хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Зберегти школу.

  • 04.07.17, 20:01

    Нічого так не об’єднує громаду ,як спільне горе. Для громади села Олено-Косогорово цим горем стало рішення останньої  сесії районної ради про пониження  ступеню місцевої школи  (яка до речі успішно пройшла атестацію, і при проведенні  атестації навчального закладу ніяких проблем не виявлено) з І-ІІІ ступеня до І ступеня , що перетворює загальноосвітню школу  в  початкову школу, в якій буде тільки чотири класи . Для села, таке різке пониження  ступеню школи те саме , що і закриття навчального закладу, а село без школи мертве село. З громадою села ніяких обговорень не проводилось , хоч начальник відділу освіти і повідомила присутніх на сесії , що згідно закону «Про освіту» згоди громади не передбачається , але ще є  постанова кабінету міністрів України  «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» яким прямо зазначено , що в обов’язковому  порядку  проводяться консультації  з громадськістю  у  формі публічного громадського обговорення.
        Таке рішення районної ради стало сюрпризом навіть для багатьох депутатів які  проголосували за це рішення . На комісіях , які передували сесії, дане питання депутатами обговорювалось ,і  по запевненням  начальника  відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської районної державної адміністрації , реорганізація  яка наразі проводиться , ставить за мету  створення опорних шкіл на вимогу низки законів України ,та не ставить перед собою  таких цілей ,як закриття навчального закладу  або пониження його ступеню. Навіть під час проведення сесії  ,перед процедурою голосування начальник відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської районної державної адміністрації  на запитання депутатів про обговорення питання в громадах та недопущення  напруження в громадах, запевнила  про відсутність спірних питань  в рішенні  сесії  районної ради «Про створення комунального закладу «Миколаївське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» , та ставить на меті пришвидшення процедури купівлі шкільного автобусу, так як з її слів, без статусу опорної школи  процедура купівлі шкільного автобусу є неможливою,а проблема з шкільним автобусом в Миколаївській школі існує не перший рік ,і  я тримаю на особистому контролі вирішення проблеми підвозу , і наразі проблема частково вирішена орендою автобусу для підвозу дітей до школи, на що витрачаються великі бюджетні кошти.
    Можливо на постійній комісії «З питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, молодіжної політики та соціального захисту населення» більш детально обговорювалось це питання  , але хоч до цієї комісії  і входить представник даної громади ,депутат районної ради , яка є вчителем , і більш обізнана в освітніх ступенях , і те до чого призведе пониження ступеню для школи ,з якихось причин не повідомила  свою громаду  про даний проект рішення ,хоча на даній комісії були розглянуті питання про пониження ступеню і інших шкіл ( зокрема Гаївської, голова Гаївської сільської ради висловила думку своєї територіальної громади не зменшувати ступінь школи до І-рівня і до думки голови і волі громади прислухались ,як і до думки депутата районної ради Кухти В.В. який запропонував відкласти питання утворення Катеринівського НВО до утворення ОТГ, також Федорівскому  НВК в якому теж близько 40 учнів вдалося залишити І-ІІ рівень хоч планувалось пониження до І-рівня) тож передумов до такого різкого (з І-ІІІ рівня до І-рівня) зменшення навчального ступеню не було. Коли я голосував за це рішення  я , як і решта депутатів не ставив на меті знищення школи своєї громади. На наступній сесії районної ради , буде винесено на голосування  проект рішення  про внесення змін до попереднього свого рішення , в частинні зміни ступеню, і  сподіваюсь депутати цього разу прислухаються до думки громади.
    Я  і моя громада села Олено-Косогорово , дуже сподіваємось ,що першого вересня школа відкриє свої двері для всіх бажаючих а не тільки для учнів молодших класів .

                      З повагою депутат районної ради Русінський Олег Михайлович.


0

Коментарі