опорною , зважаючи на демографічну ситуацію ,та зв'язану з нею погану наповнюваність класів  , діти села Олено-Косогорово  які навчалися в Олено-Косогорівському НВК  поповнили класи Миколаївської школи де їх радо зустріли діти і педагогічний колектив , під час спілкування з батьками дітей села Олено-Косогорово,  стало зрозуміло ,що педагогічний колектив Миколаївської школи  докладає всі зусилля щоб діти швидко адаптувались до нового місця навчання , та не почували себе гістьми  у навчальному закладі. Я впевнений , що чорна полоса цього шкільного автобусу  закінчилась, і він зможе повноцінно виконувати покладенні на нього функції.


Підступні тополі.

  • 29.09.17, 08:46
Підступні тополі



   Ще на початку серпня було повідомлено про проблему, начальника  служби автомобільних доріг  в Кіровоградській області ,але ні після депутатського звернення , ні навіть після особистої розмови ,ніяких дій , які б  могли допомогти у вирішені проблеми не послідувало .
  Неповоротку бюрократичну систему дуже важко зрушити з місця ,але як виявилося проблема не в системі , а в деяких начальниках служб , які не дуже охоче  виконують свою роботу .Після того як я не зміг привернути увагу  служби автомобільних доріг - на балансі та експлуатаційному утримані  якої знаходиться небезпечний відрізок дороги , я звернувся до голови Кіровоградської райдержадміністрації Поліщук Алли Іванівни ,її реакція була митьєвою ,вже наступного дня зі мною звязались для уточнення проблеми , а ще через декілька днів дерева які становили небезпеку були знищені відповідними службами, чим було ліквідована загроза проведенню свята "Вересневі Самоцвіти"

Підступні тополі .(Продовження)

  • 08.09.17, 08:30

Під час проведення особистих прийомів  до мене звернулись жителі Миколаївської  сільської ради , з проханням  допомогти  у вирішенні  проблеми . Між селами Шевченкове і  Миколаївка знаходиться музей заповідник  «Хутір Надія» , на узбіччі дороги яка з’єднує села  ростуть тополі , точніше росли  . Під час спалювання  сухої трави  яка росте на узбіччі  та вчасно не знищується відповідними службами, стовбури дерев дуже обгоріли , деякі з дерев  тримаються на власній корі.  Виїхавши  на місце для особистого огляду ,мною було  встановлено  що проблема дійсно мала місце і потребувала термінового вирішення . Терміновість була зумовлена тим що в кінці вересня кожного року в музеї – заповіднику «Хутір Надія» проводить ся всеукраїнське свято «Вересневі самоцвіти» ,під час якого це місце відвідують декілька тисяч людей ,більшість з яких діти, і дерева які могли впасти будь якої миті  були дуже великою загрозою . Мною було  підготовлено депутатське звернення  до начальника  служби автомобільних доріг  в Кіровоградській області  Коюденко В.В. ,так як цей небезпечний відрізок дороги (Т-12-02(М12/-«Хутір  Надія» -/М13) є на балансі та експлуатаційному утримані  даної служби.

     2 серпня 2017 року депутатське звернення з додатковими фотоматеріалами було направлене на електрону адресу, яка вказана на офіційному сайті ,даної служби . Не отримавши ніякої відповіді , 20 серпня я особисто приїхав до служби автомобільних доріг  щоб прояснити ситуацію. В мене була розмова з начальником служби , який посилаючись на велику загруженість  служби, та велику кількість звернень, запевнив що відповідь на моє звернення буде направлене в найкоротші терміни ,хоч і зазначив що у вирішні проблеми це ніяк не допоможе так ,як служби які відповідають за ліквідацію дерев  йому не підпорядковуються .

    8 вересня мені надійшла відповідь від служби автомобільних доріг  в Кіровоградській області , за підписом начальника даної служби  Коюденко В.В.  ,в якому було вказано наступне: «Роботи щодо видалення дерев , які ростуть у смузі відведення вказаної дороги та несуть небезпеку руху транспорту, включені  до виробничого плану на поточний рік.»

    До дня святкування «Вересневі самоцвіти» залишилось дуже мало часу( багато якого було втрачено на бюрократичну тяганину) ,крім цього через цей  небезпечний проміжок дороги,двічі на день проходить шкільний автобус  , який здійснює підвіз учнів до Миколаївської школи , та дитсадка, також музей заповідник «Хутір Надія» щодня відвідують екскурсії . Тож часу на зволікання з вирішенням проблеми немає ,якщо дерева не можуть бути ліквідовані в найближчі терміни потрібно виключити даний проміжок дороги з маршруту  руху екскурсій,та шкільного автобусу ,встановити знаки ,які будуть попереджувати водіїв про небезпеку на даному проміжку дороги.

Перспективний план.

  • 27.07.17, 13:54
Перспективний план формування територій громад Кіровоградського району.



Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 491-р внесено зміни до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

Соколівська

3522587201

с. Соколівське

Соколівська
Вишняківська
Вільненська

Іванівська

Карлівська

Миколаївська
Назарівська

Первозванівська

3522586601

с. Первозванівка

Первозванівська
Калинівська
Клинцівська
Степова 
Федорівська

Велико-северинівська

3522581201

с. Велика Северинка

Великосеверинівська Високобайрацька

Володимирівська
Грузьківська
Івано-Благодатненська
Могутненська

Обознівська
Овсяниківська
Олексіївська

Оситнязька

Созонівська

Аджамська

3522580301

с. Аджамка

Аджамська
Бережинська

Веселівська

Гаївська
Новоолександрівська

Покровська

Червоноярська

Сторінки:
1
2
попередня
наступна